понеделник, 19 октомври 2015 г.

Bright red lipsticks

      Яркочервените устни за мен бяха табу преди години, но откакто преоткрих разкошния червен цвят, не съм спирала да нося и да обогатявам колекцията си с червила в този нюанс. Смятах, че с такъв цвят ще изглеждам нелепо и като стара мома, а се оказа точно обратното. Всички познати и приятели ме окуражават с думите си постоянно, че ми стои много добре и дори те, които не харесват червено червило, признават че на моите устни е жестоко.



      От около 3 години започнах да поглеждам по-различни и интересни като цяло цветове. Доста пробвах и съм събрала само такива, които наистина харесвам и нося без да имам каквито и да е задръжки. Като си погледна колекцията, повечето са все от лимитки или серии към редовния асортимент, които вече не се предлагат. Ще ви дам като алтернативи най-отдолу, номера или имена на червила от дрогерията, които можете да си купите. А и вече всяка марка предлага поне по едно червено, така че ако решите да сте ретро, няма да срещнете трудност при избора си. Ето ги моите яркочервени червила:

      Kiko Ultra Glossy Stylo No. 809
      Oriflame Lip Impact Crayon Eletric Red

      p2 Lipstick & Gloss Duo 030 Gib mir a Busserl

      Essence Stay matt lip cream 04 Silky Red

      Essence Home Sweet Home "Red-y to Relax"
      p2 Pure Color 090 Red Square
      Avon UCR Brilliance "Brilliant Ruby"
      Avon UCR Brilliance "Rouge Luxury"
      Avon UCR Moisture Seduction "Fiery Red"



     За разлика от предишната публикация, която беше за сливови цветове и присъстваше само едно червило с блестящи частици, тук са цели 3 и пак на Avon. Всички други са кремообразни, като това на Kiko е между балсам и масло. Няма да пиша и повтарям за всяко едно цвета, защото са почти идентични и едва ли ще мога да определя с точност, вие сами ще видите от суочовете. Финишите ще се опитам да обясня, но и те са горе долу ясни от снимките. :)



      Kiko Ultra Glossy Stylo No. 809 - с консистенция между балсам и масло и вкусен аромат на бисквитки, оставя устните много меки и гладки. Изглеждат сочни и са с огледален блясък. Не е най-трайното, но комфортната му формула и усещане, ще ви накарат да забравите всичко останало. Имам отделен пост за него тук. Цвета му не е съвсем bright red, т.к. на моменти ми изглежда и малинено, но не е и класическо, по-тъмно, за каквито ще е следващия ми пост. Затова го сложих тук.

      Oriflame Lip Impact Crayon Eletric Red - това е от онези чъбиподобни моливи, но тук си представете с пигментацията на червило (на пастел прилича). Мазничък е и оставя блясък подобно на горното на Kiko. Със средна 3-часова трайност е. Меко и кофмортно за носене. Има много вкусен плодов аромат. Никак лошо не е, като изключим цапаницата при острене.


      p2 Lipstick & Gloss Duo 030 Gib mir a Busserl - текстурата и финиша са на стандартно червило с пастелен завършек, т.е. не е нито прекалено мазно, нито сухо. И тук е средна трайността. Не изсушава устните. Глоса е с лек цвят и блестящи частички. Устните са като сорбе след него. Няма аромат и не е лепкав. На суоча по долу съм сложила малко от него над червилото.



      Essence Stay matt lip cream 04 Silky Red - много пигментиран и изсъхва към матов този крем за устни. Текстурата му е като на гъст глос с кремообразен завършек. Издържа стабилно 4-5 часа и за ценовия си клас, не е ниииикак лошо. Матовият финиш го прави да изглежда разкошно и секси, като скъп продукт. Ухае на бисквитки с плодчета.


      Essence Home Sweet Home "Red-y to Relax" - първото ми червило от тази гама и най-любимо. Получих го от много скъпа приятелка за една Коледа. Слагах го само вкъщи, защото ми се струваше прекалено и оранжавееше, но откакто паднаха всички задръжки за мен, го нося всяка зима по няколко пъти. Разкошна кремообразна текстура има. Не се разтича и издържа дори на готвено. Не изсушава и въобще само хубави неща мога да кажа за него. Яд ме е, ако знаех че ще е толкова добро, щях да поискам и малиненото от колекцията тогава.



      p2 Pure Color 090 Red Square - не е с оранжев/доматен подтон като останалите, но може да мине за ярко според мен. Също мноооого любимо червило ми е. Споменавала съм много пъти, че Pure Color струват 2  евро, но реално качеството им е по-високо според мен. Разкошна пигментация, добра трайност, финиш и ако не бяха спряли серията, щеше да е супер. Не успях обаче да извадя реалния цвят със светкавица, стои по-скоро класическо червено (втората снимка).


      Avon UCR Brilliance "Brilliant Ruby" - това и следващите 2 червила са с блестящите частички. Меко и лесно за нанасяне е. Частичките са фини и не дращят устните, не изсушава. Усеща се много комфортно. Не се разтича и врязва в линиите. Същото важи и за всички по-горе, че забравих да спомена това. Макар шимъра в червилата да напомня за перлените от едно време, тези са съвсем другата крайност. Правят устните ослепителни и блясъка е много красив. Rouge Luxury е с винен подтон, докато Brilliant Ruby е точно с доматен червен цвят.


      Avon UCR Brilliance "Rouge Luxury" - цвета е по-тъмен и не така ярък. Повече към винен отива. Идея по-непигментирано е от Rouge Luxury и за качеството му мисля е ясно. 


      Avon UCR Moisture Seduction "Fiery Red" - за това червило бях писала лятото в един пост за грим, ако не се лъжа. С частички е, но не е като горните 2 изцяло на основата на шимър, а по-скоро пастелно с шимър. Пигментирано е, не изсушава устните и се усеща като балсам. Но то е от хидратираща серия, така че е нормално да е такова.




      Имам само един молив за тази гама червила и това е автоматичният Avon Glimmerstick "True Red". Много съм доволна от него и не съм търсила друг. Евтин с добро качество (мек и чудесно пигментиран), подобно на моливите на Essence. Суочнала съм го в края в дясно.



       Предвид факта, че в различните градове и магазини не се предлага всичко накуп, ще изброя по-бюджетни марки и червени цветове от техните серии, за да можете да прецените кое е по-лесно достъпно за вас и в зависимост от финиша, който търсите, да си изберете. Разбира се, че няма как да съм пробвала всяко едно, но вие сами най-добре ще разберете кое е вашето при проба на живо. Постарах се да изброя серии, които се намират сравнително лесно и не са спрени от производство. Същевременно не са с кофти качество като винаги има изключения.;)

           От актуалните серии в каталозите на Avon:

       1. Avon UCR Bold - Red Extreme
       2. Avon Ultra Color Indulgence - Red Tulip
       3. Avon UCR - Lava Love, Red 2000
       4. Avon 3d Volume - Power Trip
       5. Avon Color Trend Kiss n'go - Rich Ruby
       6. Avon Long Lasting - Fiery Red
       7. Avon Ultra Beauty - Frisky Red
       8. Avon Ultra Color Absolute - Red Velvet
       9. Avon Luxe Lipstick - Red Haute, Designer Red
     10. Avon Ultra Color Lip Crayon - Reddy for me

           Oriflame:

       1. The One 5-in-1 Colour Stylist "Sunset Red", "Rouge Attract"
       2. The One Colour Soft "Red Berries" - леко пигментирано, с текстура на балсам
       3. The One Colour Stylist "Wrapped in Red"
       4. Giordani Gold Jewels "Eternal Red"- като масло е формулата, средна пигментация
       5. Giordani Gold Iconic - "True Red" (подобна на Jewels е формулата)
       6. The One Colour Unlimited "Red Passion"
       7. The One 5 in 1- "Red Devotion", "London Red"
       8. Pure Color "Bright Red"

          От дрогерията:

       1. Flormar Deluxe Cashmere Lipstick Stylo DC 24
       2. Flormar Pretty Lipstick - P324
       3. Flormar Long Wearing Lipstick - вижте на място
       4. Golden Rose Velvet Matt 06, 15
       5. Golden Rose Lipstick (черна гилза) - 65, 120
       6. Max Factor Colour Elixir 715 Ruby Tuesday
       7. Loreal Color Riche Collection Exlusive Pure Reds
       8. Maybelline Hydra Extreme - 535, погледнете в магазин кой точно е наличен у нас
       9. Maybelline Color Sensational 547 Pleasure me red
      10. Maybelline 14hr Stay 510 Non Stop Red
      11. Maybelline Color Drama - 520 Light it up
      12. Essence Long lasting Lipstick - 02 All you need is red, 14 Adorable matt!
      13. Catrice Ultimate Colour 310 Red my Lips, 350 MATTador (от новите цветове)
      14. Rimmel Kate Moss 10, 111 (червена гилза)
      15. Revlon Super Lustrous Lipstick - 720 Fire & Ice, 740 Certainly Red
      16. Seventeen Matte Lasting Lipstick 34, Lipstick Special 348 Real Red, Supreme 197

           Като dupe на крема на Essence, се сещам за стейновете на Sephora Lip Cream Stain. Имаше почти същия ярък цвят - 10 Mandarine Muse, но той ми изглежда идея по-оранжев. Класическо червеното е 01 номер. Мисля че струват около 20 лв.
       От high-end марките естествено Chanel, MAC, Tom Ford, Yves Saint Laurent, Estee Lauder и други. Имате много голям избор, така че - дерзайте. Все трябва да си изберете някакво или по-точно "вашето". :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар