сряда, 22 юли 2015 г.

Oriflame Divine Idol EDP

    В текущата брошура на Oriflame вече се предлага новият парфюм Divine Idol. А ако познавате класиката Divine, която е сред най-продаваните аромати на марката, то и този би ви представлявал интерес. Флакона е същият, но облечен в бяло. Количеството е 50 мл и струва 27,90 лв.

 
    Divine Idol е дървесен, цветно-шипров. Базата му е от бели цветя, златен ирис и бял божур. В състава са включени още мандарина, червени боровинки, амбър и чувствен мускус.
    Аромата е подобен на първообраза Divine, но амбъра му придава една подобна на ванилена, леко сладникава и мека нотка. Прави го "топъл" и в същото време е подходящ за топлите месеци. Няма онази сладост, която клони със вкусна, сладкарска, а съвсем умерена и приятна. Женствен и чувствен е подписа му, не ангажира и според мен лесно би се харесал на непретенциозните. Не си го представям със спортно облекло, ако това може да е някакъв ориентир за вас. Шиприте аз лично не ги усещам, а цитрусите са само в първите минути и след това изчезват. На кожа остава базата, а именно белия божур и амбъра.


   Достатъчно открояващ се е, но не е супер шлейфов и подходящ за любителите на наистина сладките или силни парфюми. Ако си падате по Jadore, The One, мисля че и този би ви допаднал. Трайността му не е голяма, но в топлото при мен лично никой парфюм не се задържа дълго. Divine Idol усещам около 5 часа, което е много добре за 30 + градуса. След баня дори остава лек мирис на китката.
    Чета коментари на рускини и те също казват, че не го усещат като шипров аромат, а като цветен-гурме, но не е лепкав. Балансиранo сладък. Класическия Divine за моя нос е кремест и по-чист аромат. Ухае много готино на сандалово дърво, виолетка, бамбук и мускус.


     Когато захладнее времето, вероятно ще се държи по-добре откъм издръжливост и ако не харесвате как стои амбрата през лятото (аз лично сладникави миризми не ги тача особено), тогава може би ще ви се стори подходящ. На мен и сега ми допада, но предпочитам да го нося през хладните месеци. В студеното такива аромати стоят и се открояват повече сякаш и ми доставят по-голямо удоволствие, особено като духа вятър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар