вторник, 17 януари 2017 г.

Закъснял коледен подарък

      За поредна година, с приятелка от Германия разменяме коледни подаръци. Миналата Коледа ви показах какво получих в този пост и тази ще продължа поредицата. За пръв път, се случи да закъснее нейният (за мен) и то доста. След изчезнал мой преди 2 години и едномесечно пътуване на нейният, ви съветвам да изпращате не по-късно от първите дни на декември. Явно около 10-ти е голям наплив и има страшни забавяния, които ви карат да мислите че е откраднат или да се случи наистина. Всичко е въпрос на късмет разбира се, но аз говоря от моя опит. Няма да говоря повече празни приказки, а преминавам към интересната част. Очевидно не съм пробвала нищо, затова очаквайте в бъдеще ревюта на козметичните продукти. Някои от тях си пожелах сама, а други са избрани от Ина.


      Не знам само как ще изям толкова сладки, някой да помага. :)
      Течният сапун на Isana Forbidden Apple мирише страхотно и веднага го сложих в кухнята. От тази серия има душ гел и лосион, но имам много и не ги пожелах. За първи път ще пробвам нещо на марката. Изглеждат ми сходни с Balea.



        Mini Ritter Sport шоколадите са супер сладурски. Не ми се иска да ги отварям направо. Напомниха ми на мини бисквитките орео. :)


      От миналата зима исках чаят Blueberry Muffin (Teekanne) и понеже в Бефит беше свършил, се примолих за една кутия. Обожавам Lemon Cake и Caramel Apple Pie, така че и този вероятно ще ми стане любим. Другият с бадем е на непозната за мен марка, но очаквам също да ми хареса. Тепърва ще ги пробвам, но успях да си хапна 3 от масленките с ванилия и бадем (тези белите топченца) и са божествени. Приличат на арменските сладки, но са още по-готини.


        Свеща е от Primark и ако сте в чужбина или пътувате, непременно ги погледнете. Струват само 1 евро и ухаят страхотно. Есента ви споменах за тази с Ябълка и канела, а Frosted Fir ухае много интересно - на зелени дръвчета и балсам, има лека ментова препратка към мъжки парфюм и е чудесна за зимния сезон.


        Не знам немски, но в пакета предполагам има насипен чай с плодчета, а в еднократните е чай матча (зелен) и е мнооого вкусен.



         Четох добри отзиви за пудрата на p2 Nude Blend и си пожелах една, понеже нямам много и исках да пробвам. Същото е и с базата за сенки p2 Perfect Eyes Base. Привършваше ми NYX HD Base, а тази от години заглеждам. Кремчето за кожички на Rival de Loop се надявам да е толкова добро, колкото и p2 Apricot cuticle cream, което мисля е спряно.


        Четох похвали за тези дълготрайни моливи на Есънс, които не се продават тук и веднага се примолих за някакъв цвят. С постоянното носене на червила, няма как да не се запаля и по такъв продукт. Влюбена бях и в ружа от колекцията Mystic Whisper на p2 заради принта и макар тъмен, реших че трябва да го имам. С тъмните ми червила, мисля че ще си отива много.


         Обичките са много красиви и зимни, а аксесоарите за коса бяха моя поръчка и изненада от страна на Ина. Нямам много и й казах да ми избере нещо, защото знам че ме познава добре.



         Нямам търпение да пробвам блестящият топ за спирала, както и глоса. Марката trend it up не се предлага у нас и ми е интересна.






         Тепърва ще отварям и тествам, но The Body Shop са ми слабост и съм много щастлива за лосиона и кремчето от Spiced Apple. Имах маслото преди 2-3 години и останах предоволна от него. Приятна изненада беше и крема с манго на Балеа. Тук ако не греша го има, но не му бях обръщала внимание. Лек е, попива бързо и ухае страхотно. Не съм отворила на Essence от лимитираната коледна колекция The Little X-mas Factory, но аз съм им фенка като цяло и ще ми е идеална тази мъничка опаковка за чантите.


         Преди години получих маска за около очите от Ина и толкова ми хареса, че я помолих за други. Това е най-хидратиращият продукт за моята околоочна зона. Никой крем не успява да се справи толкова добре.


         Какво е Коледа без ароматни масла и тартове на Yankee Candle? Излишно е да казвам, че няма някой, който да не мирише феноменално. 

     

        Преди години разменяхме огромни количества лакове, но вече марките рядко пускат интересни цветове и много рядко ни хващат око. Няма как обаче да минем без тях, защото това ни запозна и си ни е традиция. Най-много си пожелах едничък от p2 Mystic Whisper. И на Вас ли капачката ви напомня на Christian Louboitin? Чудя се с кой ли да започна сега....



         p2 имат няколко бази за лакове и понеже не искам постоянно да ползвам Eveline 8 in 1, а и отдавна съм им хвърлила око, вече имам за проба две. :)


          Обожавам звезди и съм влюбена в роклята. Само ниските температури в момента ще ме спрат да я облека още утре. Нямам търпение да дойде пролетта и да я поднося.


        В колета се криеше и тази блестяща и празнична блуза, която смятам да облека вече догодина покрай Коледа. С черна пола или панталон ще стои един път.


