вторник, 9 февруари 2016 г.

Rubelia Argan Oil Nourishing Hair Oil

      Олиото на Rubelia с арганово масло е за всички типове коса, подхранващо. Обещава да укроти стърчащите краища, да подхрани сухата коса и да придаде блясък. Производителя препоръчва да се нанася количество колкото грахово зърно от краищата към дължината. Количеството е 50 мл.


      Опаковката му е доста евтина и нестабилна, то и за 4 лв няма как да се очаква нещо повече, но все пак. Още като го купих течеше по малко, затова трябва да стои право шишенцето. Стикерите и тогава като сега се разлепяха, стърчаха и изглежда все едно е претърпяло война. :)
Текстурата му е прозрачна и течна гелообразна, типичната за продукти от този тип.


       Аромата е лек и едва доловим. На мен лично ми мирише подобно на бисквитки с канела и портокал. В косата обаче едва се усеща. Текстурата му е доста мазна и дори при моята гъста коса, са нужни 2, макс 3 помпички. Пробвах да нанасям по моя си начин, по 4 и повече, но ставаше на клечки в краищата, защото там наблягам най-вече.


        Ефекта да не кажа изобщо не ми допада. То дори ефект ли бе да го опишеш. Сякаш не съм слагала никакво олио. Краищата стоят сухи и не усещам подхранване, стърчат и косъма няма блясъка, който ми придават други такива продукти. На пипане също е някак груба, ако сравнявам с ефекта на Orofluido. Няма обем. Обичам мекотата и блясъка, които придават финиш серумите, но това олио не може да придаде такива. В същото време се наелектризира страшно на моменти и хвърчи във всички посоки. Нито мога да я среша нормално, нито да я вдигна с ластик. Общо взето ми е по-добре без него. Като добавим и липсата на термозащита... Толкова разочарована останах, а го купих с голям мерак. Отдавна престоява, но скоро го намерих в шкафа и реших да му дам шанс. Смятам да го излея и да си оставя тубичката за нещо сходно. Ако нанеса маска и някакъв балсам, които по принцип ми действат, тогава ме задоволява. Не всеки път обаче имам време и желание да слагам още 2 продукта, за да подейства третия.


        Има добри отзиви за термозащитния спрей, но не знам дали ще ми върши някаква работа и той. Ако сте го ползвали, споделете как е подействал при вас. В момента съм си с Ейвънския и сигурно хабя 4та опаковка, сякаш искам да разнообразя с друго. Имам всъщност крема с кимион на Loreal Mythic Oil, който може би трябва да влезне в употреба, но ми е по-лесно със спрей.

2 коментара:

  1. Аз използвах през последните няколко години маслото на Macadamia, което се окааза МНОГО икономично и опаковката мисля я ползвах почти три години. Сега взех едно друго на Orofluido, което е по-евтино и също ми допадна като резултат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз имах мини от Макадамията, което в комбинация с маската им беше ок. Самостоятелно обаче нищо кой знае какво. Маската ме спечели обаче много. Имам освен Орофлуидо и Мороканойл, едно олио на Палмолив и 2 на Avon, сухите на NUXE и Caudalie, но това го бях купила преди тях и реших да му дам шанс. Явно няма да го бъде обаче. Но и хич не ме е яд да го хвърля.

      Изтриване