събота, 26 март 2016 г.

Nivea Men Sensitive After Shave Balm като база за грим

      Няма как да сте пропуснали фурора около балсама за след бръснене на Nivea, ако следите ютуб гурута или поне бюти блогове. Всичко започна от видео на Nikkie Tutorials, в което тя го обяви за чудесна основа за грим. Първоначално изобщо не бях ентусиазирана да го пробвам, но след като видях тази малка опаковка, се предадох. А и чувствителната ми кожа на тялото през лятото след депилация, ме накара да го взема. Казах си че ще го изразходя за краката си, ако не ми върши работа като база за грим. За момента го ползвам само върху лицето си, но лятото смятам да го пробвам и като продукт след бръснене. :)
       Ще започна от аромата, понеже срещнах доста противоречиви мнения за него. Повечето момичета не го понасят. Миришело им силно и на мъж. Затова им е малко трудно да се разберат с него, но при мен е точно обратното. Супер приятен и освежаващ ми е, но наистина ухае на мъжки парфюм. Аз лично го усещам някак дезинфекциращ, колкото и налудничаво да звучи. Дори леко успокояващ от лайката в състава. При мен не се задържа за дълго. Докато масажирам, за не повече от 2 минути и след това сякаш се изпарява. Не знам дали е до кожа или просто и тук важи максимата, че като не ти харесва нещо, то просто не те "оставя" и обратното.


        Текстурата му е много лека и водниста, като на серумите за лице и са ви нужни 2-3 капки. Напоследък започнах да пропускам дневния крем и оставам само по балсама. Не усещам някаква липса. Нанасям с масажиращи движения и оставям леко да попие. След това поставям фдт с четка. Прелива се лесно и добре залепва за кожата, което се дължи на глицерина в състава. Сега дойде ред да споделя дали наистина увеличава трайността. Аз съм с нормална към суха кожа и при мен има ефект, но забелязвам че не работи с всички фдт или зависи дали съм нанесла преди/след като е попил напълно. Напр. Rimmel Wake me up. Bourjois Gel Serum, Oriflame GG Long Wear са, да не кажа бетон, но се държат чудесно. С Oriflame GG Mineral Therapy обаче носа ми е лъснал до обяд, което за моята кожа не е нормално. Пудрите също оказват влияние сякаш. Общо взето, трябва да се експериментира и да откриете оптималния вариант за Вас.


       * Ники е с мазна кожа, затова и мисля че точно за момичета с такава (също комбинирана), би се усетило повече, дали наистина е ефективен балсама. Или е ок да се "изпита" през лятото в жегите. Тогава вероятно ще е по-удачно да му дам крайната си оценка.
       От месец имам сладурската тубичка и ми стана толкова приятен продукт, че почти всяка сутрин аз посягам към него и замених дневната си грижа. Тази мини /травъл сайз/ опаковка, мисля че ще ми стигне за доста време като база за грим, защото ви е нужно много малко количество. Това в ръката ми е напълно достатъчно за цялото лице, дори ми идва идея повече понякога. Цената беше смешна. Купих го за 1,70 лв от Лили. Големия флакон е около 11 лв.




       Мини балсама има и в ДМ, ако нямате Лили във вашия град. Вие пробвахте ли го вече?

7 коментара:

  1. Ох моя още си стои така :D не мога да се наканя да го пробвам, но трябва. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, хайде де... откога чакам да чуя какво мислиш и ти за него. :)

      Изтриване
    2. Днес реших да го пробвам най-накрая. :D Ами като цяло и с него и без него...няма огромна разлика сякаш.

      Изтриване
  2. Аз още не мога да преценя дали ми харесва.. Ще изчакам горещините :Д Но наистина е икономично!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен ми допада, но относно удължаване на трайност съм на кантар. Не работи с всички фдт сякаш. Такива, които ми стоят примерно и сами, с тях е ок..... но и аз не ползвам матиращи и супер покривни като цяло. В жегите ще го видим става ли. :)

      Изтриване
  3. За мен е много противоречив продукт - веднъж така, друг път - иначе. Още не мога да реша върши ли нещо или не. Усещането при нанасяне на кожата е много приятно, ароматът също, но самото действие все още ми е малко под въпрос.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така мисля или просто не работи с всеки фдт и пудра. Трябва да се пробва, докато се открие най-оптималния вариант. Който има търпение и желание... :D

      Изтриване