вторник, 29 декември 2015 г.

Колет от Германия

      Вчера пристигна коледния ми подарък от приятелката, чиято чаена колекция видяхте в началото на този месец. Споменавала съм ви за нашата традиция в началото на годината, че всяка Коледа ние си разменяме подаръци. За щастие моят колет пристигна по рано.
      Без повече приказки, по същество. Коледните чайове и шоколада Baumstamm с марципан и нуга бяха моите желания заедно със златния хайлайтър и 2 лака от Есънс. Всичко останало е изненада, но пък ние толкова добре се познаваме, че няма нещо, което да не е по вкуса ми. :)
      Чайовете са по избор на Ина, да видим дали ме е уцелила тук. За Lord Nelson съм почти сигурна, че ще ми харесат, другата марка е нова за мен и ми е интересна, особено пък щом е с марципан и вишна. :)


       Тежък кашон беше, но слава богу пристигна непокътнат и здраво опакован. Напоследък американките се оплакват, че им отварят и крадат от пратките в Америка, но да чукам на дърво, нямаше щети по моя. Български пощи са много несигурни и затова вече избягвам да ги ползвам, освен ако не ми се налага. Препоръчвам ви Спиди, ако доставят до страната, в която искате да изпратите. Срока е 7 дни, бързо и сигурно. А цената е почти идентична с тази на БГ пощи от 2 до 5 кг.



       Нямам търпение да се прибера след нова година и да започна да пробвам и разгледам всичко подробно и на спокойствие. Много набързо разопаковах да видя и снимам. Целият кашон беше ароматизиран на ябълка, канела и други прекрасни коледни подправки. А шоколадите ще трябва да ги скрия, че прекалих със сладкото последната седмица. Да видим дали ще успея да ги позабравя и да изям по-късно и по малко. :D




      Втора кутия за чайове тази Коледа, но е очевидно колко добре ме познават и двете ми най-близки приятелки. Останалите също ме снабдиха само с нужни нещица. Козметика вече съм забранила, освен ако не съм поискала силно. Изключвам пакети от чужбина и с интересни продукти, липсващи на нашия пазар. :D Ина имаше задача да ми избере нещо декоративно за новото жилище, та предвид любовта ми към топлата напитка, успях явно да я подтикна в тази насока. Нямам търпение да започна да си правя от тях, а кутията е страхотна. И трета да ми подарят, материал за пълнене бол. :)


       Серията с пикантна ванилия Yves Rocher Spicy Vanille не помирисах в магазините тук, но сега вече познавам аромата и се оказа, че всъщност не е никак лош. Не е супер силен и натрапчив или сладък. Този на Есънс мирише по-леко, но не успях да го пробвам, така че занапред ще споделя. Шала в пастелносин цвят е разкошен, май вече е време да извадя този аксесоар и да не го свалям, защото последните дни духа сериозно и ми става доста студено.


        Чантата е тъмнокафява, винтидж и много сладурска. Мисля че беше на Atmosphere.


          А вътре беше пълна с нещицата от следващите снимки.






        В мъничката кутийка има пигмент, на МАК ако не греша.


       Двата звездни продукта са пудрите в златисто /хайлайтъри/ от коледните лимитирани серии на Essence Merry Berry 01 I love my golden pumps и Catrice Treasure Trove C01 Golden Grace. Чаках ги с голям ентусиазъм. Много нетърпелива съм да ги пробвам.
       Това беше всичко в кашона, през 2016 ще има мнение за козметичните продукти. :-)
А на Вас какво ви подариха близките? Има ли желания, които Ви останаха за следващите празници?

3 коментара: