четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Oriflame Essentials Creams

      Паднат ли малко повече температурите и наближи ли края на септември, кожата ми показва че има нужда от по-дълбоко хидратиращи и подхранващи кремчета. Орифлейм ми е една от любимите марки за такива продукти. Споделяла съм и друг път, че съм много доволна от кремовете им за тяло, а и от тези за лице. Всяка зима пускат разни лимитки в различни цветни кутии, та днес ще ви покажа последните 2. Този в бялата опаковка го има и тази зима. Към него се предлагат маска за лице в саше и балсам за устни.


      Essentials Nourishing Face Cream е с мултивитаминен комплекс и масло от макадамия. Текстурата му изглежда гъста, но в същото време е въздушнолека и се абсорбира бързо. Много добре подхранва и хидратира кожата ми, чувствам я мека и приятна на допир. Не попива за секунди. Аромата ми е доста подобен на прословутата Захарна целувка на Balea, затова и се реших да пиша за него в отделен пост. Докато в ЗЦ се усеща лимон, Орифлеймския има по "nutty" миризма заради макадамовото масло. Но все пак са близки и това е причината да го харесам толкова. Ползвам го и сутрин, и вечер понякога. Отразява ми се добре. В дни с по-ниски температури, не съм сигурна дали ще е подходящ. Добра основа е за грим. Цената му е 3,50 лв в момента.
      Маската за лице не е нещо особено. Стандартна подхранваща маска като сашетата на Balea. За 1,20  няма и какво повече да очакваме. Балсама също не ми е от любимите. Неговия аромат е по-ванилест и сладникав. Бял е на цвят и ако напластите, с по-тъмни устни сте, може да не ви допадне резултата. Изчезва бързо, особено след ядене и не е особено подхранващ. Устните са сухи като се изтрие. В студено време оставя и онези лигави следи във вътрешната част, така че лично аз не препоръчвам.



      Essentials Multi-Purpose Cream изглежда на пръв поглед по същия начин, поне по текстура и нанасяне, но е по-слаб. Той също е с мултивитаминен комплекс, но маслото в него е бадемово. Не разбирам особено от състава, обаче виждам че при него водата е на първо място, докато в предния крем е маслото от макадамия. Вероятно това е причината да се абсорбира за секунди. Дори в малко по-топли дни, попива бързо и като нощна грижа, не ми е достатъчен, а и за дневна също. Аромата му е лек бадемов иначе, не е натрапчив.


      Крема е предназначен за цялото тяло, така че смятам да го изразходя по-скоро за него, отколкото за лицето ми. Ще свърши и по-бързо, което с нетърпение чакам.
      Общо взето не са лоши кремчетата, но не бива да се очаква нещо кой знае какво от тях. Бюджетни са и могат да спасят положението при липса на други, както и да се ползват за лице, ръце и тяло при пътуване.

3 коментара:

  1. Ох, а аз тъкмо си поръчах балсама. Ароматът на Essentials Nourishing Face Cream също ли е сладникав? Не съм ползвала Захарната целувка и не знам ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами сладникав е, но е приятен. Не е силен. Крема е хубав, но балсама на мен не ми допадна...

      Изтриване
    2. Ами сладникав е, но е приятен. Не е силен. Крема е хубав, но балсама на мен не ми допадна...

      Изтриване