понеделник, 31 октомври 2016 г.

Изразходвани продукти през октомври

         Обичам когато изхвърлям пълна торба с празни опаковки и този месец, съм предоволна. Ако и шкафовете се бяха поизпразнили нямаше да е лошо, но уви - запасите са като за края на света. :D Има изгледи да намалеят през 2017-та, стига да не припарвам до Лили, ДМ и Елитис толкова често.


         Изразходих шампоана с пчелно млечице на Velnea, който не беше нещо уау, но и за цената си от 2,70 не е толкова зле и бих си купила друг от тяхната серия. Просто този не е за наистина суха коса,  защото измива доста добре и не укротява/подхранва краищата. Беше с хубав аромат, икономичен и правеше обилна пяна.
         Калната маска от Ейвън е хубав продукт, но свърши за точно 4 пъти. Бих го нарекла глезотия, защото е неикономичен за цена от близо 10 лв. Пяната на Lidl - Cien Sparkling Sunrise обаче се оказа точно обратното. Стигна ми за доста време, не изсушаваше кожата и вършеше добра работа за бръснене.  Мирише тропично - на манго и гуава.


        Blendax е турска марка, която ми беше препоръчана от позната-туркиня и взех с голям ентусиазъм. Не ме спечели изобщо, защото макар за нормална коса, премиваше и изсушаваше много косъма. Оставяше го твърд и дори с маска и серум за краищата, положението не ставаше по-добро. Иначе мирише на свеж ябълков цвят, пени се чудесно и е с гъста кремообразна текстура, но категорично не бих купила отново.



         Обичам мицеларната вода на Гарние и ще купя пак в бъдеще. В момента имам чисто нова от двуфазната им + Микса и Аура. А маската на Yves Rocher Hydra Vegatal ми стана изключително любима. Стигна за 5 пъти опаковката, но кожата е толкова хидратирана, свежа и приятно почистена, една от най-добрите които съм ползвала. От пяната с лайм и ябълка нa Alverde също останах със страхотни впечатления. Перфектно чиста кожа, но без изсушаване и не дразни дори очите. Ще подновя и розовата вода на Българска роза Карлово по натам, защото за мен е най-добра и като състав, и като аромат. Супер икономично и чудесно тонизира.  Околоочния крем с лотос на Balea е лек и е подходящ за през деня или преди грим, но за вечерна употреба ми е лек. За тинейджъри и първа грижа е ок, но нищо повече.


       От тези шоколадови маски на Montagne Jeunesse (вече знаете са с ново име - 7th Heaven) останах много доволна. И двете почистват идеално и не пресушават прекалено/ допълнително кожата. Лицето е гладко и меко, като тази с белия шоколад дори успява да завехне "активна" пъпка. Бях награбила 10 сашета и сега се сетих да ги прегледам, срока им е минал с месец, но не са отваряни и им нямаше нищо. Тази с кафевия шоколад има по-светъл цвят от затоплящата с портокал и шоколад. Като глинени маски са и засъхнат ли, започват да се напукват.


        Искам да изразходя всички видове, които имам и да направя по-подробен пост.


        Забравих да снимам тази маска на Avon с африканско масло от шеа на общата снимка, но не ми се пази до края на другия месец. Както споделих в скорошна публикация, стана ми любимата и най-добрата, която съм ползвала. Мека и много блестяща, подхранена е косата. Ухае страхотно и е икономична. Бяха прави момичетата, които я хвалят.


        Водата за уста на Сенсодин няма да взема повече, защото се събуждам с кофти сладникав вкус сутрин. Дезодоранта на Велнеа също не бих повторила. Обгазявам се при пръскане и освен това не ме предпазваше от изпотяване. Ароматизиратора на Air Wick беше с доста силен лавандулов аромат и на моменти ме дразнеше. Не знам дали бих купила отново точно този вид. Парфюмната вода на Avon Crystal Aura ми харесваше, но е отдавна спряна и не е аромат, който си струва дирене. Има по-хубави вече.


