вторник, 26 януари 2016 г.

Колекцията ми лакове /My Nail Polish Collection/

       Колекцията ми лакове е сравнително богата и отдавна замислях да снимам, не само за да я покажа на вас, а и да имам нагледно наличностите. Искам да разредя малко, затова и реших да направя тази стъпка, за да видя с кое мога да се разделя. Харесвам си всички, но няма как да ползвам наведнъж и сходни цветове имам доста. Хубавото е, че спрях да купувам почти и тенденцията към стремглаво покачване на бройката отшумя. :)
        Та ето я моята "скрита" лудост, като номерцата и имената ще ги добавям малко по малко, защото се оказа мисия невъзможна да надписвам снимките. Големи са и ми надписите ми се преместват, ядосвам се, трия и хайде наново. Сметнах, че ще по-удобно да е под тях като текст в поста. А ако успея да поразкарам това-онова през годината, ще задраскам и споделя колко успешно е начинанието ми. :)


























































































      Оказа се доста трудоемка работа и отне около 8 часа за снимки и прибиране на лаковете, но приключи. Ако имате въпроси за някой цвят/лак, ще отговоря в коментарите, докато смогна да вмъкна на всички имена и номера.

                                            Нови лакове през 2017-та година:











29 коментара:

  1. Леле, каква колекция! Мисля, че е достойна да се мери с такава на салон за красота =) Супер изглеждат всички :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Всъщност.... в салоните има доста по-малко. А и там маникюрстките наблягат на гел, затова и поддържат само най-вървежните цветове. :D

      Изтриване
  2. Ехааааааааа!! Невероятна колекция.Сега като видях твоята,моята направо ми се вижда нищожна,което означава,че мога да купувам още!! :D

    ОтговорИзтриване
  3. Леле колко много красоти :)) 😍😍😍

    ОтговорИзтриване
  4. Ухааа! Страхотна колекция си имаш :)

    ОтговорИзтриване
  5. Колко много лаковеее <3 ! Имам чувството, че дори всеки ден да се лакираш, пак няма да можеш да сложиш всеки един от тези цветове за една година, супер готина колекция си имаш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, за една година не, ама за две мога. :) Сега поне имам възможност да пробвам всички, а преди постоянно се трупаха нови и нямах тази възможност. Пък и взех да правя комбинации от няколко лака, така че успешно ще си ги нося. Благодаря ти.

      Изтриване
  6. Иве, обожавам да гледам колекции, зачудих се колко ли ще ми отнеме снимането на моята :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няколко дни, Наде. :) Твоите колко станаха?

      Изтриване
    2. В последните 1-2год. съм се спряла, все са си малко над 2000, луда работа ;(

      Изтриване
    3. Ами ние бяхме пощурели по едно време. Като знам как пристигаха по 20-30 наведнъж... сега и аз не купувам почти, но вече късно. Количествата са огромни за един човек. :)

      Изтриване
    4. Дам... преди малко погледнах, започнала съм да водя статистика 2010, през 2015 съм купила най-малко лакове, 2012 е най-зле :)

      Изтриване
  7. Как ги съхраняваш в чекмеджетата на почти-алекс-а? Т.е как ги виждаш, ако са с капачката нагоре? По цветове/марки ли ги организираш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами по капачки си ги познавам горните 2 рафта, а и те се виждат като се отвори. Другите ги държа в картонени кутии по 6 и по 3 броя. Но аз знам кое къде съм сложила и си ги намирам бързо. :)

      Изтриване
  8. Много разнообразна колекция, Иве - нищо не ти липсва.:)
    Имам въпрос относно две Зойки - кои са лаковете на втората снимка първият отляво, и на четвъртата снимка третият от ляво надясно?

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря, Фи. :)
    Тъмната Зоя на втората снимка е Yasmeen - разкошен лилав хамелеон е! А на четвъртата снимка третият от ляво надясно е Lisa. Страхотен червен шимър със златни частици е.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте! Няколко пъти разглеждам подробно колекцията ви! Невероятна е!Надали и козметичен салон може да се похвали с такова количество и качество.
    Бих искала да ви ползвам за съвет.
    Аз съм с изключително

    ОтговорИзтриване
  11. Аз съм с иключително тънка нокътна плочка, затова условието ми за лак е да е траен и максимално покривен. Трябва да сложа тънък слой. В противен случай при напластяване лакът ми веднага се бели.
    Сега съм се зарибила по марката CHINA GLAZE. Трайни ли са? Дори съм си поръчала, но не съм пробвала, защото съм с шии лак. Единствено имам опит с Флормар - много траен
    Голдън Роуз - от части
    Манхатън - по нетраен
    O.P.I - на мен супер нетраен (Имам опит от Топ лак с изсушител в едно)
    Така че моля ви за класиране по трайност на марките
    ZOYA
    CHINA GLAZE
    O.P.I
    ...
    Или да предложите друга марка трайни лакове.
    Още един въпрос. Ако ползвам изсушител,това ще направи ли по-нетраен лака. Вие ползвате ли изсушител като се лакирате така често?
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ок, ако искате да изтрия това от блога ви!

      Изтриване
    2. Няма проблем. И тук ще отговоря, мислех че може да ви е по-удобно на мейла.
      Почти във всяка публикация за някой лак споменавам за заздравителя на Eveline 8 in 1, който ползвам от година (последните 2 месеца избягвам, защото вече нямам нужда) и той е причината всички лакове да ми траят доста. Ако имате здрави нокти, марката не е от значение. Но все пак, преди да станат моите такива и преди да открия този заздравител, за мен номер 1 си остава Зоя. След нея бих наредила Orly. Чайна Глейз също са много хубава марка. Опи винаги са на последно място. Най-хвалени и известни, но уви и най-нетрайни при мен. Скоро носих един червен шимър и сега ми издържа 4-5 дни без проблем. При меки и крехки плочки, едва ли ще стои повече от ден. Съвета ми е да се погрижите първо да подхраните ноктите си, а и първо да обърнете внимание дали нямате някаква липса на витамини, приемайте нещо такова като се посъветвате с лекар и след това се хвърляйте на скъпите марки. Флормар и Голдън Роуз не са никак лоши за ценовия си клас и за мен са много над OPI.

      Изтриване
    3. Благодаря за прекалено изчерпателния отговор. А къде се предлагат в магазинната мрежа ZOYA? Живея във Велико Търново, но като идвам в София бих желала да ги разгледам.
      Още нещо искам да питам. Какъв топ лак препоръчвате? Във форума срещнах адмирации за Есенс. Не съм ползвала тази марка. Аз досега за база и финал използвам един безцветен лак на Флормар. Много е траен.
      Но ОПИ споменах се излющи веднага.
      Имах също база и топ лак на Манхатън и то купени от Германия, и те супер нетрайни.
      Имам чувството, че когато лакът е скъп е освободен от вредните съставки и затова е нетраен, а евтините като Флормар са наблъскани с химия и затова са толкова трайни.
      Ползвате ли изсушител накрая и ако да - какъв? Той прави ли по-нетраен лака?
      Разглеждам постовете ви в темичката в Бг Мама. Уникален маникюр имате и страхотно съчетавате цветовете. Голяма страст ви е...

      Изтриване
    4. Zoya се продаваше в магазини Мория, но не знав дали още има там. Иначе ги потърсете при официалните вносители Beauty1. Вижте адреса им в сайта. Можете и да поръчате от там. От бюджетните топове най-любим ми е гел топа на Катрис, който се води втора стъпка. Вредните съставки не правят лака по-нетраен. Zoya са 3 Free. Изсушител не ползвам. Защо ми е след като топа е бързосъхнещ? За мен е безмислен продукт. :)
      Благодаря ви.

      Изтриване