неделя, 11 декември 2016 г.

Essence Camouflage 2 in 1 Make-up and Concealer

         От декоративната козметика най-рядко купувам фдт. Причината е, че свършват много бавно при мен и въпреки това имам 6-7 бройки. Последно си взех Camouflage на Essence, който се води 2 в 1- фдт и коректор. Досега не съм ползвала нито един фдт на марката и този купих съвсем случайно в края на лятото. Без да съм планирала изобщо. Бях на разходка в мола и излезнала без грим, затова и си позволих да го пробвам на лице (10 ivory beige). Погледнах го главно заради името му, което ми напомни на коректора на Catrice. Хареса ми, че има добра покривност, цветовете са за момичета с бели кожи, нанася се лесно, стои естествено и издържа цял ден. Не го свалих за тренировката у дома, бях и без пудра, и това нещо не мръдна. След това направих още един тест и резултата беше същия. Купих си го, но понеже привършвах друг и реда му дойде през изминалия месец. Толкова ми харесва, че в момента съм минала почти само на него и зарязах всички други налични.


         Недостатъка на този фдт е, че се предлага в много светли цветове - три на брой (10, 20 и 30). Дори и най-тъмния, е за светла кожа. Тествах ги на моето лице всички и да не кажа, че почти нямат разлика. Мога да нося и трите спокойно. Това не е минус за онези от вас, които трудно си намират светли фдт обаче. Сравних моя цвят (30 honey beige) с Bourjois HealthyMix Serum 51 Light Vanilla и Oriflame The One Light Ivory. Имат разлика един до друг, но на лице са почти еднакви цветове и се сливат перфектно с тена ми.



          Текстурата му не е гъста или прекалено рядка, а според мен идеалната среда. Разнася се и се прелива бързо и не оставя черти, но когато не се прекали с количеството. Няма аромат.


          Покривността на Essence Camouflage 2 in 1 е много добра. Не мога да кажа че скрива пъпки, но за моите нужди, е достатъчна. Хубаво е, че може да се регулира. Ако имам нужда от силно покритие нанасям повече и обратното. Но се е случвало да прекаля, така че трябва да се внимава. Напоследък започнах да го смесвам с озаряващия фдт на Oriflame The One Illuskin, който пък ми е прекалено лек и искам да изразходя, и ефекта е повече от добър. Получава се идеалния за мен продукт - и финиша, и покривността, и трайността му са перфектни.
          Бих сравнила Камуфлажа с Maybelline Better Than Skin по почти всички параграфи. Разликата е в малко по-гъстата консистенция на втория и акцентиране на назолабиалните бръчици.


            Финиша върху кожата е матов и много естествен. Нанасяла съм и повече от нужното, и по-малко продукт, но винаги резултата е бил безупречен. Питат ме имам ли фдт, което е показателно. Съвсем леко подчертава назолабиалните, но аз съм със суха кожа и напоследък с всички фдт-ени ми се случва. Не е нещо фрапантно (само аз си го виждам) и затова успешно го ползвам без притеснения. Не се окислява и цвета остава такъв какъвто е през целия ден.



            Трайността на този фдт е чудесна. Издържа цял ден, като единствено носа ми е лъснал малко следобяд. Забелязва се само отблизо и не бих го отбелязала като минус. Аз нямам навик да нося пудра или коригирам, затова през целият работен ден оставам само с нанесеното сутрин. Ползвам си хидратиращ крем отдолу и той не пречи нито на нанасянето, нито на дълготрайността. Освен това изглежда чудесно и на снимки. Не съм бяла или пък тъмна.

            Ползвах продукта и вместо коректор. Някои дни го нанасях с четката за фдт директно и покритието му ме устройва. Според мен е средно и ако нямате много силноизразени тъмни кръгове, би ви вършил работа и за това. Аз не обичам да нанасям прекалено голямо количество коректор в зоната, защото имам чувството че изглежда неестествено и личи. Не ми се събира в гънките и от прикачените снимки на лице можете да видите всъщност как стои. Смятам че покрива достатъчно добре.


            Цялостните ми впечатления за Essence Camouflage 2 in 1 Make-up and Concealer, са повече от добри и ви препоръчвам да му обърнете внимание, ако си търсите нов фдт със следните характеристики:
 - имате светла и нормална към суха кожа;
 - средни несъвършенства за покриване;
 - дълготрайност;
 - естествен финиш;
 - искате да го ползвате и като коректор;
- достъпен е като цена. Струва 8,39 лв.


3 коментара:

  1. Много жалко, че няма по-тъмни нюанси... имам нужда точно от такъв по-устойчив ФДТ ...
    Btw много е готин новия фон на блога :)


    https://nikovamakeup.wordpress.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Revlon Colorstay не ти ли пасва? Те имат по-тъмни цветове. :)

      Изтриване
    2. Имам един от серията за комбинирана към мазна кожа, който за лятото като цвят ми е добре, но сега ми оранжевее доста. Истината е, че когато го купувах в Лили имаха тестери само на светлите нюанси, а от тъмните само на този, който реално купих. Вероятно ще ми пасне по-добре някой от другите, само че като текстура и издръжливост на мен не ми допадна особено - твърде бързо ми се събираше и свличаше на места и заприличвах на петниста хиена, независимо от базите, с които го пробвах... Тя моята сага с ФДТ-те е безгранична хахаха

      Изтриване