вторник, 1 септември 2015 г.

August Haul

     Предния месец си обещах да не купувам нищо или поне да бъда много разумна в покупките през август и мисля че успях. Май много не си личи, ама за мен е постижение. :D Последните дни си набавих няколко оборотни продукта, без които всяка жена не може. Свършват или съм ги изразходила, затова и си ги взех. Не бях планувала да си купя 2 червила и руж при последните 2 шопинг тура, та и коректор, но си ги харесах.


      Ружа на Seventeen Natural Matte Silky Blusher 03 Cafe Au Lait ми прилича на NYX Taupe. Много е пигментиран, мек и страхотен за контур. От година поне искам да си взема руж на марката, но не можех да избера или не се застоявах особено пред щанда им в Елитис. В събота обаче спонтанно го реших и т.к. съм вманиачена по контура напоследък, си взех този матов студен кафяв цвят. Вече го пробвах и е страхотен! Много лесен за работа и стои естествено. 1 и 2 номер също са добри и универсални матови, но по-светли и ако търсите нещо не толкова тъмно като моето, си струва да се погледнат. Единичката е пепел от рози, а другия средно между 1 и 3. Имат интересни цветове определено. Тук можете да разгледате цялата палитра.
       Бях гримирана, но от тестера с пръст успях да сложа на скулата и разбера дали е за мен. За първи път тествам по този начин в магазин, неволята учи са казали и не са сбъркали. Та да го имате предвид, ако се чудите на някой руж като мен и нямате под ръка четка, както и място. :D




      Проблемните ми венци постоянно искат грижи и понеже синята ми вода за уста на Listerine свършва, исках да си взема някаква друга, за да разнообразявам. Има доста марки в Елитис, но след консултация с приятелка, си купих Sensodyne. Тя е за чувствителни венци. Не е толкова парлива като Listerine, но ще видим при по-продължителна употреба как ще се представи. След положителен отзив за хомеопатичната паста с анасон Astera, избелващата, миналата седмица си купих и нея. Бързо хабя такива продукти и по 1-2 нови, никога не са ми в повече. А и избелващата ми на Colgate, е към края си. Обичам да ползвам сутрин и вечер различни. Намалена е в ДМ в момента между другото, ако си търсите.


       Коректор исках и не исках да си взема. Имам 2 в момента, но ползвам почти само The One на Орифлейм, защото Fit me ми идва сух и по-покривен, отколкото ми се иска. Oще в началото на месеца се загледах по Wake me up на Rimmel, но понеже е с апликатор, не го взех. Есенс ми прави въртели и пасувах, но този на Golden Rose Liquid Concealer ми допадна като текстура. Изглежда лесен за работа и лек. Не съм чела никакви отзиви за него, съвсем случайно го видях и реших да пробвам. Загледах и пудрите им, защото имам нужда от обикновена фиксираща, но за момента се въздържах. А да, бях си набелязала така хвалената им очна линия Dipliner. След като моите 2 писалки са полусухи и едва докарвам хубави линии + цвят, нямаше начин да я пропусна вече. А и за 3,30 лв какво й се плаща....
     Интимния гел на seba med е сред добрите медицински и прежалих 14 лв. Ползвах на Nivea досега, но реших да разнообразя. Любими са ми ароматизаторите на Air Wick и тези Life Scents гледам от месеци, но не ми се даваха 8,30 за тях. В средата на месеца бяха намалени някои на 5,70 и не издържах. Единият взех на редовна цена, обаче не ми се чакаше повече. Мицеларната ми вода на Гарниер свършва и промоцията в ДМ в момента ми дойде тъкмо навреме. Струва 6,60 лв.


       За чайовете май не е нужно да казвам - видя ли някой изкушаващ и нов за мен, кутиите вкъщи се увеличават. Вече е препълнен шкафа, но пък обичам да пия различни и да имам богат избор сутрин. От зимата издирвах Teekanne Winterzeit и никъде го нямаше. Бях ангажирала и всичките са приятелки да ми го търсят, но накрая се принудих да ми го донесат от Германия. А покрай него и страхотния тропически Pina Colada. За съжаление в тукашния Lidl не се предлагат всички видове...Студения харесах много, но с вишна - този видях в метро и реших да пробвам, не е лош, но не ми е толкова вкусен. Bioselect е от marvi.bg
      Любимата на всички блогърки в момента Maybelline Lash Sensational, е намалена на 9 лв. този месец. Аз от миналия й се чудя, та си прибрах една за тест. А и имам само 3 спирали. :)
       Май никой все още не е споменавал новите червила на Maybelline, т.е. завърналите се отново на пазара Hydra Extreme. Преди години ги е имало, но са били спрени или поне тук. Последно време уж трудно се влияя от чужди мнения, обаче тук не сбърках. Много са добри червилата. Разкошно меки, пигментирани, цветовете са универсални и с изключение на ярки, има чудесни за работа, ежедневието и стилната жена. Препоръчвам да ги погледнете. Вече го носих няколко пъти и за 5,99 лв, са супер попадение! Аз си избрах нежно пепеляво розово 173 Windsor Rose. Ухае на млечен шоколад. Отчитам за голям пропуск в бг блог пространството липсата на каквото и да е ревю за тези прекрасни червила. :D


