сряда, 11 ноември 2015 г.

Balea Reinigungs-Öl

      Олиото на Balea за почистване на грим с арганово масло е сравнително нов продукт на пазара. Появи се преди около 2 месеца, но в България все още го няма налично. Не е от лимитирана серия, така че надявам се, да го заредят все пак и на нашия пазар. За мен е бюджетна версия на любимото ми Camomille Silky Cleansing Oil на The Body Shop.


      Опаковката е 100 мл и е 100 пъти по-удобна помпичката му от другото. Самия флакон също е по-стабилен. Има си капачка, която се затваря плътно. Не се разлива, както това на The Body Shop. Неговата помпа пръска на всички страни и тече, затова не е подходяща за път и изобщо за разнасяне в багаж.


       Консистенцията и на двете олиа е еднаква. Това на Balea е като че ли идея по-гъсто, но това се забелязва трудно. Може и аз да си втълпявам. Що се отнася до почистващите свойства, и двете за мен се справят еднакво добре. Мога да ги сложа на една линия. Нужни са ми точно 4 помпички, като мога и с 3 при по-лек грим. Пробвала съм и да свалям водоустойчива спирала, Balea в това отношение е идея по-подходящо, като винаги след измиване минавам с 2 тампона с мицеларна вода и розова вода. На тях, както предполагате, остават следи от грима на лицето и най-вече от спиралата. Колкото и да се мъча, напълно не мога да почистя само с олиото. Това на Balea не очаквах да е толкова икономично, но ми стигна за доста време. Ползвам го от около 5 месеца и съм изразходила около 3/4 от опаковката. Естествено имало е седмици, в които не с гримирам  всеки ден и не е ползвано, но при редовна употреба, според мен би стигнало за поне 3 месеца.


    Олиото не оставя мазен филм и кожата е мека и подхранена. Формулата е създадена за нежна грижа, затова не предизвиква дразнене нито на лицето, нито на очите. Принципно в сайта е отбелязана липса на аромат, но тук не съм съгласна. Това е нещото, което не ми хареса. Може в моя мос да е грешката, но на мен ми ухае на обикновено олио, леко на тежко. Разбира се, не е парфюмен, а се усеща само като допра до носа си, но не е като съвсем без. Свикнах с него обаче и спря да ми прави впечатление. Личи си колко любимо ми стана от останалото количество и ще ми липсва като свърши.


        Цената му е повече от прилична - 2,45 евро. За тази сума продукта е много добър и си струва да се опита, стига да нямате претенции към мириса му. За справка, Silky Cleansing Oil струва 5 пъти повече, около 25 лв, но е 200 мл.

        Състава на Balea Reinigungs-Öl:

Helianthus Annuus Hybrid Oil | Isopropyl Palmitate | Isopropyl Myristate | PEG-20 Glyceryl Triisostearate | Ethylhexyl Stearate | Tocopherol | Argania Spinosa Kernel Oil



     Като заключение бих казала, че харесвам и двата продукта, защото кожата след употреба не е суха и премита, а точно обратното. Това е предимството на олиата пред стандартните гелове или пяни. Меки и нежни са. Не измиват перфектно лицето, но затова има мицеларна вода.

1 коментар:

  1. Бих го пробвала това олио, само да ми попадне! Съставът е много добър, страшно рядко намирам почистващо олио, което да няма косово или бадемово масло.

    ОтговорИзтриване