петък, 11 март 2016 г.

Balea Mizellen Reinigungs Wasser (мицеларна вода)

      Независимо че последните 2-3 год. пазара е залят с всякакви мицеларни води, фирмите продължават да пускат нови. Една от последните появили се в дрогерии DM, е тази на Balea. Всъщност са 2. Опаковките са по 400 мл и струват около 7 лв. С розовия етикет е за суха и чувствителна кожа - с глицерин и портокалови цветчета и не съдържа алкохол, а тази за която ще говоря (със синия), е за смесена и чувствителна кожа. Тя е с вода от хамамелис, глицерин и пантенол. В нея има алкохол, но и в двете няма парфюм.
       Опаковката прилича на Гарниерската, но капачката й се затваря по-плътно и стабилно.
Няма аромат или е толкова лек, че аз не усещам нищо. Течността й е като на всички други мицеларни води. Аз рядко ползвам само този продукт за почистване на грима си. Казвала съм и друг път, че първо свалям с олио или гел и след това премахвам остатъците с 2-3 тампона с вода. И не съм променила тази си рутина. Нужни са ми поне 2 тампона и един с розова вода. Не може да почисти перфектно, но е много добра и успява да свали повечето грим. Ако трябва да я сравня с Гарниерската обаче, не е чак толкова "силна". Въпреки това, си върши работата добре и не оставя кожата суха. Естествено, аз се мажа с крем след което и нямам никакъв проблем. Единствената по-съществена разлика между водата на Balea & Garnier е, че тази на Балеа се пени малко. Ако капнете на 2-3 места на тампона няма да го усетите, но с толкова не можете да направите нищо, така че е логично да напоите добре. Не е нещо неприятно, обаче който е ползвал мицеларката на Mixa, вероятно ще го свърже с нея и лекия лигав слой.


       На мен водата ми хареса и не съжалявам, но определено предпочитам Гарниерската заради липсата на такова пенене. Пък и като е намалена, е същите пари.



3 коментара:

  1. Аз си ползвам розовата на гарниер и не мисля да я сменям, за парите си е много добра и съм си доволна :) разликата между розовата и синята на гарниер /понеже съм ползвала и двете/ е само и единствено в това, че в синята има алкохол, а в розовата не.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз синята не съм я поглеждала, защото беше за мазна кожа, а моята е суха. Сега отворих да проверя, излезна ми и някаква нова. Тук май я няма http://www.walmart.com/ip/Garnier-SkinActive-Micellar-Bi-Phase-Cleansing-Water-13.5-fl-oz/47176165

      Изтриване
    2. Няма никаква разлика между двете. Аз във Варната мернах един път че синята е на промоция, а като питах ми казаха че и двете са намалени, но на касата се оказа че само синята е с по-ниска цена, тогава се сетих да проверя в състава - минимална разлика и купих синята, а консултантките настояваха да купя розовата, щом съм била със суха кожа, че синята съдържала не знам си каква киселина за предотвратяване на омазняването :D Пълни глупости. Та от тази случка съм запомнила, а и не съм забелязала на себе си някаква разлика в почистването на грима ми.

      Изтриване