неделя, 11 февруари 2018 г.

Bio Cosmetics Revitalizing eye cream

      Сухите кожи са капризни и изискват много грижи. Постоянна хидратация, подхранване и то през всеки сезон. Когато говорим за сух околоочен контур обаче, положението е по-сериозно или поне при мен. Последните години не мога да пропусна нанасянето на какъвто и да е продукт в зоната. Чувството нещо да ти опъва, е неприятно и в дългосрочен план знаете какъв е резултата. Бръчките са неизбежни - рано или късно при всички се появяват, но когато сме положили грижи в ранни години, забавяме тяхната поява и това не е малко. Малкото бурканче от снимките ми е голям помощник през последните 2 месеца и е най-доброто хидратиращо кремче, което съм ползвала досега. То е за нежната кожа около очите, но го нанасям и около устните (назолабиалните).


         Нали знаете поговорката - до 25 някои се радват на добрия си ген, но след това, всичко е в наши ръце. И ако не си обърнем внимание, особено пушачите, линиите ще се появят изведнъж, след което кремовете няма да ги заличат. А ако започнем със "скалпела" още от 30-те, какво ли ни чака на 50. Затова се грижете за кожата си. Не е нужно да ползвате скъпа козметика, но подбирайте да е с подходяща за нуждите ви "степен" на хидратация и подхранване. Към кремове с хиалурон посегнете след 25.

          Много хора пропускат околоочните кремове, а те всъщност са още по-важни. Очите и мимическите бръчки около тях издават една жена. Когато се усмихнете и гънките се появят, няма как да скриете годинките. Но определено с богатата текстура като на възстановяващия крем за нормална и суха кожа на Bio Cosmetics за зоната, можете да забавите стареенето.


          Обикновено винаги се интересувам от бяла козметика и дори когато имам пълни, не спирам да чета за нови продукти. Рядко повтарям и търся нови, по-добри. Купих си случайно въпросното кремче на Bio Cosmetics от магазин във Варна, този в който продават парфюмите на Giza. Реших да дам шанс и подкрепя българското. Цената му беше 12 лв, ако не греша и за количеството от 20 мл + състава, сметнах че нищо не губя да го пробвам. Мога да го измажа и по друга част от тялото ми, ако не ми хареса или не е достатъчен. Но за ужасно сухия ми контур, се оказа прекрасен.


           В началото имах опасения заради маслата и плътната, почти като на вазелин текстура да не е тежка. Мислех си за леки раздразнения или че няма да попие, но освен прекрасна хидратация, еластичност и мекота на нежната кожа, нямаше никакви негативни реакции.
           Аромата може би няма да се хареса на всяка дама. Ухае на масла, не е тежко и силно, лек е, но не е свеж или цветен. При нанасяне аз не го усещам и нямам проблем с което. Формулата е мазна, няма какво да се лъжем. На моя доста сух контур обаче, изобщо не тежи и е като балсам, който подхранва и хидратира дълбоко. Когато докосна крема, пръста ми остава прозрачен. Както споменах, сякаш е вазелин. Но при загребване на повече количество, се разбира че е с кремообразна формула. При допир с кожата, имате чувство че нанасяте богат крем. С мека и пухкава, маслена консистенция, която моментално запълва линиите и заглажда. Оставя филм и не попива веднага. На сутринта се е абсорбирал. нанасям само под долните мигли, а не като преди и на подвижния клепач. Дори сутрин да не ползвам, сенките ми се събираха и явно е било от това. Сега започна да се нормализира положението.


           Бурканчето също е доста симпатично. Стъклено и с луксозна метална капачка, която се затваря перфектно. За тази цена, по-луксозните марки само мостра могат да ви предложат, а тук получавате цели 20 мл при стандартни 15 по принцип.


          Единствения минус според мен, е че бяха пропуснали да отпечатат срока на годност на кутията. Дамата в магазина е любезна и каза че ги е получила преди дни, когато го купих. Но ако имате запаси и няма да отворите веднага, е хубаво да знаете кога все пак е произведен и колко може да престои. Моят взех през май и ползвам от декември, няма аромат на старо. Не е и запечатан, което ако се предлага в голяма верига, не гарантира че любопитни пръстчета и очи, не са били в пряк контакт с него.


           Предполагам че само в малки, тип handmade се зареждат и тези подробности, ще се избегнат. Но целофана не е скъп, затова апелирам към всички марки и най-вече българските, нека слагат такъв. А не е лошо да има и мини мострички, за да не се отварят пълноразмерните продукти.
           Видях че марката има и собствен сайт, от който също може да се купят продуктите им. Така че, ако сте любопитни - не е нужно да търсите реален магазин, където се продават. Цената на Revitalizing Eye Cream е 7,49 лв в момента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар