понеделник, 2 април 2018 г.

Aura Inches 307 Fight For That Inch

       Слънцето е още срамежливо. Ту се покаже, ту стане мрачно и сиво. Но вече си казах че приключих с тъмните нюанси и минавам на пролетна вълна, пък каквото ще да става. :)
       Вчера беше хубав празник и по този повод реших да съм цветна. Освен този красив зелен шимър с тюркоазен оттенък, реших да сложа и от любимите ми водни стикери. И тук ще отворя една скоба за тях - ще ви споделя защо предпочитам да дам долар за картонче, вместо 3 за 50 броя.


          Тези съм купувала от Елитис или магазинчетата на Zag Zodiak за 0,30 и се оказаха доста твърди. Не се разделиха от хартиената част, а трябваше да ги дръпна с пинсетата. Груби и като сламки са почти. Налагате на нокътя, а то стърчи и не иска да прилепне. Няколко пъти мокрих или потапях целия нокът във вода, за да мога да притисна с памучен тампон след това, да "изкарам" капките и да залепне. Не че не успях, но си беше мъчение. И особено когато скривам остатъка под израстналия нокът. Със стикерите от born pretty store нямам никакъв проблем, докато тези искат много притискане и накрая се скъсват по ръба. Затова и в момента нямам нищо от тях отдолу.

 
           Често и се отдръпват прекалено бързо, разбирайте за ден или пък имат аромат на блажна боя. Общо взето евтини ли са, не са качествени - до този извод стигнах аз.


           Тази серия лакове на Aura вече не мисля че се предлага. Купувала съм го още когато не бяха си обновили асортимента и тук не се продаваше декоративната им козметика, разбирайте преди повече от 5 год. Но не е лош като качество. Покри на 2 слоя, на места потупах леко с четката. Малко по-рядък е, в рамките на нормалното.


            Шимъра му не се вижда на ноктите на снимките, затова ви го щракнах в бутилката. Цвета е супер пролетен и свеж. Между тюркоаз и тъмна мента е, има и лек сив подтон. В студената гама искам да кажа. :)


           Напоследък се опитвам да харесам топ лака на SNB Speed Dry top coat и затова още на първия ден съм с оголени връхчета. И с този се случи. Нарочно нанесох на два пръста от него, а на останалите Orly Polishield и резултата е налице. Тези със SNB са с отдръпнати върхове, а останалите са ок или с минимални забележки.


           Четката му е широка, нанася се лесно и не се разлива, освен ако не доближите много до кожичките. Относно съхненето знаете не се изказвам в положителна или отрицателна насока, защото аз без топ лак не оставам.


            Макар да имах "перипетии" със стикерите, се радвам на свежарския си маникюр. Носи ми настроение и ме кара да се усмихвам повече.



          А, да не пропусна! Ако ме питате за нещо на пазара в момента, от бюджетните марки не мога да предложа алтернатива. Сещам се за варианта да вземете някакъв зелен крем и ако имате ефект с частички, който да нанесете отгоре. Но в случай че ви се занимава с поръчки, Orly Bailamos ще ви устрои. Нямам го вече и въпреки това помня какъв беше. Една или две идеи по-тюркоазен е. Открих го тук случайно, ако на някой му се иска такъв цвят. ;)



Няма коментари:

Публикуване на коментар