петък, 20 ноември 2015 г.

Golden Rose Prodigy Gel Duo 20

     Последните 2-3 години Golden Rose пуснаха няколко нови лакове за нокти. Подобриха качеството и си спечелиха доста фенове. В началото на този месец се появи още една серия, която е на нашия пазар от края на октомври, а именно Prodigy Gel Duo. От нея можете да избирате между 23 класически цвята и всички са кремове. За съжаление се продават само в комплект с топ лак, така че ако си харесате повече от един, ще натрупате няколко топа.



      Prodigy Gel Duo обещават трайност до 7 дни и маникюр с гел ефект без печене! За момента са налични само на фирмените щандове не марката и до края на месеца са на промоционална цена 7,49 лв. Редовната е 8,89 лв. От началото на 2016 г. ще могат да се купуват и от други магазини.



      Аз си избрах No.20 - много красив цвят бордо е. На определена светлина избива и сливов подтон. Нужни са 2 тънки слоя за плътно покритие. Принципно и на един може би ще покрие, но има вероятност да се появят балончета. Затова винаги предпочитам първият вариант. Пигмента наистина е страхотен. Четката е удобна и широка, овала става лесно. Консистенцията му е гъста, но не се точи на конци и лака се нанася лесно. Добре е, да не повтаряте с четката на място, където вече сте минали. В противен случай, се свлича и се налага да коригирате.



      И топ лака, и самия цветен лак имат страхотен блясък. Наистина мога да кажа, че маникюра изглежда много красиво и като направен в салон, с разликата че не стои толкова плътно и грубо. Предполагам сте виждали гел лаковете, които се пекат. За мен са прекалено наслоени някои, но Prodigy Gel Duo стои естествено. Блясъка при него се запазва сравнително дълго време. Много съм доволна като цяло, не се замазни на втория ден и дори при ползване на крем за ръце или подхранващо олио за кожички, пак се възвръща.
     

      Ефекта на двата средни и безименна пръста е Golden Rose Scale Effect No. 02. Ако някой се интересува, тези лакчета ги имаше преди 5 години за кратко и много набързо ги спряха. Бяха чудни и много евтини!



     Относно съхненето имам леки забележки. Някъде четох, че маникюра е готов за около 15 минути, но не съм напълно съгласна. При мен беше необходим час и дори тогава при натиск с нокът върху плочката, лака леко потъваше. Аз лично се лакирах късно вечерта и си легнах. На сутринта нямах никакви поражения, така че вероятно е бил достатъчно сух.



      За финал остана да споделя може би другото най-важно и това е трайността. Не очаквах да издържи цяла седмица този лак, но е факт. Принципно тъмните цветове, особено кремовете, доста бързо лъсват при върховете и ефекта не е особено приятен за капризи като мен. С този обаче, останах изумена. Днес го свалих на 6 пълни дни (лакирах се в събота) и имаше съвсем леки оголени ъгълчета. Щракнах преди да изтрия за доказателство:


      Изтрих го, защото е поизрастнал и нокътя на средният ми пръст на лявата ръка е малко сцепен от единият край, а искам да го опазя, за да израсте. Определено можеше да издържи и поне още ден, два. Така че обещаното от производителя за трайност до 7 дни и блясък като на гел лак, са изпълнени. Предоволна съм и препоръчвам горещо. :)


4 коментара:

  1. Много хубаво ревю. Цветът е страхотен. Отдавна ги мисля тези лакове. Лошо е обаче, че не изсъхва бързо. Как ти се сториха нюд нюансите? Има ли някой по-интересен цвят? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами не знам, може и при мен да не изсъхна така бързо, но го проверявах няколко пъти. Иначе на мен ми го взе приятелка, че нямах път към техен щанд, но честно казано при мижавото осветление в моловете, не мога да преценям и предпочитам да се доверявам и избирам от суочовете в нета. Най-добре ги разгледай на място като си набележи и отиди със списък.:)

      Изтриване
  2. Много полезно ревю, благодаря. Бих искала да отбележа, че според упътването лакът трябва да изсъхва на естествена светлина. Вярно, че статията не е от скоро, но дано коментарът ми е от полза за някого. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти. Всяка информация е от полза. :)

    ОтговорИзтриване