неделя, 6 септември 2015 г.

25 Makeup Questions TAG

     Преди около седмица, Меги направи един типичен за блогърката таг и бях избрана от нея да отговоря на въпросите заедно с още няколко "колежки". Забавих се малко, но е лято и ми е простено. :)
 


     1. Какъв фдт използвате?
     

    В момента смесвам 2, единият е Maybelline Better Skin (защото е малко по-сух и залепва по-добре), а другият Oriflame Perfect Fusion. Вторият заменям и с Oriflame The One. Имам още 5-6 други, които редувам. Харесвам си всички и в зависимост от състоянието на кожата ми и времето, ги сменям.

      2. А коректор?
   

      Когато съм решила да изглежда безупречен грима ми, посягам към Maybelline Fit me. Почти ежедневно обаче, ползвам Oriflame The One, който в началото не харесах. Нямам много тъмни кръгове и лекото озаряване с минимална покривност, които постигам с вторият, са ми напълно достатъчни. Наскоро си взех още един - Golden Rose Liquid Concealer, но все още не съм го отворила. Предполагам, че ефекта му ще е сходен с The One.



      3. Знаете ли подтона на кожата си?
       Мисля че да - жълт.

     4. Какво мислите за изкуствените мигли?
     Когато са ползвани подходящите и са съобразени с повода, облеклото, които изглеждат естествено, не ме дразнят. В повечето случаи обаче ми идват прекалено и аз лично никога не съм слагала досега. Моите ги намирам за нормални и не съм изпитвала необходимост от допълнителни. :)

     5. Каква марка спирала ползвате?
 

     Напоследък пробвах доста нови, но винаги поддържам Oriflame GG Supreme Length. Дава ми дължина, извива и разделя миглите ми чудесно. Никога не ми се рони и я свалям без грам забележка вечер. Не ми трябва време да чакам консистенцията й да стане ок за ползване. За мен лично е перфектната. Но скоро си взех и харесваната напоследък от доста блогърки "Lash Sensational", която е споменала и Меги. Надявам се и за моите мигли да работи. Ползвам още Avon Mega Effects, тя също ми допада. Имам нова и любимата Estee Lauder Sumptuous Extreme.

     6. Sephora или MAC?
      Не съм посещавала Сефора, само по телефона съм поръчвала, но и аз като Меги и Или, заради по-голямото разнообразие я предпочитам. Иначе съм супер доволна от обслужването в MAC в мола на Стамболийски. Таня е професионалист и страшно мила. :)


     7. Използвате ли четки за грим и ако да - какви?
     И още как. От както открих Zoeva, не си помислям да ползвам пръстите си. Чудеса правят тези четки. Имам и доста други. Общо взето е важно да ми вършат работа.


     8. Използвате ли база за сенки/лице?

      Да, за сенки. Прави по-наситени и трайни цветовете. Блендират се по-лесно. Имам 2 в момента - матовата на Zoeva и NYX HD. За лице не, защото нямам разширени пори и не ми допада усещането върху кожата ми. Фдт ми сякаш не залепва с такава и е по-нетраен. Пробвала съм 2-3 и реших, че този продукт не е за мен.


     9. Кои са любимите ви сенки за очи?
       Иска ли питане - Too Faced Chocolate Bar.


    10. Молив за очи или очна линия?
      И двете, но напоследък по-често посягам към очна линия.


     11. Кое е любимото ви червило?

      Имам 80 червила и ми е трудно да посоча само едно, но за да отговоря все пак на въпроса, ще посоча едно от любимите ми малинени, а именно Revlon Cherries in the snow и за лятото еквивалента му Maybelline Vivids 904 Vivid Rose. Ако трябва да избера пък ежедневно и универсално, то това ще е Lancome Voile de rose.



     12. А гланц за устни?
      Не ползвам почти такъв продукт, рядко слагам над червило, но да кажем че Seventeen Metal Shine 01 Pink не е никак лош и в страхотен люляков цвят с шимър. Щом съм си го купила повторно. :) Иначе харесвам и един Chanel-ски, който имам отдавна. Ако носех глосове, с удоволствие бих си купила техен отново. Обичам числото 3, затова ще посоча и трети, а именно в тубичката ми на Estee Lauder High Gloss. Прави най-огледалните и меки устни.

