събота, 20 август 2016 г.

The Body Shop Chocomania Shower Cream

        Безброй пъти вече, съм ви споменавала колко харесвам маслата за тяло на The Body Shop и продължавам да стоя зад тези си думи. Но душ геловете им, да ме прощават, според мен изобщо не си заслужават 12-те лв (в бг сайтовете 15 лв) за 250 мл. Нито текстурата, нито ароматите и ефекта, са нещо повече от дрогерийните марки за по 3-4 лв. Да, не са тествани върху животни, но аз не бягам от такива продукти и за мен е безмислено да давам 3 пъти отгоре точно за душ гел. Пробвала съм 3 вида до момента и освен, ако не е включено някое мини в сет, не бих взела в пълен размер категорично.


        Специално от тази серия "Chocomania" имах огромно желание да си купя поне едно нещо за проба. Големи хвалби сякаш четох по онова време, когато го поръчвах и след това всички мнения бяха, че е изкуствен аромата и е най-разочароващия им досега.


         И добре че взех душ крема, а не маслото, защото наистина аромата е по-особен и леко горчив. Като на черен шоколад, в който сладката и вкусна нотка не се усеща много. Не ти гали небцето и сетивата при душ. Не мога да кажа, че ми е изкуствен или поне моя нос не долавя такива нотки, но определено не ми носи удоволствие, каквото искам.


        Текстурата му е като на обикновен душ гел - не виждам нищо кремообразно в нея. Не е икономичен, защото нанасям нормално количество на гъбата, за да се разпени хубаво. Освен това не мирише силно. След баня не го усещам грам. Пяната му не е така богата и обемна, каквато ми се иска. Иначе измива кожата и макар да не я пресушава, аз имам нужда от лосион след баня.


          Съдържа какаово масло от Kuapa Kokoo (Гана), масло от бразилски орех от Перу, масло от бабасу (от Амазонска гора в Бразилия) и алое вера от Мексико. Няма сапун.


         Хубав продукт, но на прекалено (безмислено) висока цена. Ако беше 5 лв бих си купувала понякога от по-интересните лимитки, но за 10 + , да ме прощават.

2 коментара:

  1. Жалко, а изглежда толкова апетитно :D. Ивче, казваш, че все пак имаш нужда от лосион след баня. А след кой душ гел няма нужда от такъв? Това ми се е случвало единствено с млякото за тяло за под душа, но то все пак е мляко, не душ гел.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изглежда, ама колието на Биби е по-апетитно. :D Честно казано за конкретна марка не се сещам, може би душ кремовете на Дав, Нивеа, Палмолив, Fa и душ олиата най-вече. Но като цяло малко са тези, които ми изсушават осезаемо кожата. Аз съм със суха по принцип и от там идва нуждата от лосион след баня, не толкова от самия душ гел.

      Изтриване