вторник, 25 юли 2017 г.

Yves Rocher Concentrated Shower Gel

       Yves Rocher това лято пропуснаха да ни зарадват с лятна лимитка, но пък запълниха една пазарна ниша с нов и интересен продукт за баня. Днес ще си говорим за концентрирания душ гел и конкретно аромата с бурбонска ванилия, като ще направя и сравнение с обикновените им гелове за душ от Plaisirs Nature.


         Новите концентрирани душ гелове са в опаковки по 100 мл и от марката обещават да стигнат за 40 измивания, което количество трябва да се равнява на 400 мл от стандартните. Комбинация са от гел алое вера и екстракт или етерични масла от съответните аромати.


        Вече пробвах по няколко пъти и двата вида, като съм изхабила доста от класическите им гелове през годините и мога да кажа, че наистина от концентрирания душ гел ми е нужно наполовина от използваното количество от Plaisirs Nature. Текстурата е може би идея по-гъста, но като цяло на пръв поглед няма особено разлика с просто око.


         Направи ми впечатление начина по който са измислила дозатора. Има подобно на фина гумичка, което е с "перфорирана" дупчица под формата на X и се отваря - пуска продукт само при стискане. Струята е силна и права, буквално като стрела. Трябва да се внимава, за да не похабите от душ гела. :)
         С 2 леки движения, в шепата ви има достатъчно гел за измиване на почти цялото тяло. Моята гъба е на The Body Shop и по принцип гълта много продукт, затова тези 2 помпички не са ми достатъчни, ако реша да я ползвам. Но ако нанасям с ръце, е точно. Тубичката също е от доста стабилна пластмаса и идеална за път. Не се отваря никак лесно, така че няма начин да направи поразии в багажа ви.


         Класическата формула обаче ме спечели с по-пухкавата пяна, която прави и особено с аромата. Грейпфрут и мащерка е брутално освежаващ за сезона. Сутрин изпитвам нужда да се освежа преди работния ден и влизам с огромно удоволствие в банята, защото знам какво ме чака там. Сякаш е току що изстискан пресен грейпфрут и към него са добавени стръкчета мащерка. Сочен, тръпчив плод и зелени подправки - няма по-добър старт за горещия делничен ден. Дори и вечер преди сън, би подействал страхотно на уморената кожа.


        Горещо ви препоръчвам точно този вид, ако харесвате аромата или вкуса на грейпфрута. Много хубав също е и мандарина с босилек, както и тоалетните води към тях.


        Ванилията е сладка, топла и подправкова. Много ароматна и богата е. На нея студеното време ще и отива повече. Представям се как пека коледни сладки и пия горещ шоколад на дивана. Сгушила съм се у дома и мечтая.... Аромата на този продукт се задържа дори след баня и ако нанеса лосион с по-лек мирис, надделява.


         Усещането след него е чувствено и като на мек, гушлив парфюм. Ако не си падате по подобни аромати обаче, пробвайте с маслина или манго с кориандър. Кожата ви след измиване е чиста и мека, но не и пресушена. Нямам осезаема нужда от лосион.


         Не мога да кажа лошо и за двата душ гела. Много добри попадения са. Единия за по-обемната пяна, а другия заради компактната опаковка и наситения аромат.  Цените им са еднакви - по 7,90 лв струва всяка опаковка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар