събота, 3 септември 2016 г.

Коралови устни

       Искам да изпратя това лято с един от предпочитаните цветове и сигурно няма да е изненада за вас. Това е корала! Един от най-универсалните цветове на топлите месеци. Има по-сочни и искрящи, както и деликатни (динени). Лесно се съчетават и не излизат от мода почти. Няма лято, в което поне веднъж да не сте го избрали за маникюра и педикюра си.
       Според психолозите, кораловият цвят повдига настроението, зарежда с положителни  емоции и осигурява значителен прилив на сили. Някои жени се страхуват да го изберат, защото го смятат за твърде специфичен. Всъщност вариантите за комбинирането му с други цветове са много. Това преди всичко са неутралните цветове. Най-класическото съчетание на кораловия цвят е с белия, телесния и бежовия. Но общо взето при модата няма писани правила. Много зависи от съчетанието, което ще направите. Грешно и вярно няма. 
  
         И на маникюр, и при облеклото с аксесоарите, и върху устните стои страхотно. Придава им свежест и акцент. Особено на тен, ако клони към неон.... не оставате незабелязани! Затова и съм се сдобила с няколко цвята червило в тази гама, а и лакове. И сандали, и чанти, блузки.... не са колкото ментовите, но ги гонят. ;)


        В интерес на истината, корала като се замисля не е труден цвят и в сравнение с фуксията и червеното, се възприема в пъти по-лесно. Затова и дори през есента и зимата, когато ми се приноси, го слагам без притеснения и не съм получила неодобрителни погледи. Съобразявам се да не са прекалено ярки обаче. За щастие повечето ми коралови червила, са в спокойни и свежи цветове. Единствено "Vibrant Tangerine" от Maybelline Vivids е с доста оранжево в него и мога да сложа само през лятото.



           Rapsodi Matte Lipstick 03 купих при последното си ходене до Свищов. Отдавна исках подобен цвят, но и този не ми пасва. Стои ми като оранжев фдт на устните и за съжаление съм го слагала само веднъж. Колежка ми направи комплимент и въпреки това аз не се възприемам с него. Трябва да е идея по-наситен, за да ми отива на подтона. Иначе като консистенция не е лошо. Матово е, но не изсушава и е много пигментирано. Купих го за 3,50-4 лв. Не съм ги виждала обаче другаде тези червила в интерес на истината.



        Когато го избирах, сравних с една серия на Gabrini и от нея имаше същия цвят, но понеже награбих няколко от нея, реших да пробвам тези.


           Oriflame Studio Artist "True Coral" е меко и много комфортно за носене червило. Цвета няма оранжеви нотки, а си е типичен корал. Не е от най-трайните, но до 3 часа се задържа. Тази серия е спряна обаче. Бяха чудесни червила за сухи устни и жалко, че ги няма вече.


           Avon Perfect Kiss "Caressing Coral" е най-носеното ми коралово червило, а и му личи. Слагам го абсолютно през цялата година и особено сега през лятото посягам към него почти ежедневно. То е с оранжеви тонове, но въпреки това стои нежно и в същото време супер свежарско. Като качество не блести. Дори в началото при нанасяне е по-мазно и подчертава гънките, но след това някак си пасва на състоянието на устните ми и го чувствам комфортно. Затова и вече е към края си. Кофтито е, че и тези червила са спрени отдавна. Avon имат много голям избор, но специално откъм продукти за устни, имат страхотни попадения.



          Avon Ultra Color Indulgence "Peach Petunia" е сходно като  цвят, а и формула с Oriflame Studio Artist "True Coral". Разликата им обаче е в мекотата. Петунията е доста по-меко според мен и в жегите е буквално като полуразтопено масло. До 30 минути след нанасяне, блясъка започва постепено да изчезва и изглежда прилично. Подчертава много недостатъци, в началото при нанасяне дори сякаш имам трохи по устните, но и при него явно съм свикнала, защото го харесвам почти наравно с Caressing Coral. Както се казва, имаме love-hate връзка. Мирише на краставичка със сол. :) Не бих си го взела отново обаче.


        Тази серия е налична и имам още един цвят от нея, който обаче не е толкова мек и е с по-добро качество. Сдобих се като я пуснаха и с мострички на други, като те също не са маслени и са с чудесна трайност. Не изсушават и правят устните меки и пухкави. Така че ако не харесвате сухите и матови формули, страдате от сухота, тези са страхотни за вас.


           MAC Surf Babe "Hibiscus" е от една доста стара лимитирана лятна колекция на MAC, от която имам и съм ви показвала тюркоазения лак тук. Червилото го взех миналата година от една разпродажба на Поли, която има канал в ютуб и не съжалявам. Мога да кажа, че е като ново. Нито е променило формулата, нито аромата си. Ухае на ванилови бисквитки, но няма химична нотка. Формулата не е нито суха, нито мека и е с класически финиш. Не е пастелно, а има фини шимър частички в него. Блести дискретно и е много пигментирано.


        Трайността му е нормална. Издържа около 3-4 часа в зависимост от това както хапвате.


           Maybelline Vivids 885 "Vibrant Tangerine" ми е любимото оранжево червило, което може би не е корал, но нямам друго подобно и смятам, че може да си причисли към тази гама. Много пигментирано, трайно, ярко и сочно. Прави устните да изглеждат обемни и е чудесно за сезона. Обожавам я тази серия. Подобен цвят е на Rimmel In love with ginger, който можете да намерите по стелажите на марката у нас.




           Lancome Rouge in love 322 "Corail in love" ми е подарък от сп. Грация. Много си обичам другото мини в черна гилза, което бяха пуснали преди няколко години (Voile de Rose), но това не е чак толкова добро за изискванията ми. В началото на устните стои почти като глос. Толкова блясък придава и при нанасяне е като масло. До половин час изчезва това усещане и започва да стяга, усеща се като пастелно и леко лепкаво. Не е чак неприятно, но ми е странно и не е от червилата, към които посягам често. Носила съм го малко в интерес на истината. Има ситни частички. Цвета е много блед прасковен. И гилзата му се надраска от няколко дни в несесера, така че категорично не бих купила в пълен размер.




           Milani Color Statement "Flamingo Pink" ми е толкова любимо, колкото и Maybelline Vivids Vibrant Tangerine. Идея по-сухо е от него, но не изсушава допълнително. Супер пигментирано, трайно и със страхотен цвят. Ту розово, ту коралово е в зависимост от подтона и тена ви. И то има аромат на краставичка, като Avon Indulgence. В него няма частички. Имам още едно червило от тази серия и го обожавам също! Марката излизаше изгодно преди години от cherryculture, но незнайно защо я свалиха от там и освен от ибей, може да се вземе и от европейския сайт на Milani Cosmetics. Цената им там е съвсем прилична.

    
        Това са моите коралови червила. Никога няма да са ми в повече, но пък вече съм се спряла да трупам бройки и гледам да си ползвам наличните. За нещастие не са като сенките и някои си променят аромата, така че не искам да изхвърлям любими и предпочитам да ги изхабявам. Вие имате ли любими цветове от тази гама и кои са те? През лятото носите ли често корал или посягате към други?


Няма коментари:

Публикуване на коментар