вторник, 9 юни 2015 г.

Refan Melon and Apricot Sugar Body Scrub

       Ексфолиантите на Рефан са абсолютни любимци на повечето пробвали ги и има защо - ухаят прекрасно, текстурата им е плътна, частиците едри и кожата е като кадифе след употреба. След като останах адски впечатлена от този с йогурт и бъз, който ползвах миналото лято, веднага си купих друг. Много ми беше трудно да си избера само един, защото всички са с разкошен аромат. Но предвид сезона се спрях на типичния за него - с пъпеш и кайсия.



      Един съвет от мен - купувайте си ексфолиантите, ако ще започвате да ги ползвате скоро, че да не започнат да миришат на гранясало. Моят взех миналото лято в край на юли и преди 2 месеца го отворих, аха да се развали. Има срок, но все пак като нов си е "пресен" и мирише по-свежо. Но така е като съм запасена с 5 нови.
      Частиците или по-точно текстурата му е като смесица от мед и захар. Много плътна и гъста. Загребвам с шепата и нанасям на навлажнена кожа, като притискам, за да не изпада по плочките в банята. :) За аромата няма с какво да ви изненадам, ако сте ги помирисвали - вкусотия. Мирише разкошно на пъпеш и кайсии. Никаква химична нотка.



      След баня не се задържа, но кожата е бебешко мека и гладка без да е пресушена. Чудесно почиства и особено добре действа на груби участъци като лактите. Не дере чак, но имайте предвид, ако харесвате ексфолианти, които са редки (напр. като ексфолииращите гелове за лице).


     Цената им е 8 лв. Не са икономични, но при 2-3 пъти седмично, мисля че за 2 месеца би ви стигнал. За лятото 2 кутийки ще ви стигнат, а ако сте много лакоми - 3. :)

3 коментара:

  1. И аз много ги харесвам и съм възхитена от този с грейпфрут, но не мога да се съглася с теб, че не са икономични. Все пак зависи кой как го ползва :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами аз смятам, че ползвам нормално количества. Тея пък напр. беше писала, че за месец и стига опаковка.

      Изтриване
  2. Аз също много ги харесвам и при мен свършват след 4-5 ползвания .

    ОтговорИзтриване