   
      Арома лампата си поръчах от marvi.bg в края на юли. Исках като последните със линичка и звездички, но като ми се обадиха за потвърждение и ми съобщиха, че липсват. :( A са сладки и ме хвана яд. * Покрай подаръка за приятелка за рождения й ден и аз да не се размина без нищо, си поръчах да ми пратят каквато арома лампа има с кутия чай. :D Заредили са ги и в Елитис тези изпарители между другото. Стоят при маслата на Rivana. В Старозагорския поне ги има, но бяха пообрани в събота.


      p2 Culture & Spirit 030 Impassioned е разкошно розово/червено пастелно червило. Стои подобно на фуксия върху устните ми. Страшно пигментирано и трайно е. Цвета ми допада ужасно много и вече съм го носила няколко пъти. Спокойно мога да издържа от сутрин до края на работния ден почти, без да подновявам. Изчезва в средата по малко единствено като съм яла. Страшен пропуск е, че нямаме p2 тук....



       В началото на месеца имаше промоция на червилата на Rimmel - Long Lasting, Kate Moss & Hydra Renew. Много исках някакво от последните и съжалявам малко, че не си взех In love with ginger, но явно съм нямала нужда от него. За сметка на това се прибрах с това красиво бордо 120 Cutting Edge от дълготрайна серия. Само то беше останало свястно от всички нюанси. :D Все още не съм го носила, не вярвам да ме разочарова.


       Скромно, последните 2-3 месеца не съм поръчвала почти нищо от каталозите. Oriflame ме заинтригуваха с нова, intense версия на червилата им The One 5-in-1 Colour Stylist. Избрах си 2 - ярка малина (Electric Crimson) и бордо (Berry Blast). Носих първото вече, много ми хареса. Пигментирано, ярко, трайно и не се събира.


     Шампоана ми за четки свърши и ми се щеше да разнообразя този път. Бях чела отдавна за този немски сапун на DM Weisse Kernseife, че почиства перфектно и си взех него. Да знаете, че не стои на щанда със сапуни. Добре че точно зареждаха и след като не го видях, попитах - похвалвам консултантка! Жената знаеше къде се намира. Оказа се, че е сапун за петна. Отидох с името на бележка, но се наложи да търся и снимка, за да ме разберат с точност. Огромен е, мисля че година поне няма да потърся друго средство за четките ми....
       Имах някакъв голям късмет - намерих си отново любимия пилинг с абълка и канела на Balea. Точно моят беше свършил. Толкова се зарадвах като го видях, че грам не се замислих. Явно е имало изостанали бройки. Пропуснах да го снимам заедно с обичайната паста на Bilka :D и един лак на p2, който вече ви показах наскоро. Но така става като не събирам всичко заедно....
      От миналото лято съм запалена по гривните с естествени камъни, но вече смятам да си нося наличните и с една коледна като наближат празниците, да приключа. Станаха ми 12 броя. Последно си направих тези двете.






       И на последно място един закъснял подарък за рождения ми ден. Моят сешоар прави въртели напоследък, затова и този ми дойде точно на време, сладурско опакован. :)



     Не козметичните ми придобивки са чифт дънки и 2 чифта сандали. Не нося дънки почти. Не са ми удобни и не се харесвам с такива, но приятелката ми с която обикалях в събота носи само потури и понякога нормални. В комплект с продавачките в магазина ме изнудиха да меря и се одобрих очудващо. От 2 години поне въздишах по boyfriend jeans и си ги купих. Смятам да ги нося с токчета. :D Ако сваля и още някой-друг килограм няма да е лошо де....


      Никога досега не съм купувала сандали в края на лятото, обаче в Mat Star имаше промоция: 2 чифта на цената на един и понеже отдавна исках елегантни черни, се сдобих с нови... а другите са тези - цък.


     И то вече стана време за есенни придобивки? :D

5 коментара:

  1. Червилата са мой тип цвят, чудни изглеждат, но не си заменям това на Мак <3 Ще чакам отзиви за пастата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Гривните ти са супер ! Какви камъни са ?
    Веднага отивам да разгледам новите червила на М . Това, което ти имаш е супер.
    Водата за уста е хубаво нещо, но не ти препоръчвам да я използваш всеки ден. Помага на зъбите , но уврежда ензимите в устната кухина , които ти помагат за преработка на храната, поддържане на рН и имунитет. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, ами камъните не ги помня по имена. То има много. Можеш да разгледаш тук иначе. http://www.krasoti.bg/6-poluskapocenni-kamani Само на яркочервения ми остана в съзнанието - корал.
      Ами водата аз уста я ползвам главно вечерно време. Дава ми усещане за свежест и почиства каквото е останало в междузъбното пространство. Червилата на Мейбълин са страхотни. Ако нямах достатъчно червени и кафюви нюдове, със сигурност и от тях щях да си взема.

      Изтриване
  3. Каква марка са дънките и от кой мол? Готини са.

    ОтговорИзтриване