събота, 29 август 2015 г.

MAC Mineralize Skinfinish Powder "Soft and Gentle"

     Минералния скинфиниш "Soft and Gentle" не напразно си е спечелил едно от първите места по най-купувани "финиш" продукти от (средно) високия клас. Завършека му, цвета му и текстурата са супер и ефекта върху кожа е много красив. Аз го ползвам като хайлайтър и нанасям над ружа, но продължавам и встрани по слепоочието. Минавам леко и в средата на челото. Точно по тези зони ми го поставиха в магазина на MAC и след ден се върнах да си го взема. Ужасно много ми хареса, издържа часове наред и веднага си казах "трябва да е мой". Особено лятото в комбинация с добре подчертани с бронзираща пудра скули, стои жестоко.






      Опаковката му единствено не ми допада. Казват, че старите са били по-неудобни, а новите по-елегантни, но аз имам малък проблем с отварянето й. И на външен вид не ме впечатлява кутията, но ефекта е важен за мен. Не се затваря трудно, но не мога да разбера къде и как трябва да се натиска, за да се отваря с лекота. Някои дни изобщо не се мъча и става от раз, в други обаче буквално се боря.




  Цвета му е мек, златист. Подобен е на Mary lou-manizera, но сякаш създава малко по-плътен воал. Прилича ми на "бронзиращ" хайлайтър, нещо такова си представете. Не е толкова светъл като този на The Balm, а е по скоро кремаво златен. Частиците му са фини, меки и изобщо не изглежда неестествено и прекалено, ако нанесете по-силно. Дори и де прекалите, пак е красиво. Даже точно така ще се влюбите в него. Ако с Mary lou-то с едно топване можете да станете на диско топка, то с Soft & Gentle това е невъзможно. Много по-лесен е за работа в това отношение. Пак е плътен и доста блестящ, но търпи напластяване.


      Издържа ми почти цял ден, но вечер е поизбледнял. Не ползвам дълготрайни фдт като основа и вероятно това е причината да не остава непокътнат, но аз и така го харесвам много.



    Например днес го сложих в 8 сутринта, към 16 часа все още изглеждаше страхотно, предвид ужасната жега и припек навън. Можех да изпържа яйце на асвалта. Цената му е 59 лв.




    Ако ви се струва скъпичък и надвишава сумата, която бихте отделили за подобен продукт, препоръчвам да погледнете тази пудра Mineral Terracotta на Golden Rose (05). Днес я тествах и ми се стори добър бюджетен заместител. По-фини са частичките й, ситно смляна е, но пък е "мазна" и плътна, ако нямах Soft & Gentle, с удоволствие бих я пробвала.




2 коментара:

  1. Накрая ще взема и аз да го грабна този хайлайтър! :D Много красиво ти стои и много успешно е уловен на снимките... изглежда божествено! :) ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай го и ако ти хареса, ще се поглезиш. :) Благодаря. Доста си поиграх да го хвана на снимки, но успях. :)

      Изтриване