     13. Кой е любимият ви руж?
      Много труден въпрос отново. Имам над 10 и си харесвам всички. Най-често ползвам Milani Baked Dolce Pink + Coralina, но и триото ми Kiko Mariachi Pink е разкошно! От бюджетните не мога да не избера дуото ми на Флормар, което не спирам да нося.



      14. От кои сайтове поръчвате гримове?
          Beautycosmetic.biz,
          Feelunique,
          Ebay,
          Zoeva-shop.de,
          arlen.bg,
          http://www.kikocosmetics.com/de-de/ ,
          http://www.thebodyshop.co.uk/ и т.н.


       15. Обичате ли дрогерийни гримове?
        Иска ли питане - редовно посещавам ДМ, Лили и ако Елитис се брои за такъв магазин. :)



       16. Някога мислили ли сте да се запишете на професионални курсове по грим?
        Подкрепям Меги. Само ще допълня, че все пак бих посетила, но да е при истински професионалист, който да разбира какво прави.


       17. Кои грешки в грима ненавиждате?
          Отново съм напълно съгласна с Меги.


        18. С какво си махате грима?
         The Body Shop Silky Cleansing Oil. И от бюджетните гелове - антибактериалния на Регал + мицеларната вода на Garnier.

     
        19. Цветен или неутрален грим предпочитате?
          В повечето случаи съм с неутрален - в кафявата гама, защото тъмните и ярки червила стоят добре със семпъл грим, но лятото нося всякакъв. Съобразявам се с облеклото, повода и настроението ми. Особено напоследък съм в цвета на дъгата. Зелен, лилав, златист, тюркоазен.... луд на шарено се радва. :D

        20. Коя известна личност е винаги със страхотен грим?
         Далеч не следя дали са перфектно гримирани, но не помня да съм виждала да изглеждат по нелеп начин 3 от жените, на които симпатизирам. Това са Анджелина Джоли, Блейк Лавли и Нина Добрев. От блогърките харесвам много Kristina Bazan. Със сигурност има и други, но тази най-често следя. Стила на руската журналистка, продуцент и водеща Tina Kandelaki също ми допада.



       21. Ако можете да напуснете къщата само с един грим продукт, кой ще е той?
         И аз с балсам за устни. Не мога да сложа фдт или спирала само, гримът ми ще изглежда недовършен. Устните си сухи обаче не понасям.


      22. Излизате ли изобщо без грим?
        Да, през уикендите. Оставям кожата ми да подиша. Но пък гримирането ми е страст и понякога с нетърпение чакам да започне новата седмица и да хвана четките. :)))


      23. Мислите ли, че изглеждате добре без грим?
       Да. Ежедневно получавам комплименти колко нежна съм и каква хубава кожа имам. Наред с това и че съм като момиченце. Почти никой, който не ме познава, не ми вярва че съм на 24. Дават ми 16 години, а с грим максимум 20. :)
       Никога не съм крила как изглеждам с напълно натурално "лице".



      24. Коя ви е любимата марка гримове?
       Нямам само една. Труден въпрос, но пък от средния клас имам доста неща и харесвам Kiko. Есенс също имат попадения от лимитираните колекции особено. Avon пък имат страхотни червила.


      25. Какво мислите за грима?
            Грима е изкуство. Усмивайте се повече! Това е най-красивият грим! :)
            Шегата настрана - голяма страст ми е. Имаше моменти, в които отшумява и не се гримирах почти, но откакто направих блога, сякаш още повече се запалих. И всички познати, приятели ме подкрепят, казват ми че съм станала много добра. Това ме мотивира още повече и не спирам да се уча.
 

4 коментара:

  1. Леле 80 червила :О колекцията ти е страхотна! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Първите две снимки от публикацията направо ми изпълниха душата :) Страхотна колекция си имаш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Аз се плаша малко, но пък продължавам да допълвам. :D

      Изтриване