четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Nivea Deodorant Fresh Natural 0 % Aluminium 24h

        Наличните продукти против изпотяване в шкафа не ме удовлетворяваха за зимния сезон. Рол-они и крем дезодоранти предпочитам да ползвам през лятото, когато се ходи с рокли или потници, за да има начин да попият бързо. Но в момента, няма начин да стоят по 5-10 минути гола и да чакам. По тази причина реших да пробвам този дезодорант на Nivea без алуминий, за който бях срещнала няколко добри отзива.


         Много ми допадна и самата опаковка, което съвсем наклони везната в негова полза. :) Можете да я ползвате и за нещо друго след изразходване, защото флакона се отваря.
         Аромата му е същия като на класическите кремове на марката. Леко силен е. Малко след напръскване обаче, спира да се усеща и по тази причина не ме дразни.


         Помпата му е удобна и 3 пръсвания, са напълно достатъчни за всяка подмишница. Съхне бързичко и аз лично се обличам до минута. Сякаш не съм забелязала да оставя силно бели петна по тъмните дрехи, но ако моментално сложа черна блуза, със сигурност има някакъв лек отпечатък.


       Не дразни кожата, ако сте бръснали или се усеща съвсем малко, което не го отразявам. Дали обаче успява да предпази 24 часа? Категорично не. Дали има и 2 часа ефект, не знам. При мен този дезодорант има същата ефективност, каквато и онзи на френската марка Roge Cavailles. Разбирайте, не само че не предпазва, но имам чувството и че се потя повече, отколкото без него. Освен това отново потта ми мирише по онзи грозен начин. Непростимо е, зимно време, при минусови температури да усещам аромат от себе си и то такъв.


        Давах му много шансове като го пръсках след къпане и на чиста, подсушена кожа. Обличах си памучната пижама, също свалена от сушилника и въпреки това, на сутринта бях с мокри петна и кофти аромат от тях. Не знам дали само при мен не действа този или като цяло део спрейовете без алуминий, но едва ли ще продължа да експериментирам с тях. Препоръчайте ми ефективен дезодорант или стик, който наистина да предпазва. :)
        Цената на продукта на Nivea беше малко под 5 лв, но не ви препоръчвам.

2 коментара:

  1. Ивче, ти от кой продукт против изпотяване си доволна като цяло? Обмислях го и аз този, но след тази публикация просто няма шанс да го купя. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано до момента не съм открила такъв. Колежка много харесва дезодоранта на Dove с грейпфрут и лимонена трева, купува си по няколко. Миналата седмица ми беше поръчала да й потърся, та пробвах от единият 2 пъти преди да и ги дам. Каза че не оставял бели следи по нея и аромата се задържал дълго. Наистина не забелязах бели ивици по дрехите, а едната вечер излизах с тъмносиня рокля. На следващия ден не усетих изпотяване също. Смятам да му дам шанс, но повече ще мога да кажа като се затопли навън и го тествам по-обстойно. :)

      Изтриване