неделя, 22 февруари 2015 г.

Maybelline Superstay Better skin 021 Nude

     SuperStay Better Skin Foundation не е нов на пазара, но след изчетени няколко публикации и добри отзиви, реших да го пробвам. Беше и намален когато го купих, около 10 лв по спомен, та това съвсем наклони везната. Редовната му цена е 13 лв.
     В началото ми се стори покривен и малко по-тъмен, освен това и сух, затова го зарязах за известно време. Зимата и есента определено за моята нормална към суха кожа през тези сезони, не работи както искам. Но за второ лято го преоткривам и ползвам абсолютно всеки ден, защото това е фдт, който ми матира лицето за цял ден и почти не мърда. Мога да остана и без пудра, само че няма да издържи толкова. А и е със SPF20, което го прави още по-подходящ.


        Консистенцията му е гъста, подобна на Face Finity (Max Factor), но всъщност се разнася много лесно и не ми прави маска ефект. За такава текстура стои доста естествено. Слагах и по малко, и по повече - еднакво добър е резултата. Единствено покривността се регулира. И с бюти блендър, и с няколко четки, ефекта бе безупречен. Очаквах да ми тежи и с нетърпение да го свалям след като се прибера, но го чувствам като крем. Лицето е меко и изгладено. Никакво изсушаване, никакво подчертаване на пори по носа, но подчертава назолабиалните бръчки (от двете страни на устните - вече и аз го имам този проблем, не само с този продукт). Финиша му е полуматов. Не ми е сух през лятото, но не ми е и сочен като Healthy Mix Serum.



     Цвета ми пасна идеално и макар да го избирах по снимки от нета, улучих от раз. С бяла кожа съм, но не снежна. Не жълтее, и има по-скоро неутрален подтон според мен.


     Трайността му е забележителна. Цял ден мога да изкарам и няма да имам нужда от поправка. Ползвам единствено хидратиращ крем сутрин. Проблема при мен са очилата, където винаги около обяд е поразмито в зоната на носа и има нужда от корекция. С Better Skin го има, но не е фрапантно.


      На снимки бих казала, че също изглежда добре и без притеснения го ползвам за такива. Срещнах противоречиви мнения при други блогърки, които в последствие започват да не го харесват, но при мен работи. Единствено факта, че ми подчертава бръчизите от двете страни на устните ме дразни и може би заради това не бих го купила отново. А и понякога усещам, че ми идва тежък и ми излизат ситни пъпчици. Не е болка за умиране, но има толкова други фдт на пазара и ми се иска да пробвам нови.


     Преди и след снимки не съм правила, виждали сте ме без грим и знаете какво е състоянието на кожата ми, затова ви показвам завършен грим. При нужда от покриване на по-сериозни несъвършенства и пъпки не знам дали би стоял толкова добре, както и при момичета с мазна кожа, но според моите изисквания и за изравняване на тена и средна покривност, е идеален.


1 коментар: