петък, 9 септември 2016 г.

Farouk Systems Biosilk Silk Therapy Silk

       Biosilk Silk Therapy е комплекс за възстановяване на косата. Biosilk е марка на Farouk, техни са и продуките на Chi Silk Infusion, кератиновата и аргановата терапия. В състава си имат естествена коприна. Коприната съдържа от 17 до 19 аминокиселини в косата и е най-силното влакно в света, което е равно на стоманата. Професионални са, можете да ги откриете предполагам и в някои салони. В България поне на мен бранда не ми беше известен, докато не разгледах секцията козметика в парфюмо.
        Не ползвам за пръв път този продукт, поръчвам го за трети път от сайта (двата пъти си го избирах и ми го предоставяха от парфюмо за проба) и отново ще се заредя с няколко опаковки при следващата поръчка. Не знам защо не съм му отделила публикация, споделяла съм за него в постовете с празни опаковки. Комплекса представлява прозрачна гелообразна течност, която се нанася на измита и мокра коса от корените към краищата. Обещава да реконструира косата като я попълни, заглади и защити. Помага и на връхчетата.

         *снимката взех от тук, понеже нямам големия флакон за показно


      Изсушава се без да се изплаква. Прави косата много лъскава, мека, гладка и наистина подобрява външния й вид. Подхранва и хидратира в дълбочина и действа не само отвън. Според производителя е подходяща за всички типове коса, но според мен най-добре би се отразила на по-сухи и изтощени. Моята е нрмална. Не бих я препоръчала за бързо омазняващи се поради отнемането от обема и заглаждащия ефект. Освен ако не решите да го отмиете. Моята не е химически третирана, но ми се отразява чудесно, като обаче губи от обема си и на третия ден трябва да я измия. Въпреки това е идеалната терапия за 1-2 пъти в месеца и особено сега есента, след изгарящото слънце. Тук можете да разгледате снимки преди и след нанасяне на серума.
                                  Състава:
        Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Cyclohexasiloxane, Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Fragrance (Parfum), Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Eugenol.

      Има лек тревистозелен аромат, който не може да се смеси с парфюма ви. В парфюмо се предлага в опаковки от 3 мл (саше за еднократна употреба), мини флакон от 15 мл, 67 и 355 мл. Това е американския сайт на марката, където има пълния набор от продукти и описания.  Препоръчвам с две ръце на безжизнени коси и имащи нужда от обновяване и блясък. Винаги имам в запас поне по 1-2 сашета, когато усетя нужда да подхраня отвън и отвътре косата си при смяната на сезоните и не само. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар