вторник, 11 април 2017 г.

Nivea Caring Micellar Water Dry to Sensitive Skin

       Поредна марка попълни асортимента си с нова мицеларна вода и това е Nivea. Опаковката от 400 мл се появи в нашите дрогерии в края на есента и щом видях цената от 5 лв в Лили, реших да си я взема и пробвам. Бях чела добри отзиви за старата им в тубичка от 200 мл, а и ползвам такъв продукт почти ежедневно, затова и малки запаси не са излишни никога.
       Нямам навика да отварям по няколко мицеларни води, затова и тази си изчака реда. Но вече е в употреба от месец и мисля че няма какво повече да отлагам в мнението си. Успях да изразходя около 1/5 от флакона за този период. Понякога посягах и към дегримьора на Estee Lauder за очите или е имало дни в които не нося грим, та имайте впредвид и това.


        Дозатора е удобен и не тече, а в същото време бутилката се отваря и спокойно можете да си прелеете в малък флакон за пътуване. Тествах го и не капна дори капчица, така че имат голям плюс от мен в това отношение.


       Аромата е лек и ухае на мицеларна вода като продукт по-скоро, ако ме разбирате, но не се усеща нещо цветно, зелено или каквото и друго да било. Мен не ме дразни, защото като я нанасям с тампон не го усещам. Не щипе или люти на очите и не ми изсушава кожата. След употреба е мека и гладка. Най-важното обаче за маниаците на силен грим като мен, е колко е ефективна в почистването му. В началото не бях доволна и вие го разбрахте от поста ми с нови придобивки в началото на месеца. Но аз давам много шансове и реших да не я отписвам толкова бързо. Водата всъщност си почиства много добре за моите изисквания. Аз търся това от мицеларните води - да премахнат основната част от грима, а останалото да отмия с някакъв гел.. Нужни са ми 5 тампона - по един за всяко око и трети за доизчистване остатъците от спирала и 2 за лицето. След това отивам в банята и мия хубаво лицето с гел. Ако имам някакъв остатък, той е минимален и излиза с тампона с розова вода.
           

         Независимо каква мицеларна вода съм ползвала до момента от дрогерията, с всяка са ми били нужни толкова тампони. Това и доказва, че при мен тази на Nivea върши същата работа и ще си я изразходя с удоволствие. Друг плюс който мога да й дам е, че не ми оставя лепкаво или хлъзгаво усещане. Просто чувствам чиста и мека кожата си.


         Дали бих я купила отново - да! Зареждам се с такъв продукт когато има някакво намаление, защото при мен върви бързо, а и обикновено винаги някоя марка е на промоция. Но определено не останах разочарована от тази. За цената си, е добра и нямам никакви забележки.


2 коментара:

  1. На мен тази от 200 мл категорично не ми хареса. Много ми се налагаше да търкам с нея и ми се зачервяваше ужасно лицето. Розовата Garnier и всичките в кръглите шишета на Mixa я водят с много.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам такива проблеми с тази, но другата не съм я пробвала. Ако си с по-чувствителни очи, е много вероятно. Аз напоследък пък усещам щипане от една розова вода. Аз и от Микса и Гарние съм доволна.

      Изтриване