вторник, 15 септември 2015 г.

Lactacyd Intimate Wash Gels

     Интимния гел е важна част и продукт в козметичното шкафче в банята на всяка жена. От както се помня/интересувам от козметика, а това са близо 10 години, винаги имам и ползвам такъв. Пробвах различни марки, но от 4-5 години, съм се спряла на Nivea и го поддържам редовно. Последно си взех Sebamed, него обаче не съм отворила засега. Ползвах няколко на Lactacyd, които ми предостави приятелка и е крайно време да кажа по няколко думи за тях. Със сигурност и малко от вас, са чували марката. Едни от най-популярните са на нашия пазар и препоръчвани от гинеколози. Бюджетни са и поне на мен не са ми предизвикали дразнене в интимната зона. Наскоро е променена опаковката им, та това са новите.


Ще напиша за всеки един по няколко реда, но общо взето мнението ми е, че не са лоши. Не са предизвикали никакви проблем като парене, сърбеж или зачервяване. Ароматите им не се разнасят в банята и можете да ги помиришете само като си доближите ръка до носа, но усещането при 2 от тях е доста странно и смешно в буквалния смисъл на думата. Като прочетете, ще разберете за какво говоря. Измиват добре сякаш, не мога да реша само дали се чувствам напълно "чиста".


Започвам с класическия Feminino или този с бледа прасковена капачка и знак. Води се гел-емулсия. Не съдържа сапун. Обогатен е с биологично-активна L-млечна киселина и смес от възстановяващи съставки (ревитализиращ серум). Текстурата му е стандартна гелообразна, прозрачна. Аромата на класическите интимни гелове не знам какъв трябва да е, но този е силен люляков или поне на мен много ми напомня на подобни пролетни цветя. Има и мокри кърпички към него.


       Нанасяйки го, усещането в "зоната" е доста освежаващо. В буквалния смисъл на думата. :) На мен ми е странно и макар да няма парене, щипене и прочие последици, тази свежест няколко секунди прилича точно на това. Нямам проблеми и след измиване, но все пак може и да не допадне на всеки. Имайте го предвид при покупка.

     "Fresh" е още по-освежаващ. Той също е с прозрачна, течна гелообразна консистенция. Аромата му е обаче е ментов. Смес е от естествена млечна киселина, ментол и Deo Active complex. И без да преувеличавам, две приятелки ми потвърдиха това, което усещам и аз, буквално ви става ментово и хладно. :D В рамките на 30 секунди, представете си вкуса на зеленият Орбит (дъвки) и как действа в първата минута в устата, точно такова е и след гела Fresh. Не е неприятно за мен, но е супер странно и смешно.


     И при този няма никакъв проблем след измиване, но 30 секунди до минута след нанасяне и разпенване, ще трябва да преживеете ментовата свежест. :) Производителя добре се е застраховал и е написал за интензивно освежаване на етикета. :D


     Sensitive, както се досещате, е за чувствителна кожа - с естествена млечна киселина и екстракт от памук. Не съдържа парфюм и сапун. Той е с по-лека и прозрачнобяла перлена текстура. Пак е подобна на гелообразна, но по-водниста. Аромата му обаче ми е странен. Казах на приятелката ми, че ми мирише на тесто и тя потвърди "мая". Доближен до носа се усеща само, но не мога да разбера защо са избрали да сложат точно такъв. Този на Nivea за сравнение, е много нежен и свеж. Като на продуктите с алое вера.



     Цената на 200 мл-овите опаковки е 7 лв и стотинки. Както писах и по-горе, не са лоши и не предизвикват поне при мен дискомфорт, но и при трите има нещо, което може да не допадне на всеки. При един аромата, а при другите 2 - усещането.
     В асортимента има още няколко вида:
     - Soothing
     - Moisturising
     - Pharma with Antibacterials е за онези дни от месеци и бременни жени. Може да се ползва и в екстремни, рискови ситуации с повишен риск, като спорт, плуване, тесни дрехи и др.

       Споделете ми, ако сте ползвали някой от продуктите на марката и какво мислите за тях. Ще ми е интересно да чуя и друго мнение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар