вторник, 12 април 2016 г.

Bourjois Effet Lumiere Trio Eyeshadow

        Effet Lumiere направо могат да минат за "ретро". Имам ги от ученическите години, което си е близо 10 год.и са едни от първите ми сенки, но ги харесвам много и понеже са в отлично състояние, все още си ги пазя и ползвам. Имат сантиментална стойност за мен. Не мога да кажа, че качеството е чудесно предвид разнообразието на пазара последните години, но с база за грим си ми издържат цял ден. Цветовете им са идеалните за ежедневен грим или ако искате да изпъкнат устните ви като заложите на тъмни или ярки червила. Не че нямам безброй кафеви сенки, но точно такива не съм открила в колекцията си. :)



         Кутийките са мънички и много симпатични. Затварят/отварят се с копченцето отпред и то доста стабилно. Затова и не съм имала проблем като съм ги взимала при пътувания.



         На снимките едва ли ще си проличи, но съм ги издълбала леко от употреба, което си е цяло чудо предвид наличните в сходна гама бройки. Текстурата им не е от най-финосмлените, но с база не искат напластяване, защото са сравнително добре пигментирани. На снимките по долу съм направила суочовете с матовата база на Zoeva. Без база не съм ги пробвала, но съм убедена, че няма да залепне достатъчно цвят за клепача. Затова и няма как да прекаля с тях, особено с по-светлата тройка Les naturels. Почти не се разпрашват. С база издържат цял ден, като е възможно леко да се съберат или избледнеят в зависимост от температурите навън или колко сте активни през деня.


        Най-тъмният цвят от Les Naturels е най-непигментирания, затова го ползвам за преливки и надграждам с по-наситен кафяв. Останалите са направени с леко докоснат пръст. Меки са и много лесно се взема от тях.


         Вече не могат да се намерят, защото ги спряха от производство, но и от отзивите за другите им сенки, не съм изявила желание да се снабдявам с каквито и да е. Цените на единичките им са високи според мен за качеството, така че си останах с тези 2 мини тройки. Не помня точно за колко съм ги купувала, но беше от порядъка на 15-16 лв.

            Ето и няколко любими грима, правени с тях. Този е с 53 Les Naturels. В сгъвката за опушване съм ползвала и Golden Rose 213.








              Само с 53 Les Naturels.



                   41 "Les Bruns Culvres" - тези стоят разкошно с кобалтово син молив през лятото, особено ако имате лек тен.




          Тези снимки пазя от 2 години, затова и качеството е кофти. Нямах хубава камера тогава, но ми хареса как се получи и ги запазих.



2 коментара: