четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Oriflame Mirage

         Mirage е мистериозен, пленителен, ориенталски, загадъчен и леко екзотичен. Насладете се на пътуването и се събудете между скритите страсти с всяка капка от тази ароматна композиция. Mirage е дело на Франсоаз Карон и е в продажба от 2010 год. Фрагрантика ми показва, че е спрян от продажба, но Орифлейм забелязвам че връщат стари парфюми от време на време и е възможно да се появи. Заслужава си, един от малкото им наистина стабилни и различни в добрия смисъл на думата аромати.


         Връхните нотки са портокал, мандарина и елеми. Средните - роза, жасмин, ветивер. Основата е ванилия, амбър и сандалово дърво.


         Есента е любимия ми сезон за ликьорени, сладки, амброви и силно дървесни аромати с малко ванилия. Обожавам и ориенталците. Носят ми топло и много цветно настроение, което свързвам с подправките пазари. А този спокойно мога да причисля към тях.
         Ако трябва да съм честна, аз не усещам цитруси върху кожата ми. От коментарите във фрагрантика за зелена ветиверна бомба, ме навежда на мисълта, че цитрусите със смолата елеми и ветивера, се превръщат точно в тези прекрасна комбинация от вишни, която моя нос долавя. Много сочни, сладки, но и киселяви. Не онази сладост, захарната, а марципанена. Ухае ми на луксозен ликьор. С онези пръчки от ароматно дърво. На вкусно домашно сладко. В първите минути е толкова красив, зелен и опияняващ. И много ми напомня на Малка черна рокля на Герлен, който обожавам.


          След първия половин час започва да избива ветивер, но не онзи, който сте свикнали да усещате в мъжките парфюми. В комбинация с цитрусите, роза и жасмин, е много зелен. Сякаш сте в гората и навсякъде около вас е зелено. Сравняват го с Midnight Poison на Dior, който имам и обожавам, обаче не бих могла да сложа двата един до друг. Имат общи черти и бих казала, че Мираж донякъде носи "отрова"  в себе си. Толкова с приликите. Не си мислете, че са заменяеми и ще се разочаровате, ако купите бюджетния вариант.
           Базата е типична за повечето парфюми от този тип. Много мека дървесина, амбър и  ванилия. Утихва след няколко часа, но шлейф влачи доста. Щом ме питат следобяд с какво съм, а съм пръснала сутринта в 8 и съм със суха кожа, си направете извода колко се задържа.

        
        Мираж е за жените, които не ги е грижа какво мислят хората за поведението им. Имат високо самочувствие и не се притесняват вниманието да е насочено към тях. Съблазнителни са, секси и успешни. Бутилчето също е много красиво и в унисон с композицията. Тук мога да кажа, че правя връзка с Dior Poison Tendre веднага. Мистериозно, тъмно и готик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар