събота, 5 ноември 2016 г.

Avon Bond Girl 007

      Bond Girl 007 не е нов аромат. И той като "Crystal Aura" вече не се предлага, но е от онези парфюми, които Avon си струва да помислят да върнат в асортимента. Цветен, нежен и леко топъл, звучи като стандартния и пореден флорален аромат. Но всъщност освен цветята, в него има мека кашмирена дървесина, амбър, пачули и орхидея, които го различават и му добавят характер и чар. Чувствам го като стилна рокля, която е в точния размер и е плътно прилепнала по тялото, но ми е супер комфортна и мога да нося всеки ден. В настоящия асортимент обаче има друг аромат, който е доста близък до Bond и ще разберете кой е той накрая.


       Не знам дали само аз мисля така, но флакона ми напомня точно на женско тяло и без да се замислям над това всъщност, дадох горното определение за роклята. :)
        Лек, удобен и не заема много място в чантата. Затова и последните седмици ги нося често.
Няма капачка, което го прави още по-изчистен. Падналото покритие около пръскалото е от това, че моя за жалост престоя 10 дни във вода. Въпреки това, няма промяна над аромата или проникнало в течността. Та, може да се каже че е стабилен.


          Базата му поставят праскова, портокалови цветчета и амбрет. Ambrette (Musk Mallow) е ароматно растение, което произлиза от Индия. Познато е със медицинските си свойства и своя уникален аромат. От дълго време се използва като растителна основа - заместител на животинския мускус в парфюмите. Семената, шушулките, листата и леторастите, се използват в готвенето, а самите цветове да придадат аромат и вкус на тютюна. Профила на миризмата му е определен като естествено получени мускусни нотки с растителен, лек метален завършек.


         Тази съставка му придава един много интересен опушен завършек, без да се губи от нежността на цветята и кремообразния намек на мускуса. Смоуки, спайси и с доза загадъчност. 
В същото време орхидеята, пачулито и амбъра го правят мек и сладък, кашмирен, като топъл пуловер. А фрезията с жасмина са оставили своя отпечатък като ласка. Чисти и нежни, като бебешка кожа. Bond Girl 007 е роклята, която бих носила през всеки сезон и повод, без да ми е студено или топло с нея. Сякаш е втората ми и невидима кожа.


         Аромат, който спокойно бих наредила до някои от високия клас като Burberry, Lanvin, Aigner и някои други. А ако познавате и харесвате парфюмите на Нарцисо Родригез, тествайте For Her (в черния флакон). Имат доста сходни черти. От Avon пък препоръчвам за проби от трилогията TTA Tomorrow. Последният е по-плътен и нахален, леко смолист, но все пак много хубав. Имам го и си заслужава.
         Bond Girl 007 е в концентрация EDT и въпреки това ви уверявам, че трайността му е доста добра за подобен аромат. Издържа няколко часа. Не е нахален и упойващ, а чудесен за ежедневен парфюм дори. Ейвън определят Бонд момичето като секси, умна, добре сложена, обаятелна и изключително женствена. Мисията на аромата е точно такава: създаден е с намерение да притежава всички качества на Бонд момиче. :)

1 коментар:

  1. Може би това е аромата на Avon, който най-силно се е запечатал в съзнанието ми! Толкова съм го търсила по разни сайтове за поне една изостанала бройчица някъде, но уви...

    ОтговорИзтриване