петък, 13 октомври 2017 г.

The Balm Meet Matt(е) Hughes "Sincere"

      Матовите формули сред червилата са най-носени и коментирани през последните 2 години. Затова и почти всяка марка вече предлага такива. Течни, класически червила или чъбита. Има за всеки вкус и джоб. Аз съм по-голям фен на кадифените, ако трябва да съм откровена, защото не изсушават толкова устните. Но не мога да отрека, че пълния мат стои много секси. И днес ще ви говоря именно за такова. Успях да взема с 40 % намаление Meet Matt Hughes "Sincere" при последното ми ходене в Одрин, което прави 13 лв. Бях чела доста положителни отзиви за тази серия и реших че си струва да го пробвам за тези пари.




       Червилото е в красива хартиена опаковка, но знаете че продуктите на марката винаги привличат с принтовете. Иначе е стандартна и с класически апликатор. Много удобно и лесно се нанася с него. Аромата е другото, което ме грабна. Ухае безумно готино и силно на мента с черен шоколад. Ако сте яли "After Eight", ще се сетите за какво ви говоря. Напомня ми и на ментов сладолед с шоколадова глазура. След като се матира обаче, спира да се усеща (дори на вкус) и ако не харесвате ароматизираните червила, това не трябва да ви отказва от употреба.




        Напоследък избягвам да купувам червила и когато го правя, се насочвам към различни от наличните ми цветове. Спрях се на "Sincere", който е много интересен топъл амбров нюанс. Смесица светло керемидено с карамеленомедени нюанси. Трудно ми е да го определя, но на суочовете сами ще прецените. Чудесно е не само за ежедневието, но и за драматичен грим на очите. Смятам че би отивало и на дами с бяла кожа, а защо не и на такива с по-тъмна?


        Комбинирам го с молив на Brooklin 215, който съм купувала преди доста години и съвсем случайно цвета се оказа 1:1. Нанасям го за прецизен контур, макар че на Sincere не му е нужно.


      Формулата е със средна гъстота. Не е толкова плътна като червилата на Kat Von D, но не е и толкова рядка като Aura Final Matte. Според мен са улучили златната среда. С един слой цвета е по-лек, но все пак с много добра наситеност. При вторият вече няма прозрачност.


       Ако имате сухи устни, които се белят, ексфолирайте първо. Meet matt hughes няма да ви замаскира недостатъците. Всичко ще подчертае, но това го има при всеки такъв финиш. Нанасяйте и балсам или някаква база под него. На червилото му е нужно около 1-2 минути, за да се матира напълно. Почти не оставя отпечатъци и се усеща много леко. Само при прокарване на устните една с друга, разбирате че има нещо върху тях.


        Трайността на "Sincere" е повече от добра. При мен издържа дори на хранене, освен ако не е прекалено мазно и с едно подновяване след обяда (в центъра), цял ден си стои на мястото.
Може би и затова, има известно изсушаване и лек дискомфорт следобяда. Забелязвам и събиране (струпване) във вътрешната част, но не е нещо фрапантно и да се усеща лигаво. Ето как изглежда след 17 часа. Нанесено е в 8 сутринта.


        Както разбрахте, останах много доволна от избора си и не съжалявам че взех червилото. Ако трябва да платя пълната цена, може би ще напиша същото и препоръчам. Особено като се има предвид 40-те лева които изръсих за "Lolita", Meet matt hughes са чудесни и заслужават внимание. Освен това имат страхотни цветове за ежедневието, както и по-тъмни за вечерни излизания. The Balm често правят намаления, затова не пропускайте да проверите в Debenhams или пък enzo.bg като пазарувате.
   



        Редовната цена на червилата в Debenhams, е около 30 лв. В enzo са по 32,90 лв.

3 коментара:

  1. На теб ти стои чудесно и спада към по-нюд гамата. На мен изглеждаше неестествено някак и много тъмно :D затова и се разделих с него...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си доста по-бяла явно. При мен светлите нюдове, направо ме правят като мъртвец. Устните ми все едно са намазани с фдт или вар, в зависимост от подтона.:)

      Изтриване
    2. И аз не харесвам супер светлите, почти коректорни, но трудно намирам такива, които да не са прекалено тъмни :/

      Изтриване