сряда, 4 ноември 2015 г.

Mesauda - лакове за нокти

    Mesauda Milano е италианска марка, сравнително нова на пазара. Стреми съм да предлага продукти на професионално ниво, но на по-достъпни цени. Освен в Италия (Рим), някои се произвеждат в лаборатории и фабрики в Германия и Франция. Общо взето това успях да разбера от краткото инфо в сайта на марката. Можете да откриете декоративната им козметика в магазини Мориа, гр. София.


    Аз имах възможността да пробвам 5 от лаковете им, които моя приятелка ми даде. Откакто ги е открила, почти цялата си колекция е обновила с техни цветове и бях любопитна какво толкова им харесва. Минали са ми стотици лакове през ръцете и току така не се впечатлявам. Но наистина успяха да ме спечелят и мнението ми за тях е доста добро. Цената им не е от ниските и е като на професионалните марки OPI, Zoya. Струват около 15,50 лв, а тези със сивата капачка по 18 лв. Знам, че много хора не са склонни да платят толкова, но ако сте решили да инвестирате в качествен лак и намерите точния цвят от Mesauda, си заслужават. Нямат вредни съставки като толуен, формалдехид и камфор. Не са тествани върху животни.



      Нанасят се като масло и консистенцията им е идеална. Единствено този със сивата капачка, е малко проблемен. Не трябва да минавате повторно там, където вече сте нанесли или ще се свлече. Четката им е средноширока и плоска, много удобна и овала става супер лесно. Много покривни са, дори на един плътен слой могат да минат, но не боядисват плочката и кожичките при сваляне. Имат страхотен блясък и без топ лак, а с такъв, маникюра е огледало направо. Изглежда като след процедура в салон. Относно съхненето, аз почти никога не ходя без топ, но се случи единият лак да нося без и изсъхна бързо. Лакирах се вечерта и на сутринта нямах поражения.

 30, 31, 33, 37 & 151409

      Трайността им е поразителна. За първи път попадам на тъмни цветове (кремове), които свалям на 5 дни с минимални поражения. Обикновено още на вторият ден са с ожулени върхове на места. А това повярвайте личи доста и перфекционист като мен, го дразни. Но тези бяха в такова добро състояние, сякаш са на 2 и имаха минимални забележки при връхчетата, които само аз виждах. Не съм имала проблем с триенето им. Действам като с всички лакове. Стоя около минута с памуче на всеки пръст и пада от раз.
   
      No. 30 (на 3 дни)



      No. 31
   (на първата снимка е без топ лак)



 Color Club Platinum Record


 (на 6 пълни дни)
  
      No. 33



      No. 37



      No. 151409   
 *без топ


 * с топ лак




Лаковете са подходящи и за бременни. Пълния асортимент можете да разгледате тук.

3 коментара:

  1. Номер 31 и 151409 са прекрасни, особено 31. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен 31 ми е любим. Много обичам ярки цветове, а това е разкошно и много коледно. :)

      Изтриване
  2. И на мен "Коледа!" ми беше първата асоциация като видях как си съчетала с броката на безименния пръст. :)

    ОтговорИзтриване