понеделник, 30 януари 2017 г.

Mac "Springsheen" Blush

        Първото нещо, за което почти всеки един от нас би се сетил при думата MAC, е четката за очи 217. Със сигурност обаче не ви е позната само тя. Чели сте за много и с различни финиши червила, пудри, сенки, ружове, изкуствени мигли и особено лимитирани хайлайтъри. МАС е от марките, които се свързват с доста категории от декоративната козметика и е една от най-използваните от професионални гримьори и любители на грима. Аз имам малко техни неща, но днес ще ви разкажа какво мисля за "Springsheen". Този руж е един от най-харесваните и продавани ружове на MAC Cosmetics. Завършека му е sheertone shimmer.


        Не знам на вас дали ви допадат опаковките, но за мен са обикновени. Дори пластмасата ми се струва тънка. Затварят се стабилно, макар че за този клас и цена аз очаквам и искам повече. Все пак е някакво улеснение за гримьорите, няма да тежи в куфара и цвета ще се вижда без да го отварят. Аз като любител, предпочитам по-красива и стабилна кутийка. :)


         Текстурата му е мека и е добре смлян, но не бих казала че е от най-фините. Частичките са със средна големина. Завършека му е подобен на някой хайлайтъри, бих го нарекла озаряващ. Не е обаче като Мери-Лу. С умерен блясък е, така че и на мазни кожи според мен би стоял много добре.


        Цвета е много красива розова праскова със златисти частици. Идеален е за почти всякакъв грим. Веднага придава разкошен вид на бузките, сякаш ще проговорят. Супер пролетен и свежарски е, но аз си го нося през цялата година.



         Срещала съм коментари, че Springsheen е доста пигментиран и трябва да внимавате по колко загребвате, но аз лично  го намирам за среднонаситен. Имам ружове с двойно по-силен пигмент, затова не бих казала за него че е супер силен. Завъртам хубаво с четката и нанасям щедро, не съм се направила на клоун нито веднъж. Често ми се налага и да повтарям, ако искам повече цвят. Спокойно мога да кажа, че е възможно напластяване.




        Реших да го сравня с други 2 мои ружа, които ми се струват сходни, но се оказаха с видимо различни цветове. И все пак, за мен са един типаж. С тази разлика, че са по-сухи формулите им и особено Sleek "Rose Gold" още преди година беше образувал коричка и на лице залепва трудно. Коментирахме тогава с приятелка, с която ги взехме заедно, тя сподели че е забелязала същото и при нейния. Той е спряган за двойник на Nars Orgasm, но последният не съм имала и виждала, за да го твърдя. p2 Catch the glow 010 Beach Beauty е по-светъл и прасковен, няма розово в него. А и частиците му са по-ситни и няма озаряващ финиш.




     Трайността на "Springsheen" е перфектна, да не кажа на 99 %. Сега през зимата при мен стои цял ден, дори с по-мазен крем като подложка и не съм забелязала да избледнява или е в малък процент, че не ми е направило впечатление. През лятото изчезва малко, но тогава имам навик да си пипам лицето или заради температурите се предава на моменти.



        Много красив цвят руж, с добра трайност и финиш. Икономичен е. Ако трябва да го препоръчам обаче, предвид цената от 45 лв, не мога да кажа че е незаменим и си заслужава инвестицията. Вече има страхотни дрогерийни ружове, като Max Factor Creme Puff и в зависимост от бюджета ви, ще кажа да си изберете такъв, който смятате че си струва всяка стотинка.

          Светкавицата измива малко цвета - представете си го две идеи по-наситен.



7 коментара:

  1. Много хубаво прасковено. А гримът, както винаги, безупречен! :* А кое е червилото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Червилото е Oriflame 5-in-1 Colour Stylist Intense "Berry Blast". Имам и малиненото "Electric Crimson" от нея, много сполучлива колекция според мен.
      http://www.bebutterfly.ru/2015/08/oriflame-one-5-1-colour-stylist.html

      Изтриване
    2. Благодаря! Задължително ще ги погледна. :)

      Изтриване
  2. Ружа е хубав,но сенките са трепач,на коя марка са?

    ОтговорИзтриване
  3. Аз все още не мога да си нацеля перфектния цвят за all-year-around руж :( Все залитам по тези прасковените като най-приемлив вариант, но не съм убедена, че и те са за мен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз харесвам и прасковеното, и розовото. Но за всякакъв грим, трябва да е нещо посредата според мен. :D

      Изтриване