четвъртък, 10 декември 2015 г.

Нови придобивки

     Последният такъв пост беше преди 3 месеца, но и си бях наложила вето и не съм купувала почти нищо с изключение на последния месец. Със сигурност има продукти, които не ми бяха нужни, ама не успях да се сдържа и избирах/обмислях много. Взех си само желани неща, така че отсях доста и съм доволна. Чакам 2 поръчки от The Body Shop, които ще покажа в отделна публикация. Нямам търпение да пристигнат. Заредила съм и кошницата в енцо, смятам обаче чак догодина да натисна бутона поръчай....


      Миналият месец имаше безплатна доставка над 40 лв в parfimo.bg и си взех желаните продукти. От лятото си бях харесала Uniq One терапията на Revlon (10 в 1). Грабнах от оригиналната версия в червено с лек ориенталски аромат в мини флакон, а от  кокосовата в голяма опаковка. И двете миришат фантастично. Правят косата мека, гладка, лесно се разресва, лъскава е, хидратирана... ще кажа повече по-нататък, но съм доволна засега. Не утежняват и омазняват. Кокосовата мирише на серията на The Body Shop с кокос. Приличат на мляко като консистенция.


        В предната поръчка си купих копринената терапия на Chi, а в тази взех аргановата. Късно видях, че имало и кератинова, яд ме хвана че вече бях пуснала. Но другият път няма да й простя! Опаковките са идеални за път, а и проба. Стигат за доста време.
        Отдавна умувах над парфюма Truth or Dare на Мадона и вече реших да го поръчам, че да не го мисля. За парите му, не си струваше да гадая ще ми хареса ли или не.... срам, ама още не съм стигнала да го отворя. Искам да снимам на спокойствие и си чака реда.
        Най-желаната ми придобивка несъмнено, са коледните метеорити на Guerlain. Много се радвам, че ги прибавих в колекцията си. Вече ви разказах за тях повече тук.
        Имам само един молив за червилата ми в тъмночервената гама, а добрите отзиви за Rimmel 1000 kisses, ме накараха да добавя към поръчката от parfimo цвят 063 Black Tulip. Отзивите бяха, че е траен, но и изсушаващ. На мен ми хареса. Пигментиран е и нямам проблем с изсушаване. Идеална му е формулата за молив - не се рони, не е и мек. Цвета му е страхотен за виненочервените ми червила. 1:1 е с Avon Matte Crimson. Много прецизно се очертава с него. Мързеше ме да правя суоч, затова ето тук можете да видите. Цена - 3,60 лв.

      Драстично намалих покупките си от Avon & Oriflame, но последната ми поръчка беше по-голяма и се натрупаха повечко продукти. Взех си детския спрей за лесно разресване от Naturals Kids, защото моя свърши и не исках да оставам без него.

   
         Ръчнонаправеният сапун с шоколад ми е подарък от приятелка. На българската марка "Фионна козметикс" е.
         Имаше комплект от новият дамски аромат Attraction заедно с душ гел Divine Time (много готин аромат между другото, мирише ми на нещо луксозно) и новата Planet Spa маска с вулканични минерали на половин цена буквално и понеже бях си взела виал спрей на дамския Attraction и го харесах, ги поръчах. Топъл, ванилен аромат е и с добра трайност.


          Лака от Gel Finish Glimmer (разкошен кафяв нюд с хиляди златисти шимър частички) трябваше да имам още пролетта, но се бяха объркали и получих Limoncello тогава. Скраба и крема за тяло от Planet Spa Herbal Steam Bath с кедър и евкалипт ухаят фантастично ментово и морско, а шампоана и балсамa Naturals Winter Nourishment с круша и ванилия ми напомнят на коледната карамелизирана круша на Yves Rocher. Точно на захаросанa круша миришат. Ружа Ideal Luminous "Deep Plum" отдаааавна го исках, но го нямаше по каталозите от лятото и сега не му простих. Беше 9,90 лв. Цвета му за мен хич не беше "deep" на пръв поглед, обаче нанесен и то напластен, можете да направите сериозен контур. Много красив светъл пепеляв бери цвят е (в розовата гама е) и финиша му изобщо не е такъв лъскав и брокатен, а съвсем приличен с лек шимър. Но явно няма да ми се размине и The Balm Instain Pinstripe. Искам го и него! :D



         От Oriflame всъщност нищо не съм си купувала. Този руж GG Going Incontro ми попадна от размяна. Имам го, но толкова го обичам, че въобще не се поколебах да си взема още един... разкошен свеж розово-прасковен цвят придава на бузките и издържа цял ден. Мирише на рози и пачули.


        От ДМ се сдобих с любимата Захарна целувка (Zucker Schnute) на Balea. Реално сета за мен струва не повече от 5-6 лв, но думите Коледа и комплект знаете как вдига цената, а трябва уж да е обратното. Предполагам и феновете на аромата са били доста, щом си позволиха такава цена. (9 лв). Душ гела 250 мл струва около 3,40 лв, а този е 125 мл. Суфлето е 50 мл. Така че си преценете колко е изгоден...


