вторник, 17 ноември 2015 г.

Maybelline Instant Anti-Age Effekt Concealer 001 Light

      Ако сте от жените, които непрекъснато търсят най-доброто за прикриване на тъмните си кръгове от недоспиване или умора, то със сигурност сте се сблъскали с не една марка и винаги не ви достига нещо, търсите по-добро. Instant Anti-Age е един от най-харесваните коректори изобщо, които се предлагат на пазара и липсата му по стелажите в българските дрогерии, определено се забелязва от недоволството на ползващите го. Моя милост не си го купи, когато беше наличен, защото й се видяха 15-20 лв много за дрогериен клас, но тази година реших да поправя тази грешка и проверя дали си струва. Платих 9 евро за него. Закупиха ми го от Германия, в случай че се чудите откъде съм го намерила. Не го виждам обаче в enzo.bg или parfimo.bg за съжаление, но който пазарува от e-bay, там се намира и можете да го вземете, ако толкова го искате.
       Апликатора му под формата на гъбичка е удобен и с леко притискане към кожата, пуска достатъчно количество, без да излиза в повече. Аз нанасям няколко точки и разнасям с четката ми на Zoeva след това. Гъбичката се цапа и няма как да се пере всеки ден, а и като цяло, но щом само вие ще го ползвате, не го намирам за чак такъв проблем от моя гледна точка. Върти се най-отдолу механизма и гъбката се "напоява" с продукта.
       На немския пазар мисля, че се предлагат само 3 цвята и по спомен Light беше най-светлия. Нямах голям избор и се задоволих с него. От третата снимка изглежда, че цвета не е никак подходящ за изсветляване в околоочната зона, защото е доста жълт. Нанесени един до друг обаче, заедно с Maybelline Fit me 15 номер, са еднакви. Апликатора е бял и заблуждава.




       Текстурата му не е суха, но не е и от течните коректори. По-скоро бих я определила като златната среда. За моя околоочен контур й трябва малко и ще ми дойде сух, но за щастие ми пасна и не изпитвам затруднение при разнасянето (блендирането) с четката. Много е лека и не се усеща тежко, а в същото време добре прикрива сенките и кръговете като ефекта е супер натурален. Прилагам снимки без коректор (първият колаж):
       

       Дясно око без, ляво око със коректор.


        Нанесен и на двете очи.


       За мен покритието му е средно и с много дълбоки и тъмни кръгове не би се справил. Но за по-леки до средно положение, си върши работата идеално. Относно трайността, също нямам забележки. Аз съм с нормална към суха кожа. Гримирам се сутрин към 10 ч. и свалям вечер след 20 часа, не помръдва. Не се събира в гънките или изтрива. Единствено забелязвам минимално избледняване и нормални следи от носене. Едва ли някой около вас ще забележи това, само вие в огледалото ще направите разликата. Не е така свеж, както е сутрин, но при 8 часа носене, според мен се държи много добре.
       Ако трябва да избирам между него или Fit me, определено ще предпочета Instant Anti-Age. Докато Fit me ми идва сух и по-гъст на моменти, събира ми се, прекалено е покривен за дневен грим и трудно мога да нанеса нужното количество (почти винаги слагам повече и натрупвам в зоната), с Instant Anti-Age нямам нито едно оплакване по горните параграфи. Освен това стои много по-естествено.
      *Направих и малък тест - цял ден бях само с коректор, нанесох по целия подвижен клепач освен отдолу, фиксирах леко с пудра и  нанесох очна линия. Обикновено падналия ми клепач не позволява такова носене и след 2 часа вече се е събрал продукта, линията ми се отпечатва, но с този коректор се погледнах вечерта преди да изтрия грима и имаше заченки на събиране, а очната линия беше бетон и едва забележима сянка на костта с вглеждане отблизо. С никой коректор не е бил толкова траен грима ми. Определено си струва и парите, и похвалите.

4 коментара:

  1. Моят най-най-най любим коректор е този на Catrice- Liquid camouflage...като го открих направо съжалявах как може да съм давала повече от 10лв за коректор.Пълна покривност осигурява,с времето малко се събира по линиите на клепача,но за мен това е малък проблем

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз тези в кутийките не ги поглеждам изобщо, защото ме притеснява че са гъсти и ще изсушават кожата. Новия в опаковка с апликатор може и да е по-добър, но пък за момента имам 4 коректора и се въздържам от нови. Благодаря ти, че се включи. :)

      Изтриване
    2. Да,разбирам те.За мен покривността е най-важна,но когато нямаш много за криене определено не е зле да е по-лекичък:) Иначе аз благодаря за изчерпателния пост!

      Изтриване
    3. Засега нямам много за криене, иначе Fit me е добър избор в такива случаи. :)

      Изтриване