петък, 24 юни 2016 г.

Avon Little Lace Dress EDP

      Little Black Dress е парфюма, който бих нарекла запазена марка на Avon. Едва ли не сте го виждали и пробвали. Траен и запомнящ се аромат е, който трудно може да се сбърка. Освен че според моя вкус остаря като аромат, е и често срещан. За мен дори вече е банален и времето му мина. В началото го харесвах, но в момента предпочитам нещо по-цветно и леко. Убедих се, че с годините, вкусовете на хората се променят и актуални днес за голяма част от обществото, са сравнително лесните за харесване и носене аромати. Цветни, леко цитрусови с дървесни нотки или пък сладникави и класическите ориенталски с подправки. След LBD, се появиха негови версии - Little Red Dress, Little White Dress, Little Pink Dress, Little Gold Dress и предпоследния Little Black Dress Eau Fraiche. Това лято новата рокля е Little Lace Dress.

       Не бих казала, че е типичния цветен парфюм с цитруси, но определено не е нещо супер необичайно. Хубав елегантен и семпъл аромат, който е идеален за през деня и ако харесвате свежи и леки нотки.


        Тази рокля е много изчистена и нежна, ако трябва да я сравня с класическата. Доста орязана и олекотена не само като пирамида, но и като трайност. Но ако повечето парфюми преди години съм ги харесвала, а сега са "развалени", то с този е обратното. Не ми харесва единствено трайността на аромата, но я няма онази дразнеща и натрапчива нотка, която ми е трудно да определя от къде идва в Черната рокля. Издържа 3-4 часа и иска подновяване.




         Началото е цитрусово. Започва с микс от мандарина и касис. Сочен е, но без да киселее. Като глътка свеж въздух е през жегите. След няколко минути жасмина и ириса му придават мек завършек, а базата от пачули го прави младежки и топъл.


       Виждам че във фрагрантика го слагат в категорията на Coco Mademoiselle и мога да се съглася донякъде с това, като изключим голяма прилика. И бих добавила, че като интензитет може да мине за EDT, но категорично Мадмоазелите са много по-трайни.


      Бих го препоръчала и на млади момичета, и на жени. В момента струва 24,90 (в комплект с лосион за тяло).

Няма коментари:

Публикуване на коментар