вторник, 27 октомври 2015 г.

Zoeva Smoky Eyeshadow Palette

     Намирането на бюджетни качествени матови сенки е много трудно, да не кажа невъзможно. Освен пигментираността при този завършек, е важно и разпрашването, което както знаете е характерно за такъв тип. През последните години, откакто се гримирам и интересувам повече от този козметичен продукт, непрекъснато се оглеждам за хубави матирани цветове, но все удрям на камък и повечето на пазара са стандартните шоколадови, тоуп и черни/сиви. Тук там лилави или сини, които не са добри във всяко отношение. Когато се появи на пазара Zoeva Smoky Palette, веднага я пожелах и беше първата палитра на марката, която си поръчах. И не сгреших.


     Цветовете в Smoky са разкошни - интересни и с чудесно за цената си качество. Почти не се разпрашват, достатъчно пигментирани са (почти маслена е текстурата им) и могат да се правят всякакви визии. И по-семпъл, и по-драматичен грим. Има само 2 цвята с частички - Soul Searching & Dark Edge, които не са и типичните блестящи сенки, а с много фин и ненатрапчив блясък, стоят като намек. Затова е добре да имате подготвени някакви стандартни златисти, бежови, бронзови или каквито други цветове харесвате и носите за подвижния си клепач. Не всеки ден и не всеки, носи и харесва напълно матов грим.
    * Суочовете са върху матовата база на марката. За сравнение - за вчерашния пост с Naturally Yours ползвах NYX HD. Еднакво добре пигментирани са и с двете.



      Ненужно е да споменавам, че се преливат с лекота и са прекрасни за опушен грим, Но не би могло да бъде другояче, предвид факта, че палитрата се казва Smoky. Много добро впечатление ми направиха от Zoeva, не са използвали класическите карамелени и тоуп мат нюанси, които са характерни за костта и преливки. Обикновено не отиват на всеки грим и типаж. Sleep to Dream & Sweet Smell не ме правят изморена или с болнав вид, а пасват идеално. Естествено няма как да се разминем и без класическите тъмнокафяво и черно, но за къде без тях в смоуки палитра.




      Опаковката е още по-красива за мен с тези сини, сиви и лилави тонове. А посланието във вътрешната страна на капака "I can resist anything except temptation", я прави още по-привлекателна.


     Единствено мрън ще кажа, че изтеглих късата клечка откъм опаковка, защото хартиената беше с фабричен дефект. Не можех да извадя палитрата в началото и доста се мъчех. Накрая се принудих да я разлепя отпред, но нямаше друг начин. Оказа се, че лепилото е обхванало и капака на палитрата и бяха залепнали здраво. Няма обаче никакви поражения както виждате, не ми се е налагало и да я чистя. Като нова е, просто трябва да си залепя картонената кутия сега, за да мога да слагам палитрата в нея.



     Относно трайността, вероятно ще се повторя, но при мен сенките не мърдат от сутрин до вечер, не избледняват и ги свалям непокътнати. Ползвам и базата на Zoeva, и NYX HD.
Нейната цена също е 17,50 евро. Ако харесвате нюансите в Smoky и се гримирате редовно, имате начин да си я закупите, с 2 ръце съм за! Оше по-любима от Naturally Yours ми е Smoky!
И ето 3 грима, направени с палитрата (зуумнете за по-големи снимки :)):




Няма коментари:

Публикуване на коментар