понеделник, 30 май 2016 г.

Too Faced Sweet Peach Eye shadow Collection

       Последната лимитирана палитра от Too Faced Sweet Peach, за съжаление се изчерпа тук още преди да е стигнала до свободна продажба и не беше изложена (всички очаквани бройки бяха запазени преди да е пристигнала) и не знам до колко би било полезно мнението ми, но ако сте в чужбина или имате начин да се сдобиете с нея все още, вероятно ще ви е от полза.
        Цената й отново е 88 лв, но за разлика от Шоколадовите, тази логично ухае на праскови. На мен ми мирише на компот от праскови, отколкото на пресните плодчета. Много е готин и приятен аромата. Силен е, но не такъв, че да докарва главоболие. И още преди да сте отворили кутията, се разнася. Няма химическа нотка и е удоволствие да се гримирам с нея.



         Съдържа 18 цвята. Всеки от тях е по 0,95 гр или общо 17,1 гр. За мен има абсолютно всичко необходимо, с което да направите грим без нужда от нищо друго допълнително.





        Опаковката е много готина с тези малки праскови по капака. И избора от цветове за сезона е чудесен. Ако ви отиват прасковени и земни нюанси, харесвате Too Faced, не я отписвайте.




       Първият и може би единствен минус в цялата палитра, което за мен я нарежда на последно място сред останалите, е мекотата на формулата. Много лесно се разпрашват, дори когато правех суочовете, в някои от рефилите останаха доста прашинки. И не само в тях, а и под окото падат. Трябва да се нанасят с леки потупвания и в сгъвката с повече натиск към клепача.


       Относно пигментацията нямам никакви забележки. Суочовете съм направила без никаква база, което е показателно колко наситени са. И матовите, и перлените цветове са с чудесно качество. Докато в предните 3 палитри има по един или два кофти и непринадлежащи към съответната гама нюанси, то в тази за мен няма такъв. Всичко е на точното място.


         Има 7 матови цвята, а Delectable е микс от ситен шимър и мат за мен, останалите са блестящи. Candied Peach също е комбинация от мат с частички, но на окото блясък почти не се забелязва. Едни от най-прашливите, са светлите матови - White Peach, Peaches'N Cream и Georgia. На суочовете може да видите и Nectar, че е с доста мека формула. От тъмните за сгъвката Peach Bit и Delectable също. Падат по бузите, което веднага ме кара да продължавам с навика си да гримирам първо очите и лицето да остане последна стъпка. От останалите цветове засега не съм забелязала други, които да се прашат толкова. Препоръчвам ви да не ползвате четки с по-твърд косъм, естествен, а пухкави със синетичен или микс от естествен + изкуствен. С тях разпрашването е много по-малко. На долната снимка можете да видите след суоча как е Peaches'N Cream. Изглежда леко брашняно. Сякаш е пресовано брашно. Особено MAC 217 я праши доста тази сянка и се налага внимателно загребване.

        Delectable макар и лилав в рефила, на око не може да изпъкне и в комбинация с друг по-тъмен нюанс, придобива кафеникав оттенък и лилавото се губи.

       Talk Derby To Me заблуждава в рефила - не е тъмнолилаво, а по-скоро черно с лилави шимър частички.



 
       Като изключим този недостатък, абсолютно всичко друго в Sweet Peach ми харесва. Отново се работи лесно с палитрата - преливките стават бързо, не се налага да повтарям до припадък цветовете, за да изпъкнат. Говоря главно за прасковените и по-точно за Candied Peach. Знаете колко разочарована съм от подобния по-светъл мат Ds Matte 361 в лицето на Inglot. Гримовете стават много красиви, особено с това наситено прасковено, за мен приличат на залез.


        Относно трайността - с базата на NYX HD ми се събират около 17 часа леко. Гримирам се в 7,30 сутрин. Напоследък се опитвам да изразходя матовата на Zoeva и с нея са се събрали до следобяда най-късно, но с нея всички сенки издържат толкова. Нямам представа дали е от факта, че вече е 2 годишна. Смятам, че с базата на Artdeco ще са бетон и мисля като изразходя едната от наличните, да я купя отново.
        Ако имате възможност откъде да се сдобиете и са вашите цветове, Sweet Peach е страхотна лятна палитра в топлата гама, а и не само за сезона и би била добро попълнение в колекцията ви. Можете да направите както светли и свежи/ярки гримове, така и опушени, драматични. Ето няколко мои комбинации, които сътворих с нея:

          Peaches n'Cream, Nectar, Candied Peach, Bless Her Heart, Peach Pit, Summer Yum

                       Milani Baked Blush "Coralina", Avon Perfect Kiss Lipstick "Caressing Coral"

                     Nectar, Just Peachy, Georgia, Peach Pit, Summer Yum
                         Oriflame Studio Artist Lipstick "True Coral"


                        Nectar, Luscious, Bellini, Delectable + Talk Derby to me (в сгъвката), опушени с Charmed I'm Sure + Georgia, под веждата White Peach
                         (спирала) Revlon Super Length Mascara + Lancome Hypnose Drama Pret-a-porter,                            Golden Rose Dipliner
                      * червило - Avon UC Absolute Pure Peony;
                         лице - Rimmel Wake me up, Aura Shine Killer Microfinish Powder, Grazia Blush

         *Luscious, Bless Her Heart, Summer Yum, Charmed I'm Sure, Peaches'N Cream, White Peach
         Aura Absolute Matte 602 Ring a bell
         Rimmel Wake me up Foundation
         Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder
         The Balm Bahama mama
         Milani Baked Blush "Coralina"

4 коментара:

  1. Като цяло не са моите цветове, с изключение на 3-4, но палитрата е разкошна, наистина <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. П.П. Абе като се замисля, май само 5-6 цвята не бих ползвала :D всички останали са разкошни. Много харесвам предложенията ти за грим накрая. Втората комбинация е просто <3

      Изтриване
    2. Ще се сетиш. :) Палитрата е готина, но можеш да си намериш и по-бюджетен вариант на тези цветове, които харесваш предвед трудното намиране. :) За втория грим, напр. потърси онази розова сянка на Фармаси или от единичките на Loreal Color Infallible 004 Forever Pink. А хубаво коралово и зелено има при четворките и единичките на Флормар.

      Изтриване
  2. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване