вторник, 16 януари 2018 г.

Vivienne Sabo Paris - пудра, червило и молив

         Всяка година се появяват нови козметични марки на българския пазар и това може само да ни радва. Фирмите започнаха да внасят все повече лимитирани колекции - напр.утвърдените като Catrice, Essence, Aura, Rimmel, L'oreal, Maybelline и можем да се докоснем до интересни и готини продукти. Днес ще ви представя именно една нова (френска) за мен, а и предполагам за нашия пазар марка, а именно Vivienne Sabo.



        Цените са идея по-високи от Catrice и Aura, клонят към класа на Bourjois. Не мисля че имат общо, но може би заради произхода ми напомнят на тях.

        За пръв път видях Vivienne Sabo в козметичен магазин в града ни (Магазин за човека, Стара Загора), от който всъщност си купих любимия серум на M.Asam. Предлагат още марки като Isadora, Artdeco, L'erbolario, Radiant, Macadamia Hair, OPI и др. Това е и единственото място, където има по-читави четки - на Isadora и Artdeco. Не следя изкъсо фейсбук страниците, но случайно видях снимки на стелажа на Vivienne Sabo и се поинтересувах. Много често търся отзиви в руския форум http://irecommend.ru/ и съм намирала на току що излизали продукти, затова и не се чудих къде да влезна и прочета. Преди да успея да мина през магазина, те се свързаха с мен и приех да си избера каквото ми допадне за проба. Доста стоях пред щанда, защото често ми се случва да подарявам и разменям получените продукти. Нямам навик да държа неща, които не са подходящи за мен и затова предпочитам аз сама да подбера. А и когато попаднете на 10 ревюта в пространството с едно и също, не е приятно.


          След много чудене, се спрях на червило в топъл цвят, който идеално пасва на актуалните оранжавеещи и червеникави нюанси в момента (Naked Heat, The Balm Nude beach, Huda Beauty Desert Dusk) с подходящ за него молив и прахообразната им пудра. Особено добри бяха отзивите за моливите, затова непременно държах да ги тествам.


         Но първо смятам да започна с пудрата Universal Matt Loose Powder, от която се спрях на по-тъмния цвят 02. Другата (01) е трансперантна, а на снимки знаете как е понякога. Много ми харесаха опаковките на останалите пудри на Vivienne Sabo, обаче всички бяха за мазна кожа и трябваше за съжаление да ги подмина.


        Цвета на 02 е с лек жълт подтон, но на лицето стои неутрално. Ако сте с тъмен фдт и очаквате от нея да изсветли, няма да се случи. Просто фиксира много добре. Тези които са имали и ползват Shine killer-a на Aura, знаят колко меко и кадифено прави лицето. Това има и малък недостатък обаче, и то е че много трудно залепват контуриращи пудри, руж и хайлайт. Някак се плъзгат и пигмента е доста слаб. Сякаш е коприна кожата ви. Затова и аз я избягвам през зимата, когато нямам нужда от силно матиране. С универсалната пудра на V. Sabo липсва такова усещане. С нея лицето ви е също толкова меко, кадифено гладко и с матиран завършек. Изглежда полирано, но без частици. Все едно кожата ви сияе с естествената си красота. Нямам проблем с грима, който нанасям след нея. Ружа, контуриращата пудра, хайлайта са на място и залепват без проблем. Не тежи и изглежда супер естествено. Сякаш е втора кожа. Няма блестящи частици, но някак успява да озари и придаде фотошоп ефект. Представете си лек вариант на Метеоритите, без блясък. Неароматизирана е.


          Единствено страната на производство ме озадачи, но се надявам контрола на качеството да е ок. За момента не съм имала никакви раздразнения. Цената й е 17 лв, и ще стигне за доста време. Нужно е малко количество. Аз нанасям доста и въпреки това не изглеждам напудрена.


          Грима ми се задържа целият работен ден, дори и след тренировка не се събира по фините линии. Иммам съвсем малко изчезнал фдт на носа, там където са очилата. С други пудри, се е случвало изцяло да го няма вечер. Ружа избледнява, но не е на петна. Впечатленията ми са много добри и с удоволствие ще продължа да я ползвам.


           Няма козметичен бранд, към който да съм останала безразлична що се отнася до червила и моливи за устни. Може би това са едни от първите продукти, към които проявявам интерес. И тук не беше по-различнo. Веднага се залепих за червилата!


          Последната година спрях да поръчвам и купувам, защото не искам да застояват и аромата им да става кофти. А ако реша да придобия нещо, гледам към различни от наличните цветове. Та водещо в избора ми беше да не е ярко, червено или патладжанено. Имам по 5 от изброените и се спрях на неутрален нюанс. Колебаех се между 710 и едно приятно пепеляво розово, но избрах топлия, заради цветовете на очите на които наблягам.



         В гилзата изглежда идея по-различно от това, което е върху устните ми. Знаете че и подтона ви оказва влияение тук. Има аромат, който е смесица между нещо плодово и класически за червило. Текстурата е мека, комфортна и се усеща като балсам. Да не кажа че е почти идентична с Catrice Ultimate Colour. Силно пигментирано е. Има блясък и е с sheen завършек по-скоро. Не изсушава. Трайността му също не е малка за такъв тип. При мен се задържа около 3 часа с пиене. Ако ям, изчезва по-бързо. 


         Изтрива се равномерно и не изсушава, но и не подобрява състоянието на устните ви, ако имате сухи участъци.


           Много харесвам подобни кремообразни финиши за устните ми през зимата, защото ги  предпазват, наситения цвят тук е бонус и не подчертава недостатъците.



         Серията предлага разнообразни цветове, като някои са по-пигментирани от други. Водят се матови, но е по-скоро заради липсващите частички в тях. Няма претенции за уау, но пък е доста комфортна за носене. Изглежда естествено, което за ежедневен грим е чудесно. Цената им е 12 лв. Марката има и течни матови червила. Аз не ги загледах, защото съм привърженик на класическите гилзи.


         Молива (Jolies Levres) според мен е подобен на дълготрайните и старите на Essence. Мек, кремообразен и спокойно мога да запълня изцяло устните с него без да ми изсуши. Помага да не се разтече червилото. Формулата съдържа пчелен восък и рициново масло, които го правят приятен за нанасяне. Цената е 6 лв. Идеален е този нюанс за ежедневието!



          Не тръгнах с високи очаквания, за да не се разочаровам и съм щастлива от избора, който направих. Трите продукта си заслужават и ако има откъде да купите марката, отделете й внимание. Нямам представа дали е заредена в други градове в страната, но можете да поръчате от сайта на zachoveka.com, ако се доверявате на суочове в интернет. Не съм сигурна обаче дали целия асортимент е качен, предполагам че може да попитате за което ви интересува. Не всичко, което виждате в irecommend е налично. Лаковете за нокти, четките, перлите и някои от ружовете.

1 коментар:

  1. Супер интригуващи продукти! Благодаря за споделеното мнение, определено ще ги тествам. Дано да остана доволна колкото Вас :)

    ОтговорИзтриване