понеделник, 6 юни 2016 г.

Avon Gel Shine Top Coat

     Гел топ лака на Avon е едно от последните попълнения в предложенията на марката и с 2 ръце ви препоръчвам да му обърнете внимание. Ще разберете малко по-долу защо.
   

     Ако не сте попадали досега на блога ми и за първи път /случайно/ четете моя публикация, аз съм заклет лакохолик и имам над 500 бройки лакове. От 5 години съм маниак на тема маникюр и пробвам каквото видя. Не робувам на марки, за мен е важно на моите нокти да издържа и да стои добре. Не ме интересува цената му - дали е 5 или 25 лв. По тази причина съм пробвала и много евтини дрогерийни, и професионални топове и основи (а и лакове). Смея да твърдя поне 10 различни топ лака, а това не е малко повярвайте. И е доста трудно да се открие баланса между цена и качество. Когато платиш немалка сума, ти очакваш нещо и обратното. Не винаги цената е предлог за нещо супер иновативно и добро. Но това го знаете и вие.
     Гел "технологията" стана много популярна през последните 2 години и марките постоянно бълват колекции лакове или топове, които привличат окото на клиента с рекламни плакати "маникюр като от салон" или "с гел ефект". Не всички обещания обаче, дори 95 %, според моето мнение са просто рекламен трик и не заслужават внимание. Каквато и да е формулата, няма как резултата да е като след гел, който се пече. Толкова плътно покритие не може да се постигне за жалост. Маникюристките иначе щяха да останат гладни. :) Но няма да нищя тази тема повече, а сега по същество.


       Топа е с четка с нормална големина и сравнително бързо и прецизно нанася. Не е от супер широките и плоски като Golden Rose Rich Color, но не е и тънка. Текстурата му е наистина плътна и гелообразна. Не е рядък, подобно на повечето евтини дрогерийни топ лакове. Хубаво е да загребвате голяма капка, с която да покриете целият нокът. Ако сте взели по-малко или имате голяма плочка, се постарайте втория път да нанесете навсякъде и да няма черти, за да стои равномерно и безупречно.
 

      Имах големи опасения как ще е съхненето. Очаквах да чакам поне 30 минути, но с изумление още първият път когато го ползвах, си легнах 10-15 минутки след нанасяне и сутринта лака си изглеждаше перфектно. Нямах никакви поражения. И с всеки следващ път беше така. Аз се лакирам късно вечер обикновено, непосредствено преди лягане и по-голям тест от това, не мога да направя. :)



        Относно блясъка - както ви споменах, аз съм перфекционист. Ако за мен от нещо има какво още да се желае и не е на 100 % идеално, то за околните е точно обратното. В началото ми се струваше тънък, но дали бях прекалено критична, в момента мога да кажа че този топ лак ми стана любим и измести всички налични. Ползвам само и единствено него откакто го имам (месец) и мисля да се сдобия с още една опаковка. Да, не е като гел, който се пече, но блясъка му е много добър. И не помътнява, а съвсем леко избледнява да кажем. При голяма част от топовете, на трети ден лаковете стоят помътнени и с надрана повърхност, докато с този няма такова нещо. Не е като прясно нанесен, но изглежда много добре. Щом една от колежките ми миналата седмица ме попита ти с гел ли си, значи отстрани маникюра изглежда чудесно. След втори нанесен слой, наистина изглежда още по-лъскав лака. Пробвах го върху водните стикери, защото не ми се сваляха и реших само да запечатам връхчетата, след което още един слой топ. Стана чудно. Тук вижте на първи ден, а тук лака е на 5 след много работа и къпане, миене.


         Трайността на лаковете ми с този топ е 4-5 дни (след това го свалям) като върша всякаква домакинска работа и цял ден пиша на клавиатура, прибирам документи и всичко каквото се сетите от този род. Свалям го с ожулени връхчета и минимални забележки. Пробвала съм го с няколко марки досега, само с една имаше леко напукване около ъгълчетата. Ето 2 маникюра с различни марки след износване как изглеждат:



          Ако трябва да сравня Avon Gel Shine Top Coat с друг от пробваните от мен от този клас, за мен много сходен е Catrice Ultra Stay Gel & Shine Top Coat. И двата за мен си вършат еднакво добре работата и съм супер доволна от тях. От професионалните или по-висок клас, ако може да мине за такъв, се нарежда HK Girl Top Coat. Предвид трудното сдобиване и цената от 20 лв, категорично няма да поръчам втора бутилка от него. Очарована съм поне засега от гел топа на Ейвън и ще продължавам да го ползвам. Състава не можах да снимам, защото е отпечатан във вътрешната страна на кутийката, но ако се интересува някой, ще се постарая да го препиша.


       Цената на топа е 4,90 в текущата брошура.

2 коментара:

  1. Иве, благодаря за поста! Следя те редовно и те "слушам" за много неща, защото си винаги максимално обективна и никога не грешиш. По твоя препоръка ползвам от известно време топа на Катрис и съм изключително доволна; при първа възможност ще си взема и този. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието. Радвам се, че съм полезна и не си сгрешила с покупката на топа. ;)

      Изтриване