четвъртък, 19 април 2018 г.

Avon Anew Clean Transforming Cleansing Balm

           Чистата, сияйна и хидратирана кожа се забелязва дори да умеете да се гримирате перфектно. Трудно се крият големите недостатъци обаче или го могат малко хора. Затова аз държа много на старателното почистване на лицето. За мен е от особено значение предвид макияжа, който ползвам ежедневно. Не спирам да пробвам нови продукти, а и изкушения дебнат отвсякъде. По тази причина в шкафчето ми в банята, има не 1 или 2 тубички. Гелове, кремове, олиа и последното ми попълнение е новият балсам на Avon от серията Anew Clean.


           Transforming Cleansing Balm ми напомня на маслото на The Body Shop с лайка, но има разлика във формулата им. Едното е по-мазно от другото.


          В обикновена пластмасова кутийка е, но за мен е важно да не тече както ужасната помпа на олиото Silky Cleansing Oil на The Body Shop. Макар да се бърка в нея, тук се действа с мокри ръце и смятам, че бактериите ще са малко. Пристига си запечатан с фолио.


           Аромата му е подобен на сапуна за петна, с който почиствам четките си. От типа на унисекс парфюмите е. Аз усещам лимон и лавандула. По-различен е от мириса на повечето почистващи средства, но не е силен и неприятен.


            В опаковката е като твърд сапун, но при допир с мокри пръсти и лек натиск, омеква постепенно и се превръща в балсам. Загребва се без сила нужното количество. Необходимо е толкова, колкото виждате на снимката или идея повече, за да сваля грима си. Загребвам с навлажнени пръсти и разтривам между двете си ръце. Нанасям на мокро лице с въртеливи движения и след минута, лицето ми е чисто. За мен беше огромна изненада и нямах никакви очаквания, но този трансформиращ балсам сваля грима почти на 100 %.


           На тампона с мицеларна вода остава минимално количество, както от очите, така и от лицето. Втори не ми е нужен. Ако съм била с лек грим, той остава чист. Не щипе и не предизвиква никакви раздразнения в зоната на очите. Не е мазен и не оставя филм като олиата. Но и не изсушава, което за мен е от особено значение. Кожата ви е еластична и себума е регулиран. След геловете обикновено изпитвам необходимост веднага да сложа крем по цялото си лице, но с този балсам това усещане липсва. Дори околоочната зона не е суха.


             Не знам за колко време би стигнала опаковката, но мисля че поне за 2 месеца би бил достатъчен. Цената му е между 13-15 лв при намаление и смятам че за това качество е напълно оправдана.


Няма коментари:

Публикуване на коментар