неделя, 15 май 2016 г.

Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow Palette

       Предпоследната излезнала палитра от Шоколадите на Too Faced, е Бонбонената и от около 2 месеца можете да я закупите от нашата Сефора. А от следващата седмица, ще бъде налична и най-новата Sweet Peach Palette. Всъщност не знам дали ще я има свободно, защото много и дори всички очаквани бройки са запазени. Евентуално чакайте или се обадете да попитате дали след това няма да бъде заредена отново. Но днес темата е за Бонбонената палитра, която също заслужава вниманието Ви и я има в Sephora. Ако харесвате останалите Шоколадови палитри на марката, тази може би е привлекла погледа ви. Изчетох много ревюта и изгледах безброй клипчета. Мислих, правих, струвах, но просто не можах да я пропусна и си я взех, за да не я мисля. И не съжалявам. Цената й е колкото на останалите палитри, 88 лв или 50 $ в Америка.


        Докато предходните две, са изцяло на кафява и златиста основа, и с тях независимо кои цветове използвате, резултата винаги клони в тази "топла" гама, Bon Bons е другата крайност. Нейния подтон е студен, леко сивеещ и с по-изразени розови нотки. Разбира се, има и един златен блестящ цвят, както и 2 шоколадовокафеви, с които можете да направите грим, близък до тези с Chocolate Bar и Semi-sweet Chocolate Bar, но не става толкова интензивен. Визиите са по-нежни и семпли.        



        Опаковката на Бонбоните е типична за "линията" шоколади и е стабилна, затваря се с магнит. Тежка е, но не го намирам за недостатък това. Предвид качеството, си заслужава. Общият грамаж на 14-те малки рефила под формата на сърчица, е 14 гр. или по 1 грам всяко. Satin Sheets и Divinity, са по 2,2 или общо 4,4 грама.



         Суочовете са без база и върху чиста кожа. Malted поставих умишлено при матовите нюанси, защото дори да има брокатени частички, те не личат особено. Подобен е Cherry Cordial от Chocolate Bar и Cocoa Chilli от Semi-sweet. Mocha пък прилича на Salted Caramel пак от първия шоколад и на Truffled от Semi-sweet. Divinity може да мине за dupe на White Chocolate и Coconut Creme.




         Dark Truffle е сходен с Hot Fudge, а Molasses Chip с Frosting (Semi-sweet).


        Открих няколко разлики между тази и другите 2 Шоколада, които за мен са именно:

               - Bon Bons мирише на шоколад, но малко по-слабо, което за мен не е минус. Не те блъска онзи силен аромат с отварянето на кутията, така че сутрин е по-лесно гримирането. :) Все пак се усеща стабилно, защото след като изтрих суочовете, ръката миришеше на какао.
               - Двата неприсъщи за палитрата цвята, са със сравнително много по-добро качество. Става дума за Totally Fetch и Black Currant. Очаквах да се ронят и едва да залепват за клепача, но се оказаха и най-вече ярката циклама, с чудесно качество. И още по-голямата ми изненада беше, че не стои евтино или да циганее, а страхотно в това време от годината. Касиса не е така пигментиран, но все пак се работи лесно с него и няма нужда от много напластяване. Earl Grey също искам да спомена, защото не знам дали и той не трябва да се отбележи, че не е много на място в палитрата, но неговото качество също е на ниво. Доближава се до това на Totally Fetch.
               - Сенките се разпрашват повече от Chocolate Bar & Semi-sweet Chocolate Bar. Не са толкова прашливи, че всеки път под очите ви да остават прашинки, но с Black Currant и Earl Grey например, е възможно да се наложи почистване след като приключите с грима си.
               - Не са толкова мазни и маслени. Цветовете се нанасят и преливат с лекота. Нямам никакви проблема с отнемане с четката. Не говоря за суха текстура, просто не е толкова мека на допир като останалите две.
         Не отчитам тези мои впечатления като недостатъци и нещо, от което съм разочарована. Напротив, много харесах палитрата и с удоволствие я ползвам всеки ден, откакто я купих. Просто за онези от Вас, имащи едната или другите две, колебаещи се още за Bon Bons, мисля че би им било от полза да знаят какво да очакват.


          Трайността на сенките е цял ден с база при мен. Забелязвам леко събиране в средата, но то обикновено е към края на работния ден или след 10 + часа носене. Напоследък не знам дали е от базите или топлото време, но забелязвам често този "ефект" и с други мои сенки. Нямам мазен клепач.



         Chocolate Bon Bons съдържа 6 матови цвята и останалите 10 са перлени. Някои матови изглеждат с лек блясък на слънцето /снимките/, но на окото няма частици. Меки са, идеални за преливане. Те не се забелязват толкова на клепача, като обаче помагат много за безупречния завършек и крайния резултат. Не може да прекалите с тях, защото не са тъмни и прекалено пигментирани.



        Cotton Candy, Cafe Au Lait, Sprinkles, Totally Fetch, Earl Grey, Mollases Chill, Satin Sheets и Dark Truffle са с много добра пигментация. Само Black Currant не ме впечатли, както беше с Candied Truffle от Chocolate Bar и Blueberry Swirl от Semi-sweet. Все пак, не е напълно непигментиран, но е нужно повече напластяване и пада малко по бузите. В този грим съм го използвала за подвижния клепач заедно със Sprinkles и опуших с Mocha & Malted:

цъкнете върху изображението за по-голям формат
                                           Gabrini Matte Nude Lipstick 03




        Ето няколко визии, които направих с палитрата и избрах да ви покажа:

                   Sprinkles, Cotton Candy, Bordeaux, Almond Truffle, Divinity
                     * Flormar Prime'n lips Lipstick PL07 Lady in Sunset



                 Cotton Candy, Black Currant, Dark Truffle, Almond Truffle/Cashew chew
                          * Lancome 302 Voile de Rose Lipstick



                     Satin Sheets, Molasses Chip, Dark Truffle, Bordeaux, Mocha
                           * Aura Final Matte 706 Pink Age



                            цъкнете върху изображението за по-голям формат

                 Cotton Candy, Totally Fetch, Bordeaux, Almond Truffle
              * Gabrini Nude Lipstick 03 + Avon Color Trend Heart "Flirt Alert"



      
                 Sprinkles, Cafe au lait, Earl Grey, Pecan Praline
                   * Gabrini Matte Nude Lipstick 03

         Както виждате, някои от цветовете са взаимозаменяеми и ако имате първата, можете да си спестите поне втората, ако не и двете. Но пък ако харесвате сенките на марката и сте решили да си направите мини "шоколадова" колекция, не я пропускайте. Палитрата е по-различна от предходните две и си заслужава. Не е must have, но аз съм много щастлива от покупката и с удоволствие ще продължавам да я ползвам.

          Too Faced Chocolate Bar

10 коментара:

  1. Снимките с различни гримове в края на поста са ми най-любими <3

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни снимки. Ей това е шоколадово изкушение, което е 0 калории :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе те нали са с естествен какаов прах, ако е много гладен някой ще им посегне сигурно и диетата отиде. :D

      Изтриване
    2. Вярно. Затова прасковената трябва да взимаме :D :D :D

      Изтриване
    3. Чакам я да пристигне, дано само съм се вредила за бройка. :)

      Изтриване
  3. Красота! <3 Ох, изобщо не знаех, че толкова бързо ще се запазят Sweet Peach палитрите, направо ще се побъркам ако не се добера до нея. :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че пак ще получат. Обади се да попиташ още сега дали могат да те запишат за следващата доставка.

      Изтриване
  4. Винаги най-интересни са ми различните гримове, които показваш накрая.Имам чувството, че няма цвят, който да не ти отива.Аз с цикламени сенки направо циганея, както се изрази :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробваш, докато не откриеш как точно и къде да нанасяш такива по-шантави цветове. :) Благодаря ти, опитвам се да подобрявам техниката на гримиране с времето. Овладях поне да не ходя с две различни очи. :D

      Изтриване