         Много харесвам ароматизаторите на Air Wick, но покрай мен все има такива, които съм пробвала. Сега ми се иска нещо по-топло като аромат и реших да пробвам Passion на Zippers. Много готин ориенталски е, но се оказа че е малко по-ниско пръскалото и сега го пръскам аз като се сетя. С хартия се пробвах да закрепя и да стане в машинката, но не би. Маслото Virgin Mohito на The Body Shop ми го купи приятелка от Лондон. Имаха отново намаление 50 % и ми струваше 6,50 паунда. Мирише подобно на Gingersparkle, но тук не се усещат желираните бонбони с джинджифилова нотка, а е по-свежо и ухае на лайм със стрък мента. На лято. :)
         Взех си и от новите свещи на Glade Tea Party. Струваше 7,50 лв. Мирише разкошно и силно на желирани бонбонки. И опаковката е чудна. Сега е на промоция в журнала - 5,99 лв.



       Снабдих се с 2 броя от любимият ми лакочистител на Ebelin и една от новите избелващи пасти за зъби High Definiton White на Aquafresh. Млякото за коса на Balea с нектарина и кокос взех заради аромата. Не е нещо кой знае какво като ефект, поне за моята коса. С всеки обикновен балсам можете да постигнете подхранване и помощ при разресването. За новите Golden Rose Prodigy Gel Duo 20 вече писах тук.


         Свеща с аромат на череша и шоколад Aura взех от aiko. Честно казано се усеща само от чашата. В стаята сякаш не мирише на нищо.... иначе имат много разновидности. Струваше 3 лв. При нас ги открих в магазин Temax, но на цена от 4,50 лв. Взех една за подарък, която ухае силно на коледни дръвчета, дано да е ок поне тя.
         Водите за усти сигурно са едно от малкото неща, които купувам като изразходя. При последното ми ходене до Lidl си взех от любимата Dentalux Sensitive. Струва 2,29 лв, но си върши работата перфектно. Зъбите буквално скърцат от чистота само след 5-6 секунди.

         Преди години се спуквах от трупане на професионални лакове, но последните месеци наблягам на дрогерийните и бюджетни марки. Много ми допадат лаковете на Gabrini и тази серия Color Expert на Golden Rose. Някои вече сте ги виждали на маникюра ми. Напоследък съм се зарибила по декорациите и си накупих три цвята дантелени стикери. Нямам търпение да ги пробвам, но първо ще правя коледни. Gabrini Neon N20 е лилавият, а Gabrini Neon N08 червеният. Umbrella е тъмнозелен шимър, много коледен цвят между другото, номер 14 е.


         Серията "Nude" е някакъв разкош. Ако я видите и обичате нюдове, непременно си вземете поне един. Толкова красиво, луксозно и чисто стоят. Универсални цветове са. За 1,50 лв качеството им е страхотно. По 5 дни издържат и свалям без забележки. Покривни са.
          Отляво надясно - N08, N04 и N01.


         Имам и некозметични придобивки, но вече не помня всичко от тях. Взех си 2 разкошни палта в пастелнорозов и кралскосин цвят, шал и яка с ръкавели в бяло. Имам снимки само с розовото палто. Другото още не съм го обличала. Много ме е яд, че винаги красивите модели връхни дрехи, са за топло време и в голям студ, единствено шубите спасяват и са подходящи. Тази зима изглежда да е по-мека и се надявам, че ще мога да ги нося повечко.


6 коментара:

  1. Лаковете на голдън роуз са чудни за цената си, а на габрини съм пробвала няколко и бяха ужасни, сгъстяваха се след 1-2 ползвания и съхнеха много бавно, дано да са им оправили формулата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, с моите Габринита няма нищо такова. Съвсем нормални са си. Виж в Грацията или Варна дали нямат, мисля че продаваха и на двете места. :)

      Изтриване
  2. Аз от Варна си вземам, но и последно Габрини си купих преди две години сигурно. В Грацията търсех преди време едни лакове, дето ги нямаше и нямаха да ги зареждат във Варна и двата които купих се оказаха с изтекъл срок на годност и се отказах да си купувам неща от там. Но пък те имат някои неща, които във Варната не зареждат и ако много искам нещо се прежалвам и си вземам. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами в Грацията има доста стока да и застоява, слагат и по-голяма надценка освен това. Ама като няма във Варна и много искам нещо, съм си го купувала от там.

      Изтриване
  3. От къде си купуваш лаковете на Габрини? Преди години това бе една от най-използваната от мен марка лакове за нокти, но напоследък не ги откривам, а те и като качество и като цветове и ефекти са много интересни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, ами от родния ми град от едно магазинче за перилни. Знам, че и в някой левчета продават, както и в тип квартални парфюмерии.

      Изтриване