вторник, 15 декември 2015 г.

Farmona Sweet Secret Almond Body Wash Peeling Sweet Truffles and Almonds

       Едва ли има някой, който да не обича сладки с дъх на подправки по Коледа, меденки или джинджифилови бисквитки. Аз ги обожавам. Обичам и аромата на шоколад и бадем, а и отдавна исках да пробвам нещо на полската марка Farmona, затова и пролетта се сдобих с измиващия пилинг Sweet Secret с трюфели и бадеми. Преди време доста трудно се намираха продукти на Farmona, но сега започнах често да срещам техни масла, мисля че в Елитис съм виждала. В Ивис със сигурност от години има техни продукти, но ми се струваха скъпи и все ги пропусках. В enzo.bg има богат избор и са на съвсем прилични цени, така че ще се възползвам при поръчка.


       Кутията е обикновена пластмасова, но се затваря добре. Има си и станиол, така че ако е отваряно, няма как да не забележите. Количеството е 225 мл. Не е тестван върху животни.



       Текстурата на мен ми прилича на конфитюр (от ягоди, малини). Напомня ми на пилингите на The Body Shop с малина и с боровинка също. Като желе с ексфолииращи частици е, но всъщност е подобна на серум формулата и залепва за кожата, не се разтича при нанасяне по тялото, нито капчица не пада по плочките. Каквото загребете от опаковката, всичко остава по кожата. Според мен е подходящ точно за тези студените месеци, когато кожата е по-нежна и лесно се изсушава или пък ако предпочитате скрабове с по-фини текстури. Успява леко да почисти без да е груб и след баня кожата да ви опъва. Частичките са мънички и не дерат, дори много не ги усещам при масажа.


       Аромата му е бадемов повече, по-особен и тръпчив е, леко горчив дори. Не е от вкусните шоколадови, ако очаквате сладкия трюфел да се усеща и надделява. На мен лично ми харесва, но аз съм свикнала на по-различни и подправкови миризми. Не е никак лош, за сравнение бих дала шам фъстъка. Той допада ли ви в козметични продукти, този продукт също вероятно ще ви хареса. Ако познавате лосиона с череша и бадем на Balea, цък, мирише подобно, но без черешата.


       Препоръчвам нанасяне само с ръце под душа, без ръкавица или гъба, защото с тях се губи и частиците влизат между мрежата и дупките. Достатъчно е да масажирате не повече от минута. Кожата ви става много мека, гладка и подхранена. Не усещам дори задължителна грижа след душа. Само лек сладникав мирис, който в никакъв случай не пречи на парфюма.



       Пилинга не е нещо ново и иновативно, но пък ми хареса по-интересния му аромат и текстура. Намирам го за подходящ за зимата и празниците. Не съм сигурна дали ще повторя точно този аромат, защото съм хвърлила око на няколко ексфолианта на The Body Shop и искам да пробвам тях. Но бих опитала някой от другите видове със сигурност. Цената му по спомен беше около 7-8 лв. Доколкото разбрах от превода, трябва да е с натурални съставки, но не съм по тази част и ви снимах съдържанието.



       Пробвали ли сте нещо на Farmona вие? Маслата им за тяло например или душ геловете? Имат много интересни аромати - черен шоколад с шам фъстък, ябълков пай със сметана и канела, лешников мъфин и карамел, кокос и банан, пикантен джинджфилов хляб, ванилия и индийски фурми, сладко капучино и тирамису. Направо да ти се прииска да вземеш лъжичка и да опиташ. :)


2 коментара:

  1. Имах един техен шампоан, който според описанието на марката беше натурален и без сулфати, а в състава, още втората съставка сулфат. xD Много лошо впечатление ми направи и си казах, че повече няма да си купувам техни продукти.

    Снимките ти пак са много изкушителни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така и предполагах, че ако някой не разбира от състава, ще си помисли че са натурални. Предвид дългия срок на годност, който им дават, няма как да са такива.
      Благодаря. :) Подготвям за утре подобен пост. :D

      Изтриване