събота, 5 декември 2015 г.

Sleek i-Divine Vintage Romance Palette

      Палитрите i-Divine на Sleek са едни от най-харесваните и купувани бюджетни палитри на пазара от средния клас. Имат доста фенове, защото са с прилично качество и струват около 20-25 лв. В официалния сайт на марката са по 12 $. Много са красиви цветовете, има богат избор от всякакви нюанси, компактни са и с право са си спечелили приза "бестселъри". Постоянно пускат нови, но и спират по-стари. Доколкото знам има и лимитки. Аз притежавам само една палитра и това е "Vintage Romance", която харесвам заради цветовете в нея. Обожавам бордо и сходните му нюанси, както и лилаво, златно. Затова и има периоди, в които посягам само към нея.


       Ще започна от опаковката, защото в случая моята изглежда доста зле отвън. Материала и е пластмасов, но покритието отгоре е като гумено и много лесно остават всякакви следи по нея. Не че ми пречи чак толкова, но ако искате да я носите при пътуване, вероятно ще трябва да внимавате повече. Иначе е стабилна, затваря се хубаво и сенките макар и добре пресовани, не са сухи. Нанасят се като масло почти.



       Цветовете са разкошни и подходящи за ежедневен и вечерен грим. Много ми допада това, че не са в стандартната топла, кафява гама и в същото време, не са прекалени за всеки ден. Получават се много интересни - романтични и красиви гримове.


        Относно качеството обаче имам забележки - не към пигментацията на цветовете й, защото са наситени и то сравнително добре за тази цена, не се разпрашват много, преливат се с лекота..... но трайността при мен куца. Издържат 3-4 часа и след това се събират в сгъвката. Носих ги много през лятото, както и в студено време, но всеки път е едно и също. С никои други сенки не съм имала такъв проблем, като изключим Urban Decay Naked. Те са доста мазни (някои цветове) и пак ми държат по-дълго време. Единствено със златистите  цветове нямам събиране от сутрин до вечер, но с останалите не мога да постигна такава издръжливост.


       Матовите цветове не са силно пигментирани, но са чудесни за опушване, за сгъвката. Придават дълбочина на погледа. Черното ми е любимо и то не спада към предните, т.е. има много добра пигментация. Частичките му на око не личат почти и е страхотно за опушване.





     Като цяло много харесвам палитрата, но ми се щеше сенките от втория ред да са по-трайни и да не ми се събират/избледняват след няколко часа. Ето и няколко грима, които направих с Vintage Romance през последните месеци:


     
                   Червило - p2 Culture Spirit 030 Impassioned

                         Червило - Avon UCR "Very Violet"


Тук съм ползвала 3те златисти нюанса, сребърния за кладенчето и черното за сгъвката, като опуших с последния цвят на първи ред. Червилото е Milani Color Statement "Uptown Mauve".



3 коментара: