вторник, 5 април 2016 г.

Real Techniques Bold Metals Collection

       Вече измина месец, откакто получих комплекта четки, които имитират луксозната серия Bold на сестрите pixiwoo. Още преди да бъдат пуснати в продажба си харесах трите за лице (без тази за фдт), но цените им ме спираха. А и трябваше да се ползва посредник до България, което щеше да ги оскъпи. Излизаха над 40 лв бройката, така че за мен си бяха мираж и ги отписах. Докато в един слънчев ден не прочетох при любима блогърка за копия на тези четки. Тя ги харесва много и включва в любими продукти, заедно с друга сръбска блогърка - mateja. Дори ги подари в гивауей съвсем наскоро. Как не ми беше дошло на ума, че китайците не спят! Комплекта ми излезна между 15-18 лв, което си е по 2 лв и малко на четка. Какво им плаща човек!


       Поръчах от buyincoins и пристигнаха очудващо бързо. За няма и 2 седмици. От продавача, от който ги е взела Петра (ибей), след нова година вече не изпращаше до България и се наложи да потърся резервен вариант. Намерих си. В момента обаче не го виждам, има само на бройки или по две, но пак няма да излезнат много повече, ако се закупят по отделно.


        Космите на всички са много меки и нежни към кожата. Няма нито една, която да дразни лицето и очите. Понеже и приятелка си взе комплекта, сравних всяка една и видях разлики, т.е. няма 2 напълно еднакви. Имат забележки между дръжката и металната част, която захваща космите. Лепилото леко се вижда, както и космите не са перфектни като се погледнат отдалеч. Страдат от малко косопад, като ги разглеждах забелязах. Моите обаче откакто ги изпрах, не съм забелязала да са изгубили и един косъм. На тези за руж имаше малко разминаване в цвета - едната беше с ягодоворозови косми, а другата с прасковенорозови. Нямат и надписи, както виждате, но смятам, че за тази цена, са страхотни!    


        Откакто ги получих, ги ползвам почти всеки ден. Ако държите наистина на хубави имитации, в aliexpress (вероятно и в ebay) имаше и бяха всяка една опакована по отделно, като оригиналите. На мен обаче тези кутии сметнах, че не ми трябват и ще изхвърля. Заради тях и надписа, нямаше смисъл да давам още 10 лева отгоре. Имаше и едно ревю, в което мацката показа едната четка за лице, която се беше разделила (дръжката от държача с космите), но това може би е въпрос на късмет. От моите единствено при последното пране забелязах, че тази за пудра се клати леко и ако се дръпне сериозно, има вероятност да се разлепи. Аз лично вече няколко пъти съм лепила четки с най-обикновено секундно лепило и няма никакъв проблем. Имайте го впредвид, ако ви се наложи подобна поправки. Действа безотказно. :)


         Започвам с четките за лице, защото те бяха главните виновници да поръчам комплекта. Най-любими са ми четката за руж, пудра и контур. 300 Tapered blush ползвах да не кажа почти през целия месец март. Главата и е с идеалната големина и форма. Загребва добре от продукта и го нанася равномерно без да разпрашва, освен ако не е много прашлив по начало. Дори я ползвам и за хайлайтър. Нанасям с едната страна руж, а с другата - хайлайтър. Много ми е удобна! Косъма е синтетичен.



          301 Flat Contour също обикнах и когато искам бързо да прелея и постигна безупречен завършек в контурирането, посягам към нея. Не ме разбирайте погрешно, продължавам да си ползвам и 109-ката на Zoeva, но нейната глава е по-малка (наполовина на 301) и става по-бавно, ако ползвате по-пигментиран продукт, ще ви се наложи да преливате да кажем около минута. Контура е някак по-отсечен. А с Flat Contour съм готова за секунди. Тя загребва и повече продукт, космите и са много сбити (гъста е) и това е причината да се работи бързо с нея. Подходяща е и за кремообразни продукти, защото както казах е с по-жилави косми и сбита. Ако ви трябва контурираща четка, хвърлете й поглед.



         Четката за пудра 100 Arched Powder е разкош. Пухкава, мека и с идеалната големина. Не е нито много голяма, нито пък малка. За мен е с точните размери. Супер приятно нанася пудра и прави невидим воал. Не можете да постигнете cakey ефект. Много естествен завършек придава. Поредната четка за пудра ми е, но е удоволствие да се гримирам с нея!



        Триъгълната за фдт 101 Triangle foundation исках най-малко, но за тези пари реших да взема цял комплект, а не на бройка. Формата и големината й ме притесняваха. Нея съм ползвала най-малко, защото ми е нужно повече време за да прелея добре фдт. Косъма е таклонов и не може хубаво и бързо като обла четка от типа на Експерта да разнесе продукта. Нужни са ми 2-3 минути поне и ако се увлека с количеството, може да ми се наложи да посегна към още една четка. Нанасяте с движения все едно боядисвате. Тук с въртеливи не става. Малката й глава е удобна за зоната около носа например, по-прецизна е, но не ми е любима като цяло. Приятелката ми казваше че едва ли ше я ползва точно нея, но преди няколко дни я питах как намира комплекта и сподели, че е свикнала - много добре преливала фдт. Явно е въпрос на свикване.



         Останаха трите четки за очи. Тях също не бях сигурна колко ще ползвам, но си казах ще им намеря приложение. Така и стана. Ъгловата 202 Angled liner най-малко ми трябваше, обаче се оказа много добро попадение. Освен за гел очна линия, е подходяща и за уплътняване на линията над миглите на горния клепач със сенки, също за опушване на сенки или молив под долните мигли, както и за попълване на веждите. Като цяло си върши работата перфектно и посягам към нея като ми е мръсна пенсила на Zoeva. Успешно я замества.


          Плоската 200 Oval Shadow ползвам за нанасяне на коректор. Добре прелива и си я редувам със Zoeva 142. Ползвах я няколко пъти и за сенки под веждата, но нямам навик да поставям там цвят и общо взето не е вариант за мен за тази зона. Нейните косми също са сбити, гъсти. Никак лоша не е, щом посягам към нея почти всяка втора сутрин.


          Последната е 201 Pointed Crease, която според мен също става за коректор, но аз лично я ползвам да нанеса сенки в сгъвката (някакъв матов и по-светъл цвят) и да прелея тъмния цвят в ъгълчето. По-голяма е от нормалното, но все пак ако имате голям клепач, няма да имате проблеми. Ако трябваше да си купя оригинала и да платя 30 лв, нямаше да я купя, но за тези пари съм щастлива че я взех. Върши ми идеална работа.



        На всички четки намерих приложение и нямам оплакване към никоя. За под 20 лв, съм повече от доволна и колкото издържат, все е от полза. Единствено 101 не ми е много присърце, но никога не е излишна още една.


         Докато взема Bold Metals, китайците вече са готови със следващата партида. Не знам тези колко са нови, но ги нямаше миналият месец, защото няколко пъти влизах в buyincoins.

7 коментара:

  1. Аз за 10$ си взех комплекта от Алиекспрес. Имат и надписи и мога да кажа, че са наистина много добро качество. Имам доста добри попадения от там на Тарте, Зоева. Сега за 8$ поръчах комплект от 5 овал браш, с които цялото утюб пространство се гримира и ще ги видим и тях. Имам единична и съм доволна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моя и той беше около 9-10 $. На Tarte & Zoeva обаче не съм разглеждала копия. От вторите имам доста оригинали, така че по-скоро първите ме интересуват. Може ли да ме ориентираш?

      Изтриване
  2. За колко време пристигнаха четките от Алиекспрес?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моите четки не са от там. Може би не си прочела цялата публикация - още в началото споменах, че поръчах от buyincoins и пристигнаха за 2 седмици. В алиекспрес само разглеждах.

      Изтриване
    2. Всъщност,исках да питам shantal,която е коментирала!

      Изтриване
  3. Много добре изглеждат, сега ми вкара идеята в главата! :D Ще разгледам линковете, които си дала ;)

    ОтговорИзтриване