         Скраба за загрубяла кожа на стъпалата и крема за мазоли на Avon са много прилични продукти. Ексфолианта е с аромат на мента и с текстура на гъста паста. Чувствам осезаема разлика в кожата си след него. Крема е доста мазен и хидратира хубаво, но искам да пробвам други и може би не бих повторила. Не знам коя поред опаковка ми е от лакочистителя на Ебелин. Не купувам друг, както съм споделяла. Тази заздравяваща терапия на Avon не правеше нищо за косата ми, освен да мирише страхотно на мента. А спрея против топлинна обработка ползвам за 3ти или 4ти път, но очевидно вече не върши работа. Привикнала ми е косата и не виждам ефект. Крема за лице с малини от коледна лимитка на Ив Роше ми беше любим. Стоеше ми на бюрото на работа и колегите винаги питаха откъде ухае толкова приятно на вкусни и захаросани малини. Бързо попива, не е мазен, но иска често подновяване.
        Крема с шеа и жожоба на Velnea е изненадващо страхотно попадение. Огромна кутия, супер икономичен (нужно е малко количество), много нежен и неутрален аромат, чудесна хидратация и подхранване. Със сигурност бих купила отново.


        Спиралата на Ревлон Ultimate All-in-One не бих подновила. Прекалено малко удължава миглите и й бяха нужни 3 месеца да престои, за да стане за ползване. Фдт на Maybelline Better Skin ползвах през лятото и до съвсем скоро. Грима ми издържаше почти цял ден, покритието му беше идеално за мен, но ми подчертаваше назолабиалните бръчки и не бих повторила вероятно. Знаете, че обожавам самобръсначките на Wilkinson и ще се сдобия с нова опаковка от тези ножчета, като ми се захаби току що сложеното последно. Молива за устни на Манхатън имам от 10 години сигурно. Не беше особено пигментиран и не правеше по-трайни червилата. Има още малко от него, но няма да го ползвам и изхвърлям. Двата фдт на Avon (фдт и СС крем всъщност) не ме впечатлиха. Лека покривност, сочен завършек и нищо повече. Тампоните за почистване на Cottoneve ми харесаха и бих взела пак. Италиански са и ги има в Елитис и Лили.


       Този чай на Bioselect е пълно разочарование. Не си го купувайте. Последните 4 пакетчета сложих в една чаша и няма никакъв вкус на ябълка и канела. Вафличката на Мура с вишна, която Веси от beautifulsin препоръча, е супер. С портокала не съм опитвала, но тази е вкусна. :)


        Днес изхвърлих пълната торба и ми е едно леко. :) Вие какво изразходвахте този месец?

7 коментара:

  1. На Yves Rocher маската за суха кожа от Nutritive Végétal ми е сууупер любима, страхотна е! Препоръчвам ти я, ако зимата кожата ти е със склонност към изсушаване. Аз много искам да пробвам и тази за нормална.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще си взема и нея да пробвам. От крема ми беше пратила приятелка и много ми хареса.

      Изтриване
  2. Аз изразходвах спирали на Maybelline - Push Up Drama ( която не бих си купила повече ) и Lash Sensational ( която ми е най-любимата и това е 6-7 опаковка от нея, със сигурност ще си я купя отново ), очна линия на Essence - eyeliner pen waterproof и червило пак от Essence - 05 cool nude, което не беше лош цвят, но беше лимитирано и два шампоана на Syoss, но не помня как се казваха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер си! Не помня дали и кога съм виждала дъно на червило. :)

      Изтриване
  3. Къде да я търся тази маска на Ив Роше?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В сайта bonjour.bg - https://www.bonjour.bg/product.php?ProductID=83 и магазините на Ив Роше, евентуално някъде със стелаж на марката. :)

      Изтриване