петък, 6 януари 2017 г.

Apivita Express Beauty Apricot, Sea Lavender

       Apivita е гръцка марка за козметика за тяло, лице и коса, която стана доста популярна в България през последните 2 години. Славят се с натурален състав, богата история и разнообразни продукти. Доста четох за тях при българските блогърки, но моите сашета купени преди година и половина отлежаваха. Все имах друго, от преди това и трябваше да изразходвам. Тази есен обаче им дойде реда.
         Пътувах до София за повод и бях пропуснала да си взема гел с мен, затова и всъщност избрах ексфолииращият гел с кайсия. По стечение на обстоятелствата, както разбирате, не го отворих. От маските си взех за суха кожа за проба. Голямо чудене падна в аптеката (взех ги от мол София), чак консултантката си спомням как ме попита имам ли нужда от помощ. :)


        Маската с морска лавандула отворих първа, защото лицето ми имаше нужда от подхранване и хидратация с настъпване на зимния сезон. Аромата е лек и средиземноморски с фин лавандулов акцент. Не ухае на мъжки парфюм. Текстурата й е като на лек лосион за тяло. Нанасяйки я, след минути тя се абсорбираше почти напълно, сякаш е крем. Престоявах 10 минути с нея и отмивах с хладка вода.
        Прави кожата ми изключително мека и гладка, буквално като бебешка. Подхранва и хидратира чудесно. Може би е една от най-добрите маски с подобен ефект, които съм ползвала. Дали обаче бих купила отново на тази цена, е малко спорно. Едно саше ми стига за 2 пъти. Като се има предвид и че в града ни съм виждала само големи опаковки от продуктите на Апивита, може би не бих повторила. Ако започнат да предлагат сашетата, до 6 лв бих се прежалила. Маската е добра и ако сте любопитни да пробвате нещо на марката, имате суха кожа, грабвайте.


        Ексфолииращият гел с кайсия не е това, което всъщност си представях и очаквах. Мислих, че ще е гел с меки частички според описанието, а той си е чист скраб. Частиците вероятно изглеждат фини, но повярвайте ми жулят толкова силно, че бузите ви се зачервяват леко. Чувствам го така, сякаш съм правила химичен пилинг. Не е непоносимо, но определено ексфолиирането с този продукт, премахва мъртва кожа и ако сте с чувствителна, може би ще ви дойде силен и дори леко болезнен.


       Аромата му е подобен на гомажа с кайсия на Yves Rocher за тяло, за който ви писах и в годишните си любимци. Усеща се обаче и дървесина освен пресният плод. Натурален и реалистичен е без да е прекалено силен. Нанасям задължително на мокра кожа с въртеливи движения и можете да видите малките захарни кристалчета освен кайсиевите частички. Не се разтварят, а отмиват!


       След подсушаване, кожата е много мека и гладка. Също като след маската. Не усещам да ми опъва, но категорично има нужда от хидратиращ крем. Около носа ми има видимо сухи участъци, почти белещи се. Това е най-силният ексфолиант за лице, който съм ползвала и не препоръчвам честа употреба, особено за чувствителни и сухи кожи. Повече от 2 пъти седмично не е нужно да ползвате. Ако сте с мазна, би бил добър помощник и на вас. Едно саше стига за поне 5-6 пъти. На снимката по-горе, можете да видите какво количество ви е нужно за веднъж.


       Много добър, но и изключително силен продукт, който не щади! Бих повторила, но само в саше. Напълно достатъчни са двете за двумесечна употреба и особено подходящи за път.



Няма коментари:

Публикуване на коментар