неделя, 13 декември 2015 г.

Коледни изкушения с Yves Rocher

      Последните няколко години Yves Rocher не спират да ни радват и изкушават с коледни ароматни продукти. Колекциите им се състоят от няколко аромата, като най-редовно и почти всяка Коледа има портокал и канела, ванилия, бадем и други вкусни плодчета. Опаковките са в златисто, кафяво, малинено, сребристо и носят много настроение. Особено подредени едно до друго, ти се иска да имаш всичко. Тази година можете да избирате между портокал и канела, портокал и бадем, захаросана ябълка и пикантна ванилия. Ябълката се повтаря с предишната, само опаковката е с други етикети, а останалите са нови. И те са сходни, но пък по това време, какво повече да иска човек от сочен портокал с щипка канела или сладка ванилия. :)


      Има много хубави комплекти с по 3 продукта в картонени кутии и торбичка от органза (около 21 лв), както и по-големи в златисти несесери (37 лв). Цените са приемливи, така че ако не вас, то можете да зарадвате някой близък или приятелка. Можете да ги откриете в Елитис, Ивис, магазините на  марката и където другаде разбира се има техни щандове.


       При мен всяка година стана като традиция да си вземам или да ми подаряват поне по един продукт от колекцията и тази не успях да пропусна. Много се дърпах, но последните дни не спирах да я мисля и си купих ексфолииращия душ гел с портокал и канела (Candied Orange & Cinnamon Exfoliating Shower Gel), за да не съм капо. Бях тръгнала за обикновения, но не съм пробвала досега от този продукт на марката и реших да е той. Тази ароматна линия (канела и портокал), ми хареса най-много. С бадема също не е лоша, но не е така ароматна. Напомня ми на единия лосион на Balea макаронения, който обаче беше с по-силен мирис. От захаросана ябълка имам старата, пък и 400 мл са ми в повече.
        Гела е доста течен и според мен няма да е особено икономичен. За 2 къпания успях да сваля около 2 пръста от тубичката. Частичките са малки и не могат да заместят класическия ексфолиант, не се и пени добре като душ гел, но е голям плюс, че не изсушава. Излизам с много мека и подхранена кожа. Измива много леко. Пробвах го и с ексфолиираща ръкавица, така ефекта ми допадна много повече. Пени се идея по-добре и частиците са разтварят, хаби се и по-малко продукт, аромата се разнася повече в банята и отново кожата е много мека, гладка.




         Кремчето с лимон Citron Vanille мирише на лимонови резенчета, много нежен и лек е аромата му. Текстурата му напомня на мляко, рядка е, но пък добре хидратира кожата. Освен ако не е прекалено суха и изпръхнала разбира се.



         Redberries Hand Cream е с идея по-лека консистенция. Подобна е на лосионите на Balea. Аромата му е на плодовo мляко с малини. Ефекта от него е съшия като при Citron Vanille. Не оставя филм и попива бързо. За през деня и ежедневна грижа е ок. Ако миете ръцете си често, след всеки път трябва да нанасяте, защото не оставя никакъв слой и той лесно изчезва.




          Cacao & Orange Liquid Hand Soap и Hand Cream са от една от любимите ми серии, от зима 2013. Имах лосиона с малина и какао от нея, който беше фантастичен. Още въздишам по шам фъстъка. И портокала и какаото се усещат много добре, и се различават ясно. Точно като поръсен с много какао пресен портокал. Ако не сте опитвали тази комбинация, поправете се. Добавете и няколко меденки. :)




         Текстурата на крема е същата течна и бързоабсорбираща се. Оставя кожата подхранена и мека. Течния сапун не съм отваряла, но предполагам ще е със стандартните качества за подобен продукт. Надявам се да не изсушава.



          Apple Delight е карамелизирана ябълка - изкушаваща и вкусна, затова ако обичате да хапвате сладичко и ябълки, мисля че ще ви хареса. Мирише на захаросана и много сладка жълта ябълка. Душ гела се пени доста добре и прави мека, обилна пяна. Аромата му не се задържа след баня, но пък за тази цел ползвам тоалетната вода. Трайността й е малка, обаче флакона ми позволява да си го нося в чантата и подновявам през деня. В косата се задържа до измиване. Бих искала да пробвам копринения крем за тяло, но при нас го продават само в комплект.


         Къпиновата серия също харесах доста. От нея имам млякото за тяло Blackberries Body Lotion. Обожавам пресни къпини, но като узреят добре. Иначе са доста кисели. Тук са сладки, захаросани и по-точно ухае на сладко от къпини. Не е сладникав, но не и киселяв аромата. Мисля че е златната среда. Консистенцията на млякото е гъста, абсорбира се бързо обаче и не оставя филм. Хидратира кожата, но не силно. Глезотийка за празниците. :)




          Топката е блестящо олио за тяло (Sparkling Body Oil с портокал и бадем). В началото се уплаших от брокатите, но се оказа, че остават в нея и на тялото се пренасят едва по няколко, които не личат. Така че не се тревожете, ако не харесвате блясъци. Мирише на коледни портокалови сладки, мнооого готино. Аромата е почти идентичен с този на серията Портокал и канела от тази година. Мазничко е, но не прекалено, ако нанесете малко количество и хидратира доста добре. Предпочитам го пред Nuxe & Caudalie, които попиват почти светкавично. Оставя кожата мека и подхранена, а ако имате тен и лъскава. :)


 

С нетърпение чакам следващата Коледа, за да видя какво ново ще измислят от Yves Rocher. Надявам се да не се повтаря някоя от сериите от предишните години. :)


   Цените на продуктите по отделно:

       -  кремове за ръце - 5,60 лв
       -  душ гелове/ексфолииращи душ гелове - 6,60 лв
       - млека за тяло - 9,90 лв
       - течни сапуни - 6,60 лв
       - балсами за устни - 4,40 лв

         Тук в коледния каталог можете да прочетете по-подробно. 



А вие какво си избрахте тази година? Кой е любимият ви аромат и продукт?



2 коментара:

  1. Страхотни снимки! :) И на мен ароматът портокал и канела най ми допадна, затова и грабнах комплекта с него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Заслужаваше се да се прежаля и аз за поне един продукт. Но ако успея да поизразходя малко от запасите, може и да се сдобия с още нещичко. :D

      Изтриване