вторник, 13 октомври 2015 г.

Essence Kabuki Brush

    Кабуки четките са едни от най-сладурските, компактни и удобни за употреба четки. Освен заоблени, могат да бъда и плоски, подобно на стиплинг четките. С тях се постига по-леко, ефирно и естествено покритие. Могат да се ползват за прахообразна и компактна/бронзираща пудра. Има с естествен косъм и със синтетичен (изкуствен). Работи се бързо, заради голямата глава, т.е. нанасят на голяма площ продукта. Името им идва от драматичния японски Кабуки театър, където актьорите носят Keshō - много тежък грим, подчертаващ характера на героите си. Там, кабуки четката се използва за нанасяне на бяла оризова пудра равномерно върху цялото лице. Тук можете да прочетете повече за историята на кабукитата.
    На пазара има доста марки вече, които предлагат такива четки, но на нашия доминират по-бюджетните. Катрис и Есенс също имат в асортимента си. От малко по-високия клас знам, че се намират Артдеко в България, мисля че и на Сефора съм срещала из сайтовете. Една от най-известните евтини обаче, е тази на Elf. Хора, които ползват много скъпа козметика, редовно я препоръчват. За съжаление от известно време сайта им не работи (английския), така че варианта е iherb от по-познатите ни на повечето сайтове. И цената й е добра. Аз я имам, не е мръднала от години. Върши си работата перфектно.
     Кабукито на Есънс в ментово е от новите продукти на марката, което май тук не се продава или поне засега. Има другите четки, но това точно не. Аз го поръчах на позната и го взе от Германия за приятелка, струваше 4,50-5 евро. Опаковано е много добре, така че веднага ще разберете ако е отваряно. Много са меки космите, синтетични. Супер нежно е към лицето и нанася пудра толкова естествено, че прави невидимо покритие.


     Грима на лицето изглежда много свежо, но ако предпочитате по-високо покритие и сте с мазна кожа, не съм сигурна доколко ще си паснете с това кабуки. Може би ще трябва да напластявате повече или да се насочите към силно матираща пудра. Аз не ползвам такава, вероятно затова завършека при мен е супер натурален.



      И дръжката е удобна за захващане. Усеща се добре в ръката. Макар гладко, покритието ми изглежда ок и няма да се захаби лесно.



     Симпатична четка и с добро качество е, така че ако нямате такава и има кой да ви донесе от чужбина, пробвайте я. :)

2 коментара:

  1. Много е тъжно, че при нас я няма, защото е наистина много сладурска.... Все ми прави впечатление, че най-интересните неща от марката все не стигат до нас...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От години е така.... според мен причината е, че половината картони от някои колекции остават пълни и магазините не се наемат да ги зареждат. Следователно застояват и са за тяхна сметка, но пък как не се научиха да внасят хубавите и стойностни. Само смешните и безинтересни, от които никога не съм си купила нещо. Все моля познати от чужбина да ми купуват...

      Изтриване