        Имаше лека "авария" с декоративната стойка с потпури, но казват че счупеното носи щастие. Ще си взема стъклена купа за тях. Аромата им е на коледа и веднага се връщам към изминалият декември. Просто не ми се искаше да свършва месеца...




          Последно разопаковах тази метална и ужасно сладурска кутия и съдържанието вътре ме зарадва много. Почувствах се като дете в сладкарница. В първите минути се чудех освен маслените бисквитки, другото яде ли се и плахо посегнах към едно-две топченца, но за щастие  се стопиха в устата ми и лакомо похапнах още няколко. :)



         Плоските топченца, които приличат на пъдпъдъчи яйца особено са.... и мини курабийките, ох!

        В златното топче се крие шоколадов бонбон с тофи крем. :)

         И на последно място, но на първо в кашона беше Zoeva 228 Luxe Crease.


         Не помня дали в инстаграм или фейсбук видях списанието Madame с четката, при което нямаше как да го пропусна. Защо и тук не правят подобни подаръци българските издания? Вярно че е 6 евро, но пък си струва.


         Отдавна искам да си купя още четки на немската марка, но цените им вече не са така ниски и това ме спира.



        Ако някой иска да ми направи подарък, давам си заявка за този часовник. И чантата не отказвам де. :D


        Освен няколко рекламни брошури, имаше мостра и на Clarins Super Restorative Day Cream.


         В този студ едва се разсъблякох да пробвам роклята и блузата. Станала съм голям домошар и ходя с плюшения халат цяла зима. Не питайте как се обличам сутрин за излизане, хохо. Затова я сложих върху клина и полата, че още дооздравявам от прословутата хрема, която ме хвана...


        Това беше всичко, а продължението е ... от колет No. 2 - маслото на The Body Shop Vanilla Chai дойде всъщност с втория колет. Изпратен на 03.01 и на 9-ти пристигна. А другият изпратен на 13.12, кацна на 17.01 при мен. Та трябваше да сменя нещо от моя подарък и с него, Ина ми го изпрати. Бях го пожелала още през миналата година, но някои коментари ме отказаха. При намаленията обаче не издържах и я помолих да ми го вземе. Аромата му е много силен. Нищо общо с ванилията от преди 2 години. Ина се бъзика с мен, "добре ще ти го взема това лекарство". Имайте си едно наум, ако не харесвате подправки и силния мирис на ванилия. На мен не ми мирише на това, но е особен.


      Vanilla Chai ухае много силно на ванилия и подправки. Сякаш е парфюм, а не масло. Все едно сте на Египетския пазар в Истанбул. :) Ако познавате Thierry Mugler Alien и каква мощност има, тук е същото. С разликата че в Angel няма толкова подправки. Не ви трябва парфюм с този продукт.


        Ако успеете да поръчате от британския сайт на марката, има 50 % намаление в момента и точно при тези цени е изгодно да се пазарува The Body Shop.


         Естествено, в пакета се криеха и някои сладки изкушения. Като тези шоколадови топчета с ром (рум кугел - правят се изцяло от шоколад, малко сметана, какао, масло и се оформят), които са страхотни и със силен вкус на ром. Вътре са изцяло от мек и плътен шоколадов пълнеж, а отвън с шоколадови пръчици.


        А в тази красива коледна опаковка се крият 2 ужасно вкусни бонбона. Пълнежа е от млечен (течен) шоколад със сочен марципан, а обвивката е дебела и от черен шоколад с много натрошени лешници/фъстъци. Брутални са! Фереро Роше ряпа да ядат.


       Как да не наруши диетата човек, ми кажете? Невъзможно е! Каквото и да съм опитала през годините от всички сладки, са били супер. Точно както турците са богове на баклавата, локума и кадаифа, така немците са перфектни в марципана, шоколада с различен аромат и нугат.
         Бонбоните са на Konditorei Heinemann. Тук можете да оплакнете око и да поръчате на някой ваш познат, да ви донесе. :)


         Тези сладки (или бисквити, нямам идея как се водят) на HEMA са холандски. Доколкото разбирам от опаковката, са с натурални оцветители и пълнеж. Много вкусни са и те. Плътно кексово тесто със конфитюр и млечен шоколад.



        Шоколада (фондант) хрупа много приятно и не са прекалено сладки.


        Не съм изпила чайчетата все още, но тези дни ще ги опитам. Решила съм тази зима да изпия колкото мога и се справям добре засега. Последно си купих 2 кутии чай на Ahmad от коледните предложения в Кауфланд. Не ми се трупат, защото ме притеснява да не започнат да завъждат гъгрици или да им се случи нещо друго. А и шкафа беше пълен.
         Това беше всичко, което се криеше в кашоните и ще трябва да намеря място в моите шкафове сега. :) 

2 коментара:

  1. Много готин подарък! На Hema сладките изкушения са страхотни, а цената им е съвсем достъпна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. Тук май ги няма HEMA. Не знам защо ми се върти в главата ДМ, но може би се бъркам с някоя тяхна марка. В по-големите градове в някой био магазин е вероятно да се продават де.

      Изтриване