четвъртък, 25 август 2016 г.

Jysk Konjak Sponge Andalen

       Ако не сте пробвали конджак гъба досега, все още е намалена в магазини Юск на 2,50 и си заслужава да вземете. Показва ми я налична само в магазина в Плевен, но пък знае ли човек. :)


       Няколко думи за нея, в случай че за първи път попадате на това чудо. Конджак се добива от грудката на растението Amorphophallus konjac, което произлиза от Югоизточна Азия. Там се използва за храна под различна форма от хиляди години, но като натурален ингредиент в конвенционалните храни (хидроколоид), в състава на функционалните храни (диетична фибра) или като хранителна добавка (средство за отслабване) става все по-интересен и на запад в последните години. Конджак е естествено богато на глюкоманан – ингредиент, одобрен от EFSA (Европейска агенция по безопасност на храните) за контрол на теглото.


       Гъбката като продукт в козметичната индустрия, се използва за нежно ексфолиране на кожата и дълбоко почистване на порите, като подобрява циркулацията на кръвта и тонизира. Нейната пухкава и мека текстура, която не наранява кожата, я прави изключително подходяща и за хора с чувствителна кожа, както и за бебета.


      За пръв път ползвам конджак гъбка и съм приятно изненадана от ефекта й. Аз я ползвам сутрин, за да сваля нощната си грижа или вечер преди нанасянето й с мек гел. Нанасям малко от него върху гъбата и разтърквам или разпенвам за няколко секунди гела директно на лицето, след което започвам да масажирам с конджака. Повърхността й прилича на гъба с големи дупки, като онези евтините (правоъгълните) за тяло, но всъщност е гладка и само оставя впечатление за груба и дразнеща. Точно обратното е. Много е мека и нежна, леко разпенва гела и оставя бебешки мека, гладка и подхранена кожата. Не почиства порите в дълбочина, но за ежедневна грижа е чудесна. Усещам кожата си чиста, супер приятна на допир и нанасянето на крема е по-приятно след масажа.

  
       Използвали ли сте конджак и какво ви е мнението за тези гъби?

Няма коментари:

Публикуване на коментар