понеделник, 25 януари 2016 г.

Catrice 99 Sweet Macaron Sin и водни стикери от bornprettystore

        Sweet Macaron Sin е в известния през последните месеци и станал много популярен, цвят марсала. Вече ви го показах в този маникюр, но преди няколко дни сложих тези красиви стикери с рози и знаех, че ще е много подходящ за тях. Мисля че се оказах права. Резултата според мен е чуден, нежен и с винтидж намек. Лака е само на един пласт и покри перфектно.




* Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick 070 Better Make A Mauve 


      Когато получих повторната възможност да си избера няколко продукта от bornprettystore, веднага тръгнах да разглеждам стикерите за маникюр. Бях виждала страхотни резултати и макар да не вярвах, че ще се справя, то се оказа елементарно. А и отдавна исках да пробвам нещо подобно. Избрах си този комплект от 10, в който има по 2 различни шарки на всяко картонче. В бъдеще ще ви показвам малко по малко резултата с тях.


     Притесненията ми бяха относно това, че не са във формата на нокътя и останалото излишно от картинката, ще ми е трудно да премахна. Гледах това и доста други клипчета, но накрая реших доколкото е възможно, да изрежа двете ъгълчета за овала (заобля единия край) с ножица и да изравня с дължината на моята плочка. Налагам картончето на нокътя и виждам колко е нужно да се махне.



       1. Първо разлепяте предпазния (безцветен) станиол.
       2. Изрязвате размера за съответния пръст от 5те налични за всяка ръка.
       3. Оформяте в желаната форма.
       4. Потапяте за 15-20 секунди в леко топла вода и с избутване, отлепяте картинката от картончето. Аз си помагам с пинцети, като хващам за едното ъгълче, след което залепям.
      5. С памучно тампонче притискате, за да изчезне останалата вода.
      6. Нанасяте топ лак и сте готови.

          Цялата процедура можете да видите и на клипчето по горе, ако от моите обяснения не е станало достатъчно ясно.


        След като 5 дни носих стикерите само на безименните пръсти и не мръднаха, вчера само запечатах връхчетата с бял лак. Смених основния цвят на останалите пръсти и поставих от същата шарка на средните. Като цяло съм предоволна от резултата и с удоволствие ще пробвам всички останали. Не се тревожете относно закачане и разлепяне. Като лак прилепят и забравяте, че сте ги сложили. Дори да е останало малко по дълго от долната част на плочката, го притиснете да влезне отдолу и до следващия ден от миене на ръцете ви ще падне само.

      Нямам търпение да дойдат и топлите месеци, защото повечето отиват на светли пастелни и летни цветове. Можете да разгледате какво предлагат от сайта като напишете в полето за търсене горе "water decals". И ако решите да се сдобиете с нещо, с кода 4ENG10 (от банера в дясно) ползвате 10 % отстъпка.

4 коментара:

  1. Лакът на Catrice изглежда страхотно! Май ще се търси. Особено, като е сходен и с глоса, който и аз имам. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си падаш по такива неутрални цветове, доколкото те познавам. Вероятно ще ти хареса. :)

      Изтриване
    2. Да и аз така подозирам :) Ще се търси, няма как.

      